Wednesday, September 14, 2011

Terasa Sangat Sakit


Assalamualaikum...

Hari ni dah hari rabu, syukurlah cuma esok je perlu diriku terkejar-kejar sebelum bercuti jumaat sabtu. Minggu pertama pulang selepas bercuti 3 bulan dari tanah air ni rasa cam kalut sket sebab bawa baby baru, kena lap debu dan kemas semua pakaian...rasa nak pengsan la jugak..huhu

Dalam kelam-kabut ni terasa sangat sakit menanggung rindu. Teringat kat bonda...siyes rindu giler. Haishh air mata ni rasa nak berlinang jek bila teringat bonda. Bila ada bonda, rindu suami...bila duk sini rindu bonda lak..adoiii, benarlah kata orang rindu itu amat menyesakkan dada. Sangat sakit rasanya rindu tu...


Sakit juga merindui kamu, kamu, kamu dan kamu...tiada lagi sms dari adish shida, suhaili sarif,atq saleh,kak ayu..kak saniah,takda panggilan dari kak melur..takda lagi sms dari kamu dan kamu...takda kena kacau ngan ieyla...dia rajin msg..huhu , suara mish,qaseh dalia...sunah, salmi.,emieysandra ..haishh memang terkenang-kenang. Takda dah nak msg kat kak ayu..kakchik,ladydzul dan lain-lain.
Dulu kalau sakit sket ngadu kat kak ayu, kalau atuk meninggal pun nanges kat kak ayu..nak bersalin pun ngadu kat kak ayu..anak sakit ngadu gak...sekarang dah balik doha duk diam-diam kat sini. Biar kak ayu leh masak kat citarasa rinduan dengan tenang...dah takda adik comot nak kacau dah..hehe.


www.tips-fb.com

21 comments:

Pendamba Mawar said...Reply To This Comment

da tak lama tu..:) dapat la jumpa

Melur Jelita said...Reply To This Comment

Salam adik jelita,
memang siksa menahan rindu...selamat bertugas sebagai suri rumah yang jelita.InsyaALLAH semuanya akan dipermudahkan.aminnn

emieysandra said...Reply To This Comment

rindu nk sembang ng akak juga :(

aDisH.sHidA said...Reply To This Comment

tkpe leh ym fb jgk

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@Pendamba mawar-lamalah jugak, setahun lbh tak jmp pas ni

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@Melur Jelita-amin kak

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@Emieysandra-rindu adik sgt2..huhu.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@adish shida-ye..

H.J said...Reply To This Comment

kat sana cuti jumaat sabtu jugak ke kak..?

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

H.J-ye..sama je kita

Citarasa Rinduan said...Reply To This Comment

lydia.....................
kak ayu disini menangis baca entry kamu.....

menaip komen dengan linangan air mata..
dik...
kak memang rindu sangat dengan kamu....rindu dengar suara kamu yang halus.. rindu dengar celoteh kamu,.
ahhhh............
jauhnya kamu sekarang..

kak doakan 1 hari kita bersua ya dik
sebenarnya kak teringin nak jumpa. raya ke 2 open house family arwah FIL tak buat di negeri sembilan tempohari tapi tukar buat di kulai...
kak malu nak sampaikan pada kamu.. sebab time tu mcm dh janji..

PS:

jangan ingat kak sangat.. nanti kak makin pilu.......

FasiHaH SupiaN said...Reply To This Comment

kat saye?heheheheh

diana said...Reply To This Comment

bila lagi nak balik sini lM??
nanti balik jumpa la..
balik lama2 sikit...
setangah tahun ke..
heheheh

JIJI YU said...Reply To This Comment

mmg derita kak menanggung rindu..nak mereka ada je depan mata

Suara Kalbu said...Reply To This Comment

Sakit rindu memang sangat sakit. Tambah tambah kalau rindu kat emak kita huhuhuhuhuhu.... dengar lagu sedih sikit je mulalah cebik cebik mulut nak nangis

PinKy MoMMa said...Reply To This Comment

walaupun tak de kene mengena ngan citer ni tiba tiba terjoin sedih dan sebak baca komen kak ayu..owh hebatnya alam maya..

untung kamu kakak dapat bertemu dengan mereka2 yang hebat ini ;(

sedih tak abis lagi, ai memang tacing lebey skit..

ijatnuar87 said...Reply To This Comment

yup...memang sakit menanggung rindu nih...(xder pom nama ambe,huhuhu)

ijatnuar87 said...Reply To This Comment

huhuhu...

Kalamhati said...Reply To This Comment

huhu rindu nk jumpa adik gak..tho tk penah call or sms adik..huhu

ummi_khalish said...Reply To This Comment

dil merasai apa yang LM rasa...adat anak perantau...huhuhu..tabah ye...

jeragang said...Reply To This Comment

selamat kembali kepada kebiasaan....memang payah pada mula kerana sudah berubah rutin nyer tapi bila dah biasa alahlah bisa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...