Sunday, October 30, 2011

Bila Ada Baby...



Assalamualaikum....

Bila dah ada baby ni semua benda nak kena buat dengan cepat. Tak boleh nak leka macam dulu dah. Semua benda yang penting akan LM utamakan dulu. Kalau dulu boleh leka berbual telefon dengan kawan sana sini time pagi-pagi...sekarang takda masa nak meleceh buang masa. 
Ada benda penting sms je pun boleh kan? Encik suami pun sms atau email je biasanya kalau ada apa-apa. Tapi dia akan call lah tiap hari dari opis tu pun tak lebih dari 3 minit. Biasanya seminit dah cukup sekadar bertanya khabar. email lagi suwit kot?hahaha....



Masak pun, cuma gulai-gulai dan sup je biasanya. Tak dapat nak goreng selalu sebab tak berani nak tinggalkan dapur sebab perlu jenguk baby kat depan. Kadang kala terfikir juga, kalaulah tekak LM dan anak-anak ni boleh terima apa makanan yang ada dijual kat luar tu bagus juga ye. Main beli je...tapi tak kan nak makan nasi arab selalu...so, ummi kena  tangkas sikit masak sebelum anak balik sekolah.



Sejak ada baby dunia LM 5 hari dalam rumah...petang tak minat langsung nak keluar depan umah pun, rasa sangat bermakna masa baby kecil ni. Tengok dia je...takmo pisah dengan baby. Suka cium-cium baby...cubit-cubit pipi baby ...dia dah setongkol dah..haha.tau setongkol?
www.tips-fb.com

19 comments:

sarah mohamad said...Reply To This Comment

kalau ada baby asyik nak cubit2 jek. gerammmm! hehehe

zaMir said...Reply To This Comment

akak....nak tengok baby akak boleh tak??? nak tgk sangat3...=)))

zirconia said...Reply To This Comment

hik3..dah besar baby syafiq ye kak? mcm tu umi dia senang la nak kurus =) apa2 pun kesihatan kena jaga =)

anamizu said...Reply To This Comment

sonoknye ade baby sendiri kan umi?? ana suke cium2 baby...wangi gile je dorang..hehe =P errr SETONGKOL tu mksud umi die dah debab ke?? hehe



luv,
anamizu

faryzh said...Reply To This Comment

tiba2 rs nak ade beby jugak.hahahaha.cambes je kak.

hawiz said...Reply To This Comment

nk tgk pic baby tu...ley x?

Cik Yatt said...Reply To This Comment

nk ade baby gak..hee

Cik Ina Do Do Cheng said...Reply To This Comment

samalah ngan cik ina masa ada bbay tak suka sangat keluar rumah. Cik ina takut sikit dedahkan baby ngan persekitaran luar. Kalau dorang setahun , baru berani.

MataHati @ MH said...Reply To This Comment

setongkol tu lebih kurang mcm seketul ekk... kan kan kan :p

diana said...Reply To This Comment

saya pun rasa macam tu sejak ada anak..malas nak keluar sangt..
keluar bila perlu je..
dulu la..
masa maisara kecik..
heheheh

laloque said...Reply To This Comment

bila nak tambah lagik??

iza said...Reply To This Comment

Assalam..
Memang best bila ada baby kecil kan...

nur said...Reply To This Comment

bestnya LM.. bermanja2 dgn baby kat rumah..
suke bau bb tu..

Cik Bambam said...Reply To This Comment

betol.. ada baby kat umah.. asyik nak gomol2 dia jek..hehehe

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

hmm.. bestnya ada baby.. rindu giler nak cium pipi baby yg macam2.. hehehe

setongkol tu seketul la erk.. bahasa kelantan ke tuh??

Melati Qistyna's Mummy said...Reply To This Comment

Setongkol? Hehehe..... LM x tgk gmbr bb syafiq.... Bila nak boh ni dear.... :)

ieda said...Reply To This Comment

nikmatkan bila ada bb nie ..
hurmm bau2an dia uu x menahan :)

azian said...Reply To This Comment

kak...
setongkollll???ingat jagung ke???heheh...mesti dia makin comel kan...

kak...
sy bukan tak nak anak lagi tp tunggu laaaa.....huhuhuhu....

skrang ni kl petang2 kene keluar rumah kl tak nnt pintu gril kene gegar dgn budak tu hahhh...dia nak jalan2 amik angin kat luar...boringnyaaa....huhuhu

(mak yg malas nak kuar jalan2 sbb nnt ade gossip2...heheheh)

Suara Kalbu said...Reply To This Comment

Mesti baby LM dah makin bambam huhuhuhu.. bestnya ada baby

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...