Friday, October 28, 2011

Asik Lapar?



Assalamualaikum....

Salam Jumaat buat semua...tips angguk-angguk kita hari ni buat mereka yang ada hati nak turunkan berat badan terutama kak aya, chekgu azrine dan diana, rara dah nak nikah tu pun memang pasang angan-angan nak kembali ke berat asal selain LM sendiri.


Tips anguuk-angguk kita kali ni berkaitan masalah asik lapar. Okey...nak bagi tips sikit, memang kita akan rasa asik nak makan je bila kita keletihan terutama lepas bersenam atau mengurus rumah tangga. Tolong diingat...adalah lebih baik jika kita mengambil 5-7 hidangan kecil sepanjang hari dari kita mengambil 3 hidangan besar. 



Dengan 5-7 hidangan kecil bermaksud kita sentiasa mendapat energy dan tidak mengambil hidangan tersebut terlalu banyak dalam satu masa. Kuantiti air juga perlu cukup kerana kadangkala rasa lapar itu akibat tidak cukup air dalam badan.


Selamat mencuba buat rakan-rakan semua terutama group 'misi kurus' LM.
www.tips-fb.com

38 comments:

duan lang said...Reply To This Comment

adakah saye tmasuk?ahaha

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

duan lang-tidak kerana awak dah selim .haha

diana said...Reply To This Comment

kena banyak kan lagi minum air nih..
memang lapar je lm..
dapur dah macam musuh ketat dah..
hahahah

laskar pelangi said...Reply To This Comment

nak masuk misi kurus jugak la kak.tp bila dah ngadap makanan..terus lupa dengan misi..hik3 =D

Anonymous said...Reply To This Comment

qiqi pon da nek da brt bdn ni..hua...selera makan xbrenti2

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

setuju LM.. saya rasa saya kurang air la.. sebab tak sempat nak minum..sibuk kejar kelas.. bila bwk bekal air.. selalu tertinggal ats meja...ahahaha

Yayan. said...Reply To This Comment

nak makan banyok kali tulaa yang tak sempatnyee.. sekali sedar2 dah lapor pastu makan banyak sekaligus =.='

nana said...Reply To This Comment

lagi2 hujan dan cuaca sejuk...memang akan terasa cepat lapar.

zaMir said...Reply To This Comment

ok..saya nih pun...dah terasa berat makin naik...77...huhhuhu...menakutkan..BMI saya dah thap overweight....susah btul nk kwal nfsu mkan nih...huhuhuh

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@diana-ingat saya je takut masukdapur..haha..sian dapur

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@laskar pelangi-hehe..meh la join group kami

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@Anonymous-haishh dah jd anon dah qiqi.haha..

br kawen mmg bdn cpt naik.senang hati kan...hehe

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@Chekgu Azrine-ye..saya pun kurang minum air.selalu tak sempat minum.ops..tak sempat ke?haha

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@Yayan.-betul tu..siap bersila sampai tambah2 kan?huhu

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@nana-ye..jap2 nak mkn..haha

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@zaMir-zamir...mungkin awak penat kot?sbb tu mkn byk.sila kawal berat dr sekarang dik

Kakzakie said...Reply To This Comment

Kakak tak boleh masuk misi ini sebab memang dah sah tak boleh kurus punya.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

-kakzakie..la, jom lah join kami.utk kesihatan, bkn nak kering cam mayat hidup pun

D_08 said...Reply To This Comment

errr...
awok udah bulih masok golongan yang makin gemok ni...ape idaknye..... cepat beno awok lapo..... kalo makan pulak.... tu dia....penoh sepinggan...... jenoh....balik Ipoh yang naik sangat badan ni...

Myra Jay said...Reply To This Comment

Nak gak diet tapi bila tengok makanan hancus segala diet..huhuu

kakchik@ella said...Reply To This Comment

Thnks for the tips, adik

Rain said...Reply To This Comment

aih, tips kali ni terkeluar lagi rain. bila my turn ni?

sabar lagi hehe..

good luck to all my sister up there!

eiela said...Reply To This Comment

tak nak join misi kurus nih, nak join misi gemuk.

Faaein Talip Roy said...Reply To This Comment

semoga berjayalah kepada mereka2 yang ingin kurus.. saya pulak misi nak menggemok kan badan.. hohoho.. ^^

khairul akmal bin azman said...Reply To This Comment

adik pun nak tukar amik mkn yg ringan2 je la..

::deebaadeeboo:: said...Reply To This Comment

same goes to meeee..asyik lapar jeeeeee ;p

eRza farEeha said...Reply To This Comment

hehhe..eza mkn byk kali tp cepat lapa..hehe..tp mkn sikit2 je la..

iza said...Reply To This Comment

Assalam...
Bila sendukkan nasi ke pinggan, mesti teringatkan LM...hanya segenggam nasi...walaupun belum masuk kategori gemuk, masih juga takut gemuk...nak jaga dari awal la..

faryzh said...Reply To This Comment

akak..makan je selagi termampu.
rugi woo berlapar2 bagai ni.
hehehehe.

Lelord said...Reply To This Comment

aah la asik lapar je ni..lg la dh nak masuk musim sejuk ni

emieysandra said...Reply To This Comment

wah..ade group misi kurus, kak..bg sis nk naik berat badan ade? ehehe :)

ain dzaya said...Reply To This Comment

kite sama tinggi la..
ehhe..patotla asik lapo je..
perut kicik..huh!

Kak Aya said...Reply To This Comment

kak aya pun sama, lapar memanjang, hmmm tak tau la apa nak jadi dgn misi kak aya ni....

THE LEKAT LEKIT STORY said...Reply To This Comment

sy lak siang jarang makan byk minum.. kekadang baru nk makan lala dah merengek.. malam hubby ada senang makan. tp tetap ambil makanan utk alas perut

bersama kak Es said...Reply To This Comment

tahun depan dah boleh join misi kurus ni

Citarasa Rinduan said...Reply To This Comment

nampak gayanya kamu mmg dah hampir sampai sasaran taget kamu ya..
tahniah sayang

fiezah91 said...Reply To This Comment

hehe.teruskan azam nak kurus tu :)

pstt, tgh nak kurus gak ni T__T

Cik Ina Do Do Cheng said...Reply To This Comment

kenapa nak kurus, cik ina rasa LM dah okey tu. janji sihat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...