Tuesday, October 25, 2011

Ingat LM Rajin?



Assalamualaikum....

Buat kawan kawan yang terbaca entri LM yang ini tentang home made nugget tu kata LM rajin buat nugget sendiri. LM ni paling la malas bab benda yang remeh dan leceh tau. Sekarang kan ada baby, so kenalah buat benda yang ringkas.



Diana kata dia malas nak asingkan isi ayam, biasanya LM guna bahagian dada saja...sebab mudah takda tulang. Tapi kalau malas juga kadang-kadang LM beli ayam frozen bahagian dada yang dah siap packing 900gm tu..haha terserlah kemalasannyer kan?



Adik Cumil sunah tanya  kena frozen kan dulu sebelum goreng ke? sebenarnya tak perlu...tapi sebab LM buat malam dan nak guna pagi so kenalah frozenkan dulu. Simpan lama pun tak jadi hal, sebab boleh tahan lama.

Pada pendapat LM guna cornflakes hancur lebih rangup dan satu lagi elok kita buat nugget sendiri sebab kurang masin dan terjamin kualitinya. Mish dah kawen nak rajin cam akak dia kata..hahaha...bila adik cumil tu nak kawen ek?



Kalau nak pelbagaikan boleh tambah sayam kisar atau carrot juga dalam nugget tu. Sedap tau!
www.tips-fb.com

14 comments:

kakchik@ella said...Reply To This Comment

KC rajin beli pastu goreng sendiri je dik. HIhi.

Zul Fattah said...Reply To This Comment

wah..kan best kalau dapat buat sendiri..?

najihah sahami said...Reply To This Comment

hahha..sabar ye kak..nanti mish kawen mish jemput. akak tlg sponsor nugget pun ok dah. hehehhe

Rain said...Reply To This Comment

sapa adik comel tu kak? he..

malas-malas pun, bila didringi rasa tanggungjawab demi anak-anak dan suami mesti terbangkit rasa rajin bukan? he.

D_08 said...Reply To This Comment

cik LM...
kalo macam ni rajin le....
bese oghang senang beli je kak kedai....
kalo udah buat sendiri ni...memang rajin ....

.: iEyLa :. said...Reply To This Comment

;) rajin ke xrajin tetap kne jgk rajin kan diri kan kak..

diana said...Reply To This Comment

saya pun tak sabar tunggu mish kawen..
wakakak..

betul jugak kata lm..
buat sendiri lebih baik sebab kita boleh kawal garam..

bujal X said...Reply To This Comment

tapi akak memang rajin la~~siap buat bentuk drumstick lagi! keh keh~

Peri PiA said...Reply To This Comment

LM memang lah rajin :)

Dari LM lah pia belajar buat nugget sendiri

YAYA AZURA said...Reply To This Comment

bila la nak dapat extra rajin macam LM..jeles tau...!!

Aku Ibu Muda said...Reply To This Comment

tk penah berkesempatan nk buat nugget sendiri

sedangkan beli sekilo pon mau berminggu2 terperuk lam peti...hehe

nana said...Reply To This Comment

kira rajin tu za.kalau kita senang beli & goreng je...

amy syahirah said...Reply To This Comment

happeningg nyee header awk . hehe =)

ain dzaya said...Reply To This Comment

ML nanti bley la share tip2 jaga baby yg lain..ley ain pgunakan..
wuwu...

bekalan hari tua :)))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...