Monday, September 26, 2011

Syawal Meninggalkan Penyakit



Assalamualaikum...

Syawal semakin melabuhkan tirai. Semakin ramai rakan-rakan mengundang tetamu bagi yang belum berkesempatan nak buat open house lagi kan? Makan dan makan..memang seronok. Dapat mengeratkan ukhwah dan menjalin persahabat bila bertemu rakan baru.



Dalam makan dan makan, jamah menu itu, menu ini. Berminyak dan berais akhirnya perginya syawal meninggalkan penyakit. Rata-rata ramai yang demam, sakit tekak dan batuk. Selsema pun tak kurang hebatnya. Dek sebab masa hari raya hari tu kat tanah air LM masih dalam pantang, jadinya raya tahun ni LM tak dapat penyakit, Alahmdulillah. Kalau salam pun memang elakkan kiss dan laga-laga pipi. Hanya insan terpilih je main laga-laga pipi. Sangat takut penyakit menular. Kita ada baby kena jaga kesihatan tu berganda-ganda. Nanti baby sakit kan susah?


Nota kaki: Paling takut bab batuk..khong khong khongggg malam2.Memang rasa perit tekak kan?
www.tips-fb.com

16 comments:

kakchik@ella said...Reply To This Comment

Mana tak sakit dik, air batu sana sini, mcm2 jenis makanan kita makan. Haihh .. nk wat camna, raya setahun sekali.

Owh.. tntg SEPI tu, entry tu KC buat khas utk kwn KC yg sedih sbb asben dia trpilih utk brtugas di Tnh Suci mnjga jemaah haji dr malaysia. Dia tk penah kena tinggal dr mula berkawin. So, n3 tu uk dia, bkn KC. hihi

Izzuddin Fauzi said...Reply To This Comment

Ye lah... Penyakit banyak datang dari makanan :D

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

betul tu KC-ais dan mkn berminyak2..mmg cpt dpt sakit

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

IF-ye..sbb tu org kurang mkn tak sakit.huhu

KAMIHIDUP said...Reply To This Comment

betul tu kak, lepas raya ni klinik kesihatan dan hospital mesti penuh dengan orang, hee. :)

Addin said...Reply To This Comment

kalau dah batuk memang rasa rak selesa. terutama bila ber-cam-ur dengan selsema sekali. aduhhh perit nya .

Isteri Encek Bard said...Reply To This Comment

saya pun baru baik demam ni kak.. huhuhuhu

diana said...Reply To This Comment

masa dalam pantang dulu saya batuk .
punye la siksa..
dah la berjahit kat bawah..
batuk pulak..
aduhai..
tersiksa jiwa raga..
hehehhe

Kalamhati said...Reply To This Comment

huhu btul tu..akak ni pun blum baik demam dan batuk lg..huhu

yen(toka ziizokukuto) said...Reply To This Comment

heheh dah sakit ,,nak wat camne an,,berikhtiar je lah ,,:)

Melati Qistyna's Mummy said...Reply To This Comment

betul tu, ada bb ni nak kena jaga berdouble triple...hehehe, nak2 kalau nyusu badan...mkn pon nak kena jaga...

al-lavendari said...Reply To This Comment

betul .. uncle sampai sekarang masih batuk sekali sekala dan suara juga pecah. nak buat macam mana, tak kan pergi rumah terbuka, tengok saja. nanti tuan rumah kecik hati pulak.

rara pinkmafia said...Reply To This Comment

sok baru ada penutup open ous kat opis rara kaka =)

JIJI YU said...Reply To This Comment

takde rbaby lagi..eeke

Azwani said...Reply To This Comment

kalau dah kena batuk, lambat nak baik balik..

Cik Ina Do Do Cheng said...Reply To This Comment

semenjak cik ina meningkat usia ni kurang pegi open house raya, malas nak kena makan-makan. terlampau banyak makan badan jadi letih.pegi 1 atau 2 rumah okeylah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...