Friday, October 14, 2011

Jumaat



Assalamualaikum....

Salam Jumaat buat semua.Hari ni encik suami dan anak-anak cuti. Seperti biasa tuan blog pun cuti ye, harap maklum. Pagi tadi encik suami dah gorengkan meehoon buat sarapan kami sekeluarga. Banyak tu..boleh makan sampai ke tengah hari. 



Hari Jumaat ni apa antara amalan sunat yang perlu dilakukan? 

Pada subuh hari Jumaat, maka setiap muslim digalakkan mandi, kemudian memakai pakaian yang berwarna putih kerana pakaian putih lebih disukai Allah. Pakailah minyak wangi yang diharuskan dan berhiaslah dengan memotong rambut, mencukur misai, memotong kuku dan menggosok gigi.

Ok..sekadar peringatan buat diri sendiri juga...selamat berkerja,selamat beramal. Moga hari ini lebih baik dari semalam.

www.tips-fb.com

23 comments:

tiha said...Reply To This Comment

bagus nice sharing.. :)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@tihatq tiha..moga ia memberi peringatan buat kita semua

.: iEyLa :. said...Reply To This Comment

thanx for sharing this kak.. ;)

eqbalzack said...Reply To This Comment

salam,selamat berhujung minggu buat LM dan keluarga...

Cik Bambam said...Reply To This Comment

tp sy pakai bj kurung kaler itam lak ari nie.. :P then dah potong kuku semalam.. ehhehe

kakchik@ella said...Reply To This Comment

Thnks adik. ingat mengingati sesama kita.

alexa yussida said...Reply To This Comment

salam akak..

selamat berhari minggu :)

mamaNoriz said...Reply To This Comment

husben awak masak?
hebat lah...untungnya awak :)


kat ofis sya lak, jumaat makin ramai pakai hitam sbb ramai pakai jubah cam org arab tu...hihi


p/s: sorry klu ada kata2 sya yg menyinggung :(

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@.: iEyLa :.-sama2 adik

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@eqbalzack-waalaikummussalam ..terima kasih abg eqbal

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@Cik Bambam-CB..mlm ni kena pki putih ye..hehe

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@kakchik@ella-sama2 akak cayang..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@alexa yussida-waalaikummussalam...tq adik yus

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@mamaNoriz-haha...bkn psl hebat,psl wife dia ngada2 nak rest ujung mgu..kih3.untung sbb wife dia berjaya buli dia kot?hehe.

kena minta tolong gak..sbb ada baby enit ni, anak dah 4 kan.hehe.takda apa yg nak tersinggung pun.tq sudi dtg ziarah sini ye

Kalamhati said...Reply To This Comment

tq adikku..peringatan ringkas tp amat bermakna..
kdg2 kita lupa nk buat benda yg kita rasa kurang penting tp beri manfaat kpd diri dan hari kita kan..=)

THE LEKAT LEKIT STORY said...Reply To This Comment

bestnya suami gorengkan meehoon. kalau hubby kita, bkn x nk suruh tp rasanya baik kita yg buat kak.. kalau dia yg masak, mcm gempa bumi 1 dapur. lgpun dia xde skill masak.. kekekeke

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@Kalamhatisama2 akak cayang

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@THE LEKAT LEKIT STORY-hehehe..gempa bumi?

Melati Qistyna's Mummy said...Reply To This Comment

Hari cuti bolehla lurus2kan urat mana yg tersimpul....hehehehe. Xde la mcm imejing res bak kata kakchik.... :)

exora said...Reply To This Comment

selamat beramal...

laskar pelangi said...Reply To This Comment

akak:)
selamat berhujung minggu ye:)

zalin onceitalk said...Reply To This Comment

selamat beramal kak..hihi

Kak Aya said...Reply To This Comment

hmmm seronok ada orang tolong gorengkan mee hoon.

t.kasih kongsi info-info berguna.

biasanya kalau kat ofis kak aya, ramai memilih memakai T-shirt dan slack ke pejabat setiap jumaat tp kak aya sama je setiap hari.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...