Friday, September 23, 2011

Menggigil Tanganku...



Assalamualaikum...

Baru dapat membuat entri yang fresh hari ni. Dah lama blogku hanya mampu ada entri autopublish je kan..huhu. Dah dekat pukul dua petang dah kat sini. Memang mencabar je rasa time ada baby ni. Ye la..umurnya pun belum 2 bulan dan masih cuba nak serasikan diri dengan dunia sekeliling. Ummi lak tak pandai lagi baca rentak dia.


Dari pagi dia bangun pukul 10 dia takmo tido. Ummi lak tadi bantai tido  lepas budak gi sekolah akibat rasa tak sedap badan. Tup-tup pukul 1 suku pun takmo tido gak...rasa perut dah lapar dan cacing dah mengganaz dalam perut ni. Baby masih terkebil-kebil minta diriba ummi. Alahai anakku sayang...sabarkan lah hati ummi mengasuhmu.



Ingankan hari ni tak merasa nasi..haha. Akhirnya 1.15 dia terlena gak atas riba ummi dan dia lena je tido meniarap. Dapatlah bersilat jap kat dapur potong ayam nak sediakan menu nasi ayam untuk hari ni. Mujur 1.55 dah siap nasi ayam kegemaran kami. Siap salad dan timun serta tomato, nasi ayam serta sup, sosnya juga dan ayam yang siap di goreng. Berpeluh rasanya maraton dalam dapur..huk huk huk.



Siap masak terus menyuap roti sapu kaya dulu sambil tangan tergigil-gigil kelaparan. Sah dah kena gastrik!!! tangan menggigil tak elok lagi. Kena makan ubat gak ni..haiya!!!
www.tips-fb.com

39 comments:

FasiHaH SupiaN said...Reply To This Comment

inilah ibu mithali..:) lama tak jenguk sini...online kejap2 je dah masuk kampus nie...

Lelord said...Reply To This Comment

jaga diri leklok

laskar pelangi said...Reply To This Comment

waaaa.....nasi ayam..best tu.

masmurni said...Reply To This Comment

sabo byk2 ye miza...sedapnya nasi ayam tu...

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

FS-tq singgah dik.takpe akak tau adik busy

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

lelord-tq lela

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

laskar pelangi-nyum2

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

masmurni-menu simple kak..huhu

alexa yussida said...Reply To This Comment

akak,lenkali letak fud dekat dgn tmpt baby juga..bila dah tbe tyme makan,akk ngap dlu..jgn biar gastrik lagi ye..jaga kesihatan,nti ssh baby nak nenen :p

sedapnyeee nasik ayam..

Cik Ina Do Do Cheng said...Reply To This Comment

entry fresh tu sefresh nasi ayam tu. dah lama cik ina tak masak nasi ayam, tetiba plak teringin.

S.U.F.E.E.N.A.N said...Reply To This Comment

Salam dik miza sayang..

Tu dia..cekap betul miza memasak kat dapur..sat jerk dh siap masak nasik ayam..sedap lak tu..haishhh..dan dan perut berdendang sayang minta diisi..kekeke...

Err..cepat2 makan ubat ye dik..xmolah melarat gastrik tu..kesian miza..tekker ye laling...:)

S..U..D..@..I..S said...Reply To This Comment

sempat juga memasak tuuuu...baru semalam pekena nasi ayam Tat(Tat nasi ayam) yg femos kat Alor Setar..hehe saja ja promot..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

yus-idea yg baik dik..nnt akak buat camtu.adik jg diri tau kat perantauan.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

cik ina-buat la esok.mesti sedap mkn panas2

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

sufeenan-akak sayang..rindunya kat akak.ye kak..adik dah mkn ubat gastrik dah.lega dah ni.tq akak!

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

sudais-wahh nasi ayam popular ye kat sana..nnt saya jln ke sana nak cuba gak la

THE LEKAT LEKIT STORY said...Reply To This Comment

mcm tu la ragam cik lala skang. semalam dia bgn pkl 7 tak tido smpai la tghari. hari ni dia bgn pkl 10 lambat jugak nk tido balik. nsb baik mak ada lg.. kalau x confirm x makan, x mandi jugak la..

Melati Qistyna's Mummy said...Reply To This Comment

Fuh, lajunya masak ns ayam....heeee

Kak Aya said...Reply To This Comment

LM - rajin ye, dalam bersilat segala bagai siap jugak nasi ayam.

ijatnuar87 said...Reply To This Comment

aiyark...knpa la xisi awal2 makanan dlm perut tu...kak ni pom...

faryzh said...Reply To This Comment

LM..mcm sdp je nc ayam tu.hehhehe.

Jo Qusary said...Reply To This Comment

kena makan ikut waktu... jgn skip

~najwa~ said...Reply To This Comment

sgt memahami agenda bersilat didapur tu, hihi. Anak saya pun belum 2 bulan. Jd, sama2 kita bersilat ;P

Pia said...Reply To This Comment

"LM sgt rajin..puji ikhlas ni...sbb apa akak ckp mcm tu tau,w/pon kamu beranak kecik tp masih lagi ada masa bersilat di dapur..sebenarnya kita semua diberi masa yg sama jaa 24 jam,nak ngan tak nak ja betul tak?(pesanan ini khas utk diri akak sendiri sebenarnya..)"

Izzuddin Fauzi said...Reply To This Comment

itulah tugas seorang ibu... :D

Citarasa Rinduan said...Reply To This Comment

salam pagi jumaat dari bumi Malaysia..
lydia..
dapat bayangkan saat kamu tahan lapar..
alahai adlan...
tidurlah sayang, kasihan ibumu....

lihat gambar nasi ayam yang betul2 lengkap setnya..
kak tahu.. lydia mmg seorang yang betul2 detail dan tabah...

JIJI YU said...Reply To This Comment

kak ambik la gambor adik syafik tido

Peri PiA said...Reply To This Comment

LM boleh,pia yakin :)

LM ibu yg hebat

wahhh cptnya dh siap msk

.: iEyLa :. said...Reply To This Comment

jangan makan lambat slalu tau kak..

psstt: teringin gak nk tgk akk bersilat kat dapur..hikhik..mne nk cri.. ;)

Kakzakie said...Reply To This Comment

Lain kali kena alas sikit perut LM sebelum apa-apa. Dah lapar sangat itu yg jadi gastrik. Jaga kesihatan dik... baby masih kecik tu kalau ummi sakit susah kan...

Masih mampu bersilat kat dapur lagi tu. Tak apa besar ganjarannya dik...

Diana @ bilakukatacinta said...Reply To This Comment

hmm..rajin sungguh ibu yang sorg ni.. nasik ayam sedap tuh

Cik Bambam said...Reply To This Comment

time anak dah tdo lar baru leh buat keje ek kak.. :)

nasi ayam nmpak menyelerakan..peberet lak tuh! huhuh

najihah sahami said...Reply To This Comment

haha..dah mula bersilat skang ek..hebat ah kak. kot ye pun nak bersilat bagai. isi la perut dulu..okeh kak?

:)

kakchik@ella said...Reply To This Comment

Alahai adik .. Jaga diri tau. Takmo la slalu dgr cite adik tak sehat.

anamizu said...Reply To This Comment

ala cian ummi.. mesti ummi mcm SUPERMAK kat tv3 tu buat keje laju je..hehe

Aku Ibu Muda said...Reply To This Comment

baru masak nasi ayam beberapa hari lepas... :)

tp tak cukup bahan sgt

sbb nasi ayam bidan terjun :p

diana said...Reply To This Comment

seronok ada anak kecik..
yang tak seronok nya masa rasa singkat sangt2..
hehehhe

eiela said...Reply To This Comment

ade gastrik rupanya, akak kena makan ontime nih.

ieda said...Reply To This Comment

seronok .. bila ada anak2 yg makan apa yg kita masak dik :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...