Thursday, August 11, 2011

Pasport Baby?


Assalamualaikum...

Hari tu LM ada buat entri buat pasport baby Adlan Sayfiq, dan rakan kita D_08 ada bertanya perlu ke ambik gambar juga kalau nak buat pasport baby? LM jawab soalan beliau ye. Jawabnya..ye perlu!


Sesungguhnya memang mencabar nak ambik gambar untuk pasport,nak ambik di pejabat imigresen mereka tak boleh buat, dan bukan semua kedai gambar boleh ambik gambar baby juga. Sebagai ibu bapa memang mencabar juga bila nak ambik gambar baby yang baru umur seminggu dua ni. Syarat yang perlu diikuti adalah gambar tu perlu mata terbuka. So memang kami agak susah nak pastikan Adlan Syafiq yang kuat tido di siang hari tu celik bijik mata dia time bergambar tu..hahaha


Dulu masa Aqilah  buat pasport umur dia dalam 2 minggu juga, tapi mata dia mudah la pulak buka masa ambik gambar. Adlan ni susahnya nak suruh dia buka mata, last-last mata dia buka kecik sangat masa bergambar tu..hik hik hik, jadilah dik...gunalah untuk 2 tahun pasport kamu tu. Harap D_08 berpuas hati dengan jawapan LM ni.


Nota kaki: Sekadar berkongsi pengalaman dalam meneruskan kehidupan seharian.
www.tips-fb.com

14 comments:

Suhaili Sarif said...Reply To This Comment

comelnya buka mata sket je..hehe

Citarasa Rinduan said...Reply To This Comment

syukur...
semuanya dipermudahkan..
adlan masih rasa dlm perut mama tu..
sbb tu mata tak leh terbuka

D_08 said...Reply To This Comment

puehhhhh..... awok bukan ape...muke baby mase kecik dengan bile udah beso sikit kan ke beghubah... kaghang kene buat lain pulak....hehe..tapi awok paham le ape cik LM kite kabo kat sini....

aDisH.sHidA said...Reply To This Comment

shida pun ada jugak cite dengan family....baby baru bape hari dah buat pasport hehehhee.

bujal X said...Reply To This Comment

kalau akak perasan dalam imigresen ada mesin ambik gambar~keje saya dulu repair mesin tu untuk imigresen satu malysia~~dan kekadang saya kena jaga mesin tu~dan ambik gambar baby memang mencabar habis! he~~

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...Reply To This Comment

umur adlan tu memang masa2 tuk tidur ja keja lepa....

Peri PiA said...Reply To This Comment

hehe,baby baru lahir itulah keje nya tidur hihi comel

Aku Ibu Muda said...Reply To This Comment

scroll down...kut2 ada gmbr passport si kecik tu...hihi

JIJI YU said...Reply To This Comment

amboi..kecik2 dah ade passport

rara pinkmafia said...Reply To This Comment

wahhhh kena bukak mata?ya ampun.cano tu kak.mencabar gak tu.

My MiRa said...Reply To This Comment

huhuh baby pun nak
kena ade passport2...
mesti hensem je gambar untuk passport baby tu kan akak?hehhe
akak.....jaga baby baik2 ye..

fahmie firas said...Reply To This Comment

Best Entry Ni
Salam kenal,
nice blog,
done following you,
Kalau free jemput singgah ke blog saya,
Bagi komen and nasihat ok.
http://fahmiefiras.blogspot.com/

missSenget said...Reply To This Comment

adlan da laa mmg mata kecik..

aiyooo..

S.U.F.E.E.N.A.N said...Reply To This Comment

Dear,

Camtula kan..masa kecik dia susah nak bukak mata..dah besar sikit dia susah nak tengok kamera..

Anak-anak..hihi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...