Wednesday, September 14, 2011

Kita Hanya Merancang



Assalamualaikum...

Ampun dan maaf jika entri terlebih emo tadi buat sesetengah dari kalian terasa pilu. Biasalah....baru-baru balik qatar ni memang emo sikit, sampaikan baru semalam call bonda. Semalam baru kuat nak cakap ngan bonda, takut lak menangis teresak-esak lak masa call, so bila dah kuat hati ni baru ku gagahi diri call bonda tersayang. Sebabnya hari jumaat tu sampai dah tengah malam, so LM call pagi je masa tu...entah berapa puluh riyal call bonda masa tu, tapi rasa lega ....dapat ngadu diri ni demam dan tangan bengkak(eceh, nak manja gak tu kan). Bila borak panjang terdengar sedu tangis bonda...cepat- cepat letak handphone....(sebab diri sendiri dah meleleh) time tu.


Buat kak ayu, adik memang terasa bila balik sini akak dah takda. Takda bermaksud dekat dan mudah tuk adik call cam selalu..tempat adik nak manja-manja(beza umur kami cuma setahun..naper LM manja sangat ngan kak ayu? )Jika diizin Allah, kita akan bertemu juga nanti. Belum sampai masanya lagi...kita hanya mampu merancang, Allah yang tentukan. Kakchik pun camtu gak, plan banyak kali pun tak kesampaian gak nak jumpa. Sebab tu LM kata kita hanya mampu merancang...
Kalau tak plan pun tapi dah tersurat nak jumpa pasti ketemu juga. Cekmet adik manis tu, last minute cakap nak jumpa kat KLIA leh je jumpa, ieyla pun sama...sms jap je terus kami leh jumpa borak-borak kat kfc hari tu. Semuanya adalah ketentuan dari-Nya, kita hanya mampu merancang kan? Atiq saleh...memang sangat teringin nak jumpa dia, siap tempah baju SB lagi..tapi time tu LM dah sarat sangat, so tak leh gi gath sahabat blogger, dapat pakai t-shirt je jadilah...huhu.


Adish shida pun sama....kami plan 2 kali nak jumpa tak kesampaian gak. Last-last dapat jumpa efa pulak kat kulim hari tu. Kita baik, mesra dan serasi di sini, di ruang blog yang sempit tapi luas sebenarnya. Kita bersahabat tak kira usia, kita serasi tak kira darjat. Walau LM serba kekurangan dan tak secerdik kalian, cuma suri rumahtangga je tapi kalian tetap sudi bersahabat ngan LM..wahh terharu tau! manalah kakD lama tak nampak ek? rindu lak kat dia, kak masmurni orang segamat pun kami tak sempat jumpa, rupanya kami satu sekolah tau dulu, huk huk huk...bila dia bagi tau baru tau. 


Diana suh balik 1/2 tahun len kali...kalau ada rezeki leh jumpa diana dan maisara gak, leh jumpa kalian semua yang tak sempat kita bertemu. Jumpa atau tak tak membataskan persahabatan kita. Tengok kak SUFEENAN jauh kat UK pun kami leh bersayang-sayang. Sian akak LM sorang tu, entah kan sihat atau tak ye? mesti dia bertambah rindu ainan dan arash kalau buka blog dan tatap gambar budak-budak comel tu, diriku bukan keseorangan di perantauan..tapi akak ku sorang tu terlantar sorang- sorang kat sana..lagi sedih, opss..adik yussida dan H.J pun sorang gak kan kat bumi asing? huhu
www.tips-fb.com

15 comments:

.: iEyLa :. said...Reply To This Comment

moga akak tabah di sana...
Ada jodoh kita jumpe lg..
Moga ukhuwah ni kekal sampai bile2...
Sayang ummi!!! :*

Lelord said...Reply To This Comment

ada rezeki leh jumpa

deno said...Reply To This Comment

akak... sabar dan tabah la berada di sana... insyaallah ada rezki kita jumpa :)

ieda said...Reply To This Comment

x per .. ada rejeki pasti berjumpa .. banyakkan berdoa :)

abah khalisha said...Reply To This Comment

Ya betul tu..kita hanya mampu merancang tuhan yang menentukan
Siapa Sabotaj Siti
Petai Gergasi

saniah said...Reply To This Comment

alahaii adik bucuk..rindu rinduan dia kat sana nunn..hemm akak pun rindu tapi masih terasa dekat sebab ada rumah pink panter ni..so akak jengah jengah selalu..walaupun tak corat komen tapi hari hari akak jengok tau..ikut perkembangan dik miza ni..so jgn rindu sgt2..actually kita ni dekat walaupun jauh..even kawan yg tgl senegara pun kita jrg2 jengah tapi rmh miza wajib akak jengah setiap hari..take care dik..mkan ubat yaa...

diana said...Reply To This Comment

mana la tau Lm..
tengok2 baby shafiq nak dapat adik pulak tahun depan..
boleh la balik..
tak mo sedih2 lagi..
senyum....:)

Melati Qistyna's Mummy said...Reply To This Comment

Hehehe, dlm ms 3bulan mcm2 yg dibuat ye....


Mg LM baik2 aje di sana....

Citarasa Rinduan said...Reply To This Comment

alhamdullilah..
lega bila baca entry ini..
tabah ya sayang.. kak tahu kamu seorang yang kuat..

dik.. ada jodoh ada masa.. pasti kita bersua..
moga persahabatan kita kekal selamanya.. kak mendoakan sahabat alam maya yang kamu kenali jua kekal hingga hujung nyawa

Pia said...Reply To This Comment

"elok2 dok di sana yer...akak pun teringin gak nak jumpa kamu,tapi belom ada rezeki lagilah...insyaallah.."

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...Reply To This Comment

ni kakD ada sini ni....mesti hai mai singgah kat blog LM ni...cumanya lambat dgn cepat ja....jgn sedey2 tau...

anamizu said...Reply To This Comment

ummi sabar byk2 ye :)

najihah sahami said...Reply To This Comment

sob sob..akak xnak jumpa mish ke?

T_T

KAMIHIDUP said...Reply To This Comment

ada rezeki tak ke mana kak. :)

Peri PiA said...Reply To This Comment

sedey,x smpt nk melwt LM mse LM kat m'sia

LM sentiasa di hati k :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...