Sunday, October 2, 2011

Hari Ke-3



Assalamualaikum....

Korang gelak LM nak kuruskan badan. Ni bukan sebarang angan-angan okey. Ini adalah impian menggunung kiter yang nak capai berat sebelum mengandungkan adik syafiq dulu. Sembilan bulan mengadun lemak dengan kerenah buat kek dan kuih hampir setiap hari akhirnya LM berjaya mengumpul dan mengadun lemak di setiap inci tubuh. Akhirnya ia telah menjadi lemak tepu dan pejal menepek dan membonggol cantik...kuang kuang kuang....

Sakit hati tengok badan kat cermin besar akhirnya sekarang ni make up pun kat cermin paras pinggang je tau. Siyes rasa tercabar dan jeles tengok gambar wanita kat facebook tu...haha..padahal wanita tu adalah diri sendiri. Slim gak dia dulu..keh3. Saja nak bakar semangat diri sendiri. Kalau encik suami? toksah la...dia memang nak isteri dia ni gemuks. Grrr....dia kata berdaging kan best! huhhh.


Apa khabar kak aya ? Mahukah dia ikut cabaran LM dan adik rara menurunkan berat badan secepat mungkin dengan bersungguh-sungguh. Bak kata diana baju besar harganya mahal sebab tu sayang jika baju yang ada dah tak muat dipakai. So kepada rakan yang mahu kuruskan badan jom join kelab kami...join kami bermakna korang ni adalah insan yang tak suka membazir buang baju mahal yang lama-lama tu..ciyok2.


Ops...hari ni hari ke-3 misi kiter...dah berjaya jalan sejauh 1.2km selama 20 minit semalam dan kelmarin. Dah susut sekilo okey...kak aya tak jeles ke LM turun sekilo??? hehehe..saja nak usik kak aya sebab dia suh cakap sesuatu kat dia. Ampun kak aya...LM buat apa yang kak aya minta je.
www.tips-fb.com

20 comments:

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...Reply To This Comment

wah2 lepas ni...LM mesti anggun bergaya lah ye....

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

ladyzul-haha..tu cuma impian

anamizu said...Reply To This Comment

wahh ummi dlm misi eh?
gud luck ummi! :)




luv,
anamizu

Lelord said...Reply To This Comment

salam miza,
meh tambah kg...dtg umah lela ek 6hb wat mkn2 sempena besday najlaa.

dh invite kat fb

JIJI YU said...Reply To This Comment

ayat sedap kan ati le tuu

lieynanilaz said...Reply To This Comment

caiyok...caiyok...semoga berjaya mengurangkan lemak2 tu...:)

~najwa~ said...Reply To This Comment

caiyok kak LM!!!

THE LEKAT LEKIT STORY said...Reply To This Comment

sy jd pomp2 girl je memberi semangat pada akak & the gang utk sahut cabaran ni sebab sy dh berjaya turun 5 kg dlm masa pantang ni. kekekeke

ros said...Reply To This Comment

tahniah LM,baru jln sikit dah turun..mcm mana ngan makan?tak ada diet2 ke?
kak nk diet tp tak tau bila leh mula.

lagenda said...Reply To This Comment

hahaha..gigih LM nak kurus ye?? Mak jugeks la yg tembam dan mampat.

Mcmana lah LM dan org2 lain ni kuat berazam yek. Mak plak cpt gila mengalah..sakit2 bdn sket, dah x larat nak bwk kaki..hihihi

U go girl!

Iza said...Reply To This Comment

Moga berjaya.lepas pantang nanti,turn iza pulak menurunkn berat..

Kalamhati said...Reply To This Comment

btul ke nak diet?akak dtg hntr satar ni..hihihi rugi tak makan..hik!

gedek! said...Reply To This Comment

berdaging sedap pelok!

(Sokong sang suami!)

❤ eyeme ❤ said...Reply To This Comment

wah akak..terasa nak join sekali exercise tu...jom kita exercise jarak jauh..hihi

Eyda Syahida said...Reply To This Comment

eyda pon nak kurus gak.. cuti nnti tengoklaa.. huhuhu

diana said...Reply To This Comment

dugaan betul saya hari ni..
ingatkan nak timbang la..
sekali tengok2 timbang pulak rosak..
kejap2 60 kejap2 50..
maisara la..asyik melompat je atas tu...
tapi suami kata timbang rosak sebab saya guna timbang sejam sekali..
wakakakak...

azian said...Reply To This Comment

akak...
akak bukan dah kurus ke kak...bg laa peluang sy kurus plakkkk...kl sy dapat kurangkan berat badan 55kg masa zaman anak dara dulu...mamat nak bawak g ...tettttttt....hehehhehe

HAFIZAL said...Reply To This Comment

kau kan dulu memg kurus....

rara pinkmafia said...Reply To This Comment

akak punye mukadimah best tol.hehehe.jom2 sis.kite berdiet n berzumba.hehehe

Woofer Storm said...Reply To This Comment

ummi,pernah dengar ada orang kata berisi ITU COMEl..hehee

takpe,berusaha dengan jaya tau..kalau tak tercapai,jangan cepat mengalah ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...