Thursday, August 4, 2011

Tak Berpijak Di Bumi Nyata



Assalamualaikum...

Terima kasih atas doa kalian wahai sahabat semua buat kesihatan anakku Muhammad Adlan Syafiq. Bacaan kuning Syafiq pada hari pertama dirawat adalah 19.8, semalam bacaannya naik ke 21.6 kalau tak silap saya. Sebab itulah dia dipindahkan ke SCN dan baby nurse yang rawat dan jaga di sana. Hanya ibu saja boleh melawat baby dan ayah cuma time melawat. Selain itu orang lain tidak dibenarkan menemui baby.


Hancur luluh hatiku melihat anak tersayang hanya berpampers dipayungi 7 lampu atas dan bawahnya 4 biji lampu lagi. Seharian menangis kerana bimbangkan kesihatan bayi dan terpaksa melepaskan bayi di bawah jagaan orang lain.


Hanya selimut dan bantal Syafiq yang mampu ku peluk sepanjang ketiadaannya. Malam ku ditemani dengan air mata. Terjaga pukul 3 pagi tadi tiba-tiba LM menggigil kesejukan. Hujan sangat lebat di luar sana. Ya Allah, diriku yang berpakaian pun gigil kesejukan,anakku tanpa baju dan tanpa tilam serta tiada bantal pasti menggigil lebih teruk kan? 


Jika diikutkan hati ingin saja LM ke hospital jam 3 pagi tu. Tapi bila tengok anak lain tido dan encik suami lena...LM hanya menangis menahan dan cuba tabahkan hati. Seperti berjalan di awangan,kaki tak berpijak di bumi. Terasa kosong ...sangat kosong bila anakku tiada di sisi.


LM sedang berkemas kerana Syafiq akan dilepaskan untuk berpindah ke wad biasa jam 6 petang ni. Malam ni LM dibenarkan menemani syafiq..syukurlah. Sangat pedih hidup tanpa syafiq di pangkuan...tekanan darah LM naik akibat stress, susu tiba-tiba jadi kering. Sangat stress melalui semua ini.





www.tips-fb.com

21 comments:

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...Reply To This Comment

bersabar ye dik...jgn cam gitu...kita mesti kuat dgn semua dugaan ini...

rara pinkmafia said...Reply To This Comment

anak maksu rara pun kuning kak.ada kad wat.hmm baby skrg sume kuning kan kak. akk sabr eh.moga baby cepat sembuh.

S.U.F.E.E.N.A.N said...Reply To This Comment

Alhamdulillah miza, baby dah dipindahkan ke wad biasa..syukur...

Sabar ye sayang..kami di luar sini sentiasa mendoakan baby cepat sembuh dan dpt kembali ke pangkuan miza dan keluarga spt biasa..

Rabbishfina min kulli bala'..

Rozita said...Reply To This Comment

sabar LM.. kuatkan semangat demi anak tu... pam selalu... sy doakan terbaik buat LM dan anak..

Finaz Jaafar said...Reply To This Comment

sedihnye baca post akak ni..
tbe2 rs nk ngs jgk=(

sabar ye kak..InsyaAllah segalanya akan okay..

diana said...Reply To This Comment

jaga kesihatn tu lm..
jangan stress sangat.
nanti lm pulak yang sakit/..

anamizu said...Reply To This Comment

ummi..
banyakkan sabar ye..
ana doakan adlan syafiq cepat pulih..
terasa keperitan yg ummi rase (-_-)

Mamamya said...Reply To This Comment

alhamdulillah....semoga syafiq akan terus sihat yer...klu ada susu badan lbh elok tp memandangkan susu LM pun dah kering...kita usahakn dgn cara lain..

sabar n tabahkan hati yer....

Ezatie said...Reply To This Comment

salam lydia miza, sian dgr citer pasal anak awak...sabar la ek..insyaAllah, anak awak kuat...dulu awak ada tanyer pasal nak dapatkan korset premium beautiful, mcm mana skrg? dah dapat dah? kalo anak kuning, awak leh buat balut baby tau dgn bengkung :)

AMMAR YASIR said...Reply To This Comment

Sabar Sis.. Jangan stress sangat.. Fikirkan semua ok... Jangan risau k.. Nanti baby tu akan sihat.. Ammar turut doakan kesihatan baby Sis tu..

Suhaili Sarif said...Reply To This Comment

kakak sayang..insyaALLAH kak,
syafiq akan berbaring atas katil yg ummi dan ayahnya sediakan di rumah x lama lagi :)

Kak Aya said...Reply To This Comment

kak aya sangat memahami apa yang LM rasa...kak aya pun pernah lalui saat getir ini ketika Nadhirah kena demam kuning dulu...dengan kerenah nurse yg kurang asam, kita yang baru melahirkan, memang buat kita jadi stress sangat2.

.: iEyLa :. said...Reply To This Comment

sabar ye kak...
setiap yang jadi ade hikmahnye..
ieyla hanya mampu doakan yang terbaik tuk akk sekeluarga...

CiK QiQi said...Reply To This Comment

sis...namola sedeyh2....qiqi xsuke le tgk sis sedih.maaf qiqi terlambat tau psal kelahiran syafiq ni.

Qiqi doakn dbulan yg penuh keberkatan ni, syafiq dapat sihat dengan cepat.

Same2 kite doa agar die cepat sembuh.Sis pon namo murung2. Tak baik untuk kesihatan sis jugak.namo sedeyh2 ye sis

Izan Ishak said...Reply To This Comment

syukur alhamdulillah... moga bby syafiq cepat sembuh ye LM...

jgn stress2 sgt ye LM~

sarah-najwan said...Reply To This Comment

kuatkan semangat sis..awk masih dlm pantang yg awal2 lagi ni...sabarrrrr...

insyaAllah putera awk akan ok tu...

Iza said...Reply To This Comment

Assalam..
Didoakan moga semuanya selamat..

http://azilas.blogspot.com

laskar pelangi said...Reply To This Comment

Kak LM, insyaAllah baby tu cepat baik=))

eiela said...Reply To This Comment

sabar ek kak. rasanya syafiq tak sejuk kot sebab lampu banyak terpasang dan tuh utk kebaikan dia jugak. semoga syafiq cepat sembuh.

exora said...Reply To This Comment

sis LM..sbr byk2 yer, jgn asyk nangis nti ibu pulak x sht...lg ssh nti, sp lak nk jg baby...

Peri PiA said...Reply To This Comment

Alhamdulillah saat pia komen ni baby dah semakin sht kan?

emosi ke jaga LM :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...