Saturday, September 24, 2011

Ulser



Assalamualaikum...

Pernah kena ulser dalam mulut? Biasanya kena tang bibir atau gusi. Tapi hari ni LM kena tang lidah...sangat-sangat sakit sampai meleleh air mata ni. Makan apa pun tak rasa sedap. Tolong sesiapa ada petua drop kat komen ye. Sangat merana kesakitan. Lum kira sakit lain lagi ni..malu lak nak citer sakit apa..huk huk huk.
www.tips-fb.com

15 comments:

Fitri Senin said...Reply To This Comment

Kalo ltk bonjela atau garam mayb sgt menyakitkan. Petua nak share bg krgkan sket sakit tu boh mentega/marjerin. Tp kalo tahan ltk bonjela/garam lg bgs. Insyaallah cpt sket baik

jeragang said...Reply To This Comment

susah juga nak bagi panduan.... cubalah minum air suam.... baca patehah selawat 3 kali... mohonlah pertolongan dari yang memberi sakit...

Melati Qistyna's Mummy said...Reply To This Comment

kumor garam campur ngan air suam... mmg pedih...huhuhuh

lau x pon akak selalu letak bonjela jer....

Izzuddin Fauzi said...Reply To This Comment

YA Allah... Penah kene Ulser... PAdih sangat2... Seminggu tau... Kat bibir...

Cik Ina Do Do Cheng said...Reply To This Comment

cik ina sampai sekarang masih ada, kalau masuk makanan tak berapa pedas pun boleh rasa pedas sangat.kat lidah belum pernah kena lagi.

Halimatun Sa'adiah said...Reply To This Comment

kalo ulser tang lidah mmg lmbt nk baek..
ulser ni ubat die ltak garam je kt tmpt tu, kalo bleh garam kasar..mmg saket tp 2 la ubt mujarab die...

diana said...Reply To This Comment

bubuh marjerin..
banyak minum air dan makan aiskrim..:)

POSH76 said...Reply To This Comment

blogwalking

Syafiq Rosli said...Reply To This Comment

cian sis..hope cpat baik lah kan..

Kalamhati said...Reply To This Comment

senang je dik..adik beli anggur hijau..nnt mkn anggur tu gigit dgn biji dia sekali..kelat biji anggur tu jd ubat ulser dlm mulut..ni petua mak..dan berkesan

ummi_khalish said...Reply To This Comment

sian LM..syafakillah...smoga sembuh..klo dil ..letak garam kt ulser mmg sangat pedih tapi cepat ok..

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

minum air bebanyak LM.. lelama hilang sakit tuh..

NOOR FATIN said...Reply To This Comment

wuu kalau lidah mst lagi sakit, pegi la farmasi, mintak ubat, jgn biar merebak :)

Suhaili Sarif said...Reply To This Comment

waaa kena kt lidah
mmg berpantang habisla ni.huhu

anamizu said...Reply To This Comment

ana pnh gak kene..
pedih gila..
nk telan air liur pon azab sgt..
ummi try petua2 drg bg nih :

1-sapu bonjela
2-kumur dgn air garam(pedih gila)
3-sapu mentega



*sakit itu penghapus dosa kan ummi..semoga ummi cepat sembuh :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...