Sunday, August 7, 2011

Tak Leh Kata Ngidam Dah!!



Assalamualaikum..

Meriahnya semua orang meraikan bulan Ramadhan yang mulia. Sedih pun ada bila mana LM tak dapat berpuasa macam insan lain. Dah la tak dapat puasa pastu nak makan meriah macam orang lain pun tak boleh kan?huhu


Di awal berpantang ni LM belum berani makan jamu dan kunyit,halia serta lada hitam,memang rasa seksa juga...badan sakit-sakit, kena kawal badan jangan sejuk dan tekak terseksa..hehehe. Takpe...pas jaundis baby baik boleh makan yang sedap sikit pas ni.


Teringin nak makan badak berendam, itu ini..tapi tak boleh. Ishh geram betul la. Nak tunggu abis pantang takda rezeki la, sebab lum abis pantang dah balik Doha dah..huhu. Kalau masih mengandung boleh cakap kat hubby nak makan itu ini sebab mengidam, tapi sekarang ni kena duk diam-diam...nak gi umah mak pun hubby kata, tak yah la...duk pantang diam-diam, bukan mak tak datang jenguk hari-hari pun. Haha..encik suami tau taktik ku nak keluar dari rumah kot? Ishh baru seminggu lebih dah boring. Grrr...
www.tips-fb.com

34 comments:

.: iEyLa :. said...Reply To This Comment

huhu...syian akk..sabo ek..
Xpe..klu xdpt kt sni nnt kne la buat jawabnye..hehe

amber tiffany said...Reply To This Comment

sis tengah pantang? wow . mesti susah pantang bulan puasa ni tengah banyak makanan sana sini . takpe , janji jaga kesihatan okay . tak terlewat lagi nak cakap tahniah =)salam perkenalan juga

NOOR FATIN said...Reply To This Comment

kena jaga pantang elok2. hehe :)

hawiz said...Reply To This Comment

tanak badak berendam..nak sagupa!!!

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...Reply To This Comment

betoi tu kamu tu masih dlm pantang eloknya duk la diam2 kat rumah...

Nurhasliza Jeffry said...Reply To This Comment

Wah, dapat baby baru ye. Tahniah ye Kak! Kalau dah tengah berpantang tu, dugaan terhadap makanan memang kuat. Nak pulak bebulan pose ni. Macam-macam ado. Sabo ye. Hihihi.

YAYA AZURA said...Reply To This Comment

LM .. payah tak pantang bulan puasa? soalan serius ni .. ^^ sebab yaya pun rancang jugak nie..kalau ikut rancangan mcm kena bulan puasa..hihi

Qaseh dalia adelia said...Reply To This Comment

no no no
katakan tidak pada mengidam ..

JIJI YU said...Reply To This Comment

ekeke..dah habes dah mase mengidam..sabor le kak..laen kali le pulak..insyaALLAH

shatooman said...Reply To This Comment

jaga kesihatan diri akak elok2.. n jaga baby baik2..smoga akak terus cekal dan tabah..ish~ blum abis pantang dh kena pergi doha balik?? huhuhu..

eiela said...Reply To This Comment

dugaan orang berpantang. lepas pantang nanti kena buat tuh..

deno said...Reply To This Comment

sabar la kak... nanti lepas pantang... ha... serang semua makanan yang mengidam masa pantang tu... :)

Sunah Sakura said...Reply To This Comment

hahahah..sabar ye kak comot...lepas abis pantang kang berjalan2 la ye...tapi kat doha la.. huhuhu

H.J said...Reply To This Comment

sabar ye kak LM..pasni boleh la nak makan badak berendam tu..hehe

ijatnuar87 said...Reply To This Comment

ahaks...jgn nak ngada2 yek...

Suhaili Sarif said...Reply To This Comment

alo ciannyaaaa....
tb insaf...kalau puasa paling2 blh mkn kn.kalo berpantang x leh lgsg
pas2 akk nk blik doha da..waaa

S.U.F.E.E.N.A.N said...Reply To This Comment

My dear miza,

Masa confinement ni memng semua teringin kan..sebab apa..sebab kita tak boleh makan..cuba dah lepas sok..tengok apa pun macam takde apa jer..hihi..

Mcm badak berendam tu, akak rasa bule jer nak cuit sikit kasi ilang kepingin..janji jgn byk, yg sejuk2 dan terlalu byk bersantan..takmo urat kembang dan luka lambat baik kalau santan ni..

Kesian miza x dpt lgi makan ubat apa2..xpala kan sis..demi anak tercinta..berkorban apa sj..

For the time being, buatlah yg externally dulu cam sapu minyak2 panas kat badan..pakai pilis,param kat perut kasi peranakan kecut..halia bule makan tuk keluarkan angin dr badan..insya'allah ia tak effect kuning baby..

Baby..cepat sihat tau..cian ummi..

Kalamhati said...Reply To This Comment

huhu sabar ye adik..utk long term punya kesan ni kena byk bersabar ek..biar badan recover balik energy dan sembuh btul2 dulu..huhu

Melati Qistyna's Mummy said...Reply To This Comment

hehehe, tol tu... haip....haip, dh tau pantang tu dok dendiam saje :P

sha a.s said...Reply To This Comment

sabar kak..insyaAllah habis pantang, akak blh la cr ape yg diidamkan tu yerr...

Iza said...Reply To This Comment

Assalam...
Tak boleh makan ke jamu, lada semua tu? anak iza dulu kena jugak kuning tapi cepat2 mandikan dengan air daun apa tah, tak sampai tahap nak kena masuk wad la...Jamu makan juga tapi kurangkan la...
Pernah berpantang bulan puasa. Memang dugaan kan. Sedap je tgk orang makan macam2. Tapi time raya memang tak boleh tahan, sapu semua apa yang dihidangkan utk tetamu, lepas tu, berpantang balik utk hari seterusnya...tp makan curi2 la..hehe..

Kak Aya said...Reply To This Comment

besar dugaan orang berpantang di bulan puasa ni, melebihi dugaan orang berpuasa tu sendiri...

ieda said...Reply To This Comment

ekekek sabar dik .. dugaann nie .. :)

jaga kesihatan itu lebih penting .. kena banyak sabar nie :))

suhailas said...Reply To This Comment

cian sis...tak peee tuk kesihatan gak....!!!take care sis....

laloque said...Reply To This Comment

dlm pantang la paling berbest bermanja... walaupun xdpt mkn mcm2, tp time tu kalo minta apa2 sure dpt... gelang emas 8 urat satuuuuu

Aku Ibu Muda said...Reply To This Comment

last year wani berpantang bulan puasa jugak

tensi tgk org mkn sedap2, kita telan air liur je...hehe

MataHati @ MH said...Reply To This Comment

sabar ler mengharungi tempoh berpantang 100 hari.. nanti dan tamat boleh mkn mcm2....

diana said...Reply To This Comment

banyak2 la rehat..

nak berjalan lagi tu..
heheh

Citarasa Rinduan said...Reply To This Comment

kasihannya adikku..
tak apa ya.. abis pantang minta MIl buat badak berendam ya...

jaga kesihatan dik

najihah sahami said...Reply To This Comment

akakkkkk..sori lama xdtg jenguk...hihi..akak kena kawal makan la lepas ni.padan muka.. kah kah kah. jahat kan mish.

CIk QiQi ChoC said...Reply To This Comment

ish3...sis kite yg sorg ni..cbe duk snyp2..kn en hubby da bunyik.ehehhe..

tape2 nnt qiqi pos ape yg sis nk tu..keh3...cm la qiqi ni pndai wt sgt kn..huhuhu

Peri PiA said...Reply To This Comment

tabah,kuatkan semangat ye LM

Selamat berpantang

rara pinkmafia said...Reply To This Comment

akk namau lah mkn bukan2 eh.tggu lah sihat eh,nt rara msk apam polkadot utk akk.

bersama kak Es said...Reply To This Comment

haippp!!!! pantang nak jalan2 ek...
dok diam2 tau ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...