Wednesday, October 5, 2011

Bloglist Tu Apa?



Assalamualaikum....

Tau bloglist? Ni pertanyaan bagi yang ada blog la, bagi yang bergelar blogger. Rasanya semua tau apa tu bloglist. Tapi ada sesetengah blog tu takda bloglist. Tak perlu kata mereka sebab boleh intai kat dashboard je. Lagi bagus sebab mereka update saya terus baca. Tapi apa jadi kalau dashboard korang kosong tiba-tiba dan hilang semua blog yang korang pernah follow? Fikir-fikirkan...


Tadi dalam menziarah dan membalas ziarah ada terjumpa blog yang bloglistnya cuma ada blogger hebat je. Kita-kita ni takda pun dalam bloglist dia. Tak kisah pun hal tu sebab blog kita ni bukan hebat pun. Apa yang jadi tanda tanya....dia buat entri tu untuk sendiri baca ke? Sebab satu komen pun susah nak lekat kat entri dia. Agak-agaknya blogger hebat-hebat semua tu singgah baca ke entri dia?


Tu cara masing-masing lah kot? Ada orang bloglist dia rakan yang rapat dan biasa singgah blog dia, blog kesukaan dia dan ada juga yang buat bloglist main letak je semua orang yang di follow. Tu lagi bahaya...memberatkan blog je tau! Sesi mengemas bloglist akan bermula hari ni atau esok. Kalau tak aktif dan tak pernah tunjuk muka kat sini LM remove je lah dari bloglist sebab blog ni dah semakin memberat macam tuannya juga.
www.tips-fb.com

38 comments:

bujal X said...Reply To This Comment

saya da lama tak update bloglist~keh keh~~

YAYA AZURA said...Reply To This Comment

yaya yg lebih sebulan tak update yaya remove je..hihi...

Izan Ishak said...Reply To This Comment

izan pun rasa nak kemaskini bloglist jugaklah...

Citarasa Rinduan said...Reply To This Comment

salam merindu pada kamu lydia....
aduhai...
kak curi2 masuk gak walau tak update blog.. rindu pada kamu, rindu pada anak2...
dan rindu nak baca part kamu yang nak kuruskan apa tah!!!
hahahhahahah

LARI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KAMU DAH kurus lah sayang...

Buuwa said...Reply To This Comment

saya letak bloglist tuk blog yg sy follow.. bukan tuk dorg datang baca entry sy..ckup tuk memudahkan saya pi baca entry dorg yang sy rasa best di baca... eheheh...

THE LEKAT LEKIT STORY said...Reply To This Comment

dh lama x update bloglist.. sy suka letak yg top commentar atau blog2 yg sy suka baca & blog kawan2 blogger yg selalu gebang2.. tp dh lama x update bloglist ada ramai yg blm masukkan lagi.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

bujal x-samalah ngan akak.byk kena ubah ni

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

yaya-ada gak camtu..nnt ada masa kena ubah gak ni..huhu

zalin onceitalk said...Reply To This Comment

sy letak blog yg sy suka terjah je kak..hihi..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

izan-tlg kemas miza punya bloglist gak blh?huhu

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

citarasa rinduan-kak ayu....rindu akak gak.wahh main lari 2 ye?nak kuruskan tempat yg berlemak la kak.huhu

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

lekat lekit-samalah ngan akak.lama tak update bloglist ni

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

zalin-ye..samalah ngan akak

PinKy MoMMa said...Reply To This Comment

jgn risau kakakku LM yang cantik sentiasa ada di taman pink itu :)
suka letak blog yang personal sebab lebih santai hehehe..

mamaNoriz said...Reply To This Comment

untung sapa terpilih masuk bloglist ni...

cam awak msuk dlm pinky mommy...
otomatik, dua-dua blog naik kan...

Cik Ina Do Do Cheng said...Reply To This Comment

Insyallah blog list tu blog yang cik ina pegi ngan baca. sapa yang follow, cik ina tengok gak blog dia cam mana, kalau blog cari duit tak kan kita nak follow kot.

Ujang9897 said...Reply To This Comment

owh ada hati nak buang saya dari bloglist ek...=(


bloglist ni letak mana yg rajin update dan rapat.., dan yg nak masuk dalam list.., ada gak dlm bloglist tu kita takda dlm bloglist dia..tp letak gak sbb dia nak =)

najihah sahami said...Reply To This Comment

mish pun nak kemaskini blog. mana yg xaktif tu ingt nk kick. ops.kejam nya ayat. hehe...

Pia said...Reply To This Comment

"ada blog yg boh blog femes jer dlm bloglist diorng kan..tp kesian sbb blogger femes tu tak dtg2 pun berkunjung ker blog depa...akk la tu dulu2..hehhe..skrg ni takde lg dah.."

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

pinky momma-tq adikku..blog diya pun ada je dlm bloglist akak

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

mamaNoriz-bloglist merapatkan ukhwah saya dan rakan2

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

cik ina-yelah..klu blog cari duit tu mmg saya pun tak follow mereka.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

ujang-haippp mana ada nak buang?klu awak tak update sebulan br akak buang.hahaha

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

najihah-mmg kejam ayat kamu!

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

pia-hehe..akak wat camtu ke dulu2.takpe..skrg akak pun dah femes.takda hal punya kan?

ieda said...Reply To This Comment

ya dikk akak setuju .. akak akan cuma add blogger2 yg xtive dan selalu singgah umah akak ...

bukan ape .. kalau taruk semua mauuu lambat loading nanti .. payah2 .. :)
bukan x nak kannn :))

MAYA_mustwany said...Reply To This Comment

blog mas de bahagi dua.

1-blog mycikeyboom for kawan2 yang follow.tapi 1 week akan update,mana yg 4low tapi xde trjah/da xupdate..terpaksa keluarkan takut makin berat.


2-blog terbaekk for blogger yang hebat,da 4low tapi orang tuh tak 4low balik macam ..blog HIDUP ITU INDAH..he2.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

ieda-ye sis..saya pun camtu gak.klu berat mmg kesian pengunjung tetap blog kita.ramai yg pki broadband.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

maya-maaf la..akak cuba terjah jap lg.busy sgt2 skrg ni

ijatnuar87 said...Reply To This Comment

hehhehe...ngaku pom mkin berat ek,hehehe...xper,tnda sihat tu...

Tina Othman said...Reply To This Comment

baru bercadang nak update bloglist hehe

cik pieja hut said...Reply To This Comment

letak bloglist sebab kawan , kadang sebab suke bace entry dye . hehehe

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

ijatnuar-hehehe..sedar ni..berat dik oii

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

tina-tu la..kena wat juga nih..huhu

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

cik pieja-akak pun camtu gak

MAYA_mustwany said...Reply To This Comment

xpe.mas faham.btw kak nak tanya macam akak wat yang bloglist nyorok yang selebih tuh?

bez pulak nampak gayanya.kemas.

tolong ajarkan leh?he2

Ozzy Choc D'Luscious said...Reply To This Comment

saya letak blog yg saya suka,yg banyak bg tips, yg saya suka terjah dan kebanyakkannya adalah sifu2 bidang masing2..bila ada di bloglist, jd memudahkan saya utk ke blog mereka..hehhe tak pernah terfikir pun jika mereka ada dtg ke blog saya atau tidak..
Blog2 follower dan lain2 saya datang dr dashboard..

diana said...Reply To This Comment

saya pun pernah buat entry ni..
pelik sebab kat bloglist blogger otai2 je.tpi habuk komen pun tak de...ekekekk...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...