Thursday, October 27, 2011

Jaga Air Muka Pasangan



Assalamualaikum....

Malam tadi LM sekeluarga berkampung lagi ke klinik. Setelah selesai urusan LM dan baby syafiq lama juga menanti urusan encik suami dan azhad bertemu dentist.


Dalam duduk bersahaja layan facebook dan youtube tu LM terdengar bunyi nombor naik berulang kali. Semua mata yang ada di sana memandang ke mesin nombor tu,(mesin nombor ke nama dia) ternyata bukan nombor giliran mereka...Penat ting tong berulang kali staff tu sebut nombor tu dan terus je satu wanita india angkat tangan. Dia sedang melayan anak kecilnya yang berumur setahun lebih.


Ternyata dia tak perasan nombornya naik tadi. Ala..LM pun selalu leka camtu bila layan anak. Encik suami dia yang duduk bersilang kaki boleh je marahkan isterinya sambil membebel-bebel kerana leka dan anggap ia memalukan sebab tak perasan giliran mereka telah tiba.



LM hanya memandang mereka yang tergesa-gesa masuk bilik doktor. Bukan kerana marah wanita tadi leka, tapi kesal kerana suami yang hanya duduk bersilang kaki tak peka giliran tiba dan akhirnya menyalahkan isteri di khalayak ramai. Kesian nasib si isteri . Wahai kaum Adam....hormatilah isteri, jagalah air muka mereka bila berada di khalayak ramai.

www.tips-fb.com

22 comments:

.: iEyLa :. said...Reply To This Comment

kadang2 xpaham ngan orang ni..
ieyla penah tgk couple wat drama free ni kat JJ...
pmpuan tu siap pukul2 lg bf die..
aduishh..malu la sket..org pndang kot..

zalin onceitalk said...Reply To This Comment

terima kasih kak..dpt gak muhasabah diri petang2 ni..

Peri PiA said...Reply To This Comment

xsuka lelaki mcm tu

Alhamdulillah,semoga suami pia dan LM kekal sweet n jage kita dgn baik..Amin ;)

Kakzakie said...Reply To This Comment

Memang tak patut. Nasib baik suami kita tak macam itu kan LM...

kakchik@ella said...Reply To This Comment

Dua-dua pihak kena jaga. Kan dik.

khairul akmal bin azman said...Reply To This Comment

kay nak jadi suami yg penyayang la.

laskar pelangi said...Reply To This Comment

lol! memalukan si isteri je..mmg suami wajib jaga airmuka si isteri =)

ieda said...Reply To This Comment

hurmmm mcm2 perangai manusia skrg nie.. tapi yg banyak akak tgk tulah suami x hormat isteri .. huhuh
minta dijauhkan lah huhuh

mama liza said...Reply To This Comment

betul sokong sangat..... saling menjaga satu sama lain.....

pena rozie said...Reply To This Comment

Air muka pasangan kite memang patut kene jaga...

Nieda said...Reply To This Comment

betul tu...kdg2 lelaki pandai menyalahkan si isteri saja.

Aku DaN SeSuAtU said...Reply To This Comment

setuju sangat2..sntiasa menjaga maruah masing2

Cik Bambam said...Reply To This Comment

yg laki tuh lak x dgr jugak ker? smua bini jek yg kena.. =.='

Rain said...Reply To This Comment

air muka sesama kawan dan sedara pun kena jaga, apalagi bila pasangan suami isteri..

harap boleh jadi iktibar kisah ni

sarah mohamad said...Reply To This Comment

saya pun tak berapa gemar macam tu. padahal si suami bukan buat2 apa2 pung.

D_08 said...Reply To This Comment

time kasih le cik LM...
pehak suami ni selalu lupe..... kene ingatkan selalu....... tapi kalo lupe jugak.... itu namenye nyanyok!!!!

PinKy MoMMa said...Reply To This Comment

ish mana boleh camtu..sama ada isteri atau siapa sahaja..kita kena jaga aib org..ari ni kita malukan org..esok lusa? hurmmmm fikirlar sendiri..

Solihin Zubir said...Reply To This Comment

tak baik la marah2kan isteri dpn org rmai.. sedangkan isteri tu plak leka sbb sibuk layan anak../ dia plak rileks saja.. patutnya dia la salah..

iza said...Reply To This Comment

Assalam...

Kesian si isteri tu..

exora said...Reply To This Comment

ramai lelaki spesis ini skrg kan...
kat kdai makan pun sama,
ramai yg tdk pedulikan anak2 masa makan, semuanya is3 uruskan..
kalau saya, baik makan kt rmh jer kan.

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

Hmm..biasa tgk keadaan cmtu..huhu..lelaki ramai yg camtu..rasa megah je klu dpt marah bini dpn orh ramai

emieysandra said...Reply To This Comment

tak suke mcm tu, kne marah dpn org rmai lak..sian wanita tuu~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...