Thursday, September 22, 2011

Coke Membantu - Kotoran Degil ?


Assalamualaikum...suka minum coke? Kalau pergi fastfood minuman coke dan pepsi menjadi hidangan. Murah dan menyegarkan kata ramai orang. Coke boleh membantu di saat korang menghadapi masalah mencucui kotoran degil lepas pulang dari open house. Kena kuah kari ke, kuah kacang ke...jangan risau.



Mudah saja untuk menghilangkan kesan lekit atau minyak yang terkena pakaian korang. Tambahkan setin coke dalam mesin basuh bersama sabun basuh macam biasa. Kesan minyak itu pasti hilang. Boleh juga digunakan untuk mencuci tandas atau kesan kotor yang terdapat di lantai rumah korang.


Hebat tak coke? pasti bersih dalam perut kita dia cuci bila kita telan setin coke dikala hari panas terik bersama 8 ketul ais kan???wahhhhhhhh..menakjubkan.
www.tips-fb.com

29 comments:

Kakzakie said...Reply To This Comment

Balik dari kem motivasi sebelum puasa tempohari anak kakak pun kata "Betul kata papa faci tadi kata jangan minum coke kalau nak pandai" banyak contoh yg diberi LM. Even daging babi kalau curah dgn coke pun akan keluar ulat-ulat kecil tak perlu guna manifying glass...

Takut kan...

Munna said...Reply To This Comment

dan menakutkan =.=*

feveret lak tuh...ermmm

.: iEyLa :. said...Reply To This Comment

serius??xthu plak..hehe
mne nak cri baju yg kne minyak ek?/
nk wat eksperimen sket..hihi

azian said...Reply To This Comment

ye kak...dah tau lama dah pasal bite nih....tapi sy tak pernah cuba lagik...hehehehhe...
sy suka tukar2 sabun basuh baju...heheheh

Hidayah said...Reply To This Comment

err..ye ke?sib bek kurang minum Coke hehe

JIJI YU said...Reply To This Comment

dahbertahun tak minum air karbonat

diana said...Reply To This Comment

dah bertahun tak minum coke..
baca entry ni jadi teingin pulak..
heheheh

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...Reply To This Comment

ha boleh la cuba lepas ni....

bujal X said...Reply To This Comment

rugi wo~~buat minumlagi sedap~keh keh~~

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

kakzakie-ye kak..psl daging baby tu mmg saya dgr..tak taulah dlm perut kita camner ek dia cuci ?

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

munna-saya pun gerun dgr..aduhh insaf !

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

ieyla-huhu...msh ada hati nak minum ke dik?

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

azian-hehe..tu la.akak ajak kita pikir hebatnya kuasa cucian coke tu..bkn ajak wat eksperimen pun yan.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

hidayah-huhu...bagus la tu

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

jijiyu-alhamdulillah..tanda dah sedar keburukannya kan?

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

diana-jgn minum..nnt maisara nak jugak!

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

ladyzul-sila cuba kakD

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

bujal-minum bg cuci perut ye?

Cik Bambam said...Reply To This Comment

kalau minum coke..ngan perut kita sekali terhakis ek.. :P

ieda said...Reply To This Comment

aah ada yg letak coke dlm bowl tandas nampak kesan tandas tuu keluar semua kotoran dia .. huhuhu eiiii memang bahay dikk

bayangkan kalau masuk dlm perut kita nie .. huhuhu

Pia said...Reply To This Comment

"kebanyakan pencuci tandas tak sehebat iklan kt tv tu..pasni tak yah beli lg ,kita beli air coke ni pulak...akak penah tengok demo pasal ni kat fb dulu,kwn akk sharekan....mmg hebat kesan dia kan...kalau minum hari2 leh tanggal urat perut.."

POSH76 said...Reply To This Comment

nak terai gak ni

S..U..D..@..I..S said...Reply To This Comment

menggerunkan juga lady ..macam clorox peranannya ...jauhi jgn minummmm

Izzuddin Fauzi said...Reply To This Comment

Ahhhh Teydakkkkkk~~
Suka minum air cm nie...

N now kene stop lahh~~~

emieysandra said...Reply To This Comment

nsib bek emiey bukan jenis minum air bergas..

ermm..mcm2, xleh main makan je makanan skg ni.

kiz said...Reply To This Comment

hari tu ada pakcik tu cakap..kalau nak hilangkan karat curahkan air coke..huu..tak cuba lagi..

Melati Qistyna's Mummy said...Reply To This Comment

Haish, tu dh jd mengerikan...huhuhu

Peri PiA said...Reply To This Comment

mmg xmau mnm coke ;(,huhu

eiela said...Reply To This Comment

huhu minum air nih, lagi haus tekak dibuatnya. dah lama sangat tak minum, tapi tak naklah minum lagi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...