Thursday, October 27, 2011

Kalau Nak Kejar Follower Pun Jangan Tipu



Assalamualaikum....

Buat rakan-rakan yang baru berblog....kalau baru buat blog tu rajin-rajin lah membaca dan update blog. Lepas tu blogwalking dengan ikhlas ke blog rakan lain. Insya Allah akan ramai yang sudi follow blog kamu jika kamu ikhlas bersahabat dengan mereka.


Sejak seminggu ni ramai sangat blogger baru datang dan kata dah follow blog pink ni. Jangan la nak tipu, LM tau jumlah follower blog ni berapa, dan LM skodeng blog kamu dan memang takda pun kamu follow sini ye....



So...kalau nak LM follow cakap je kat kotak jerit tu. "LM silalah follow saya, tapi saya takmo follow anda". Tak perlu buat ayat..."saya dah follow sini, sila follow saya tau!" Cantik punya arahan kamu bagi LM ye...adoiiiii...fenin la ngan korang ni.



Berapa ramai  LM follow pun LM tak harap korang balas follow.....kalau nak datang lah dengan khlas tak perlu main tipu camtu tau..TAK SUKA!
www.tips-fb.com

49 comments:

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

LM.. ini macam punya orang pun ada ka?kepada blogger2 baru.. ikhlasla menjadi seorang blogger k..

Cik Kasih said...Reply To This Comment

tol tu LM..kadang2 ade jugak yg dtg ckp i dh follow..follow balek tp bile check..xde pon die follow..tipu jerk

I am...izuan said...Reply To This Comment

betul tu, apa guna kalaua da follower ramai kalau sekdar nak dapat nama..betoi x?

Cik Puan Bunga said...Reply To This Comment

Hahahahahaha!

Blogger zaman sekarang. Taknak menulis dengan ikhlas. Ecehwahh pandai je aku! :D

khairul akmal bin azman said...Reply To This Comment

ish2 blogger skrg kejar follower sgt la..
entry biasa2 je.

laskar pelangi said...Reply To This Comment

kak!! memang ramai macam tu..geram gila rasa....menyampah pun ada...dah la style menipu camtu..g blog depa..tup2 nak tunggu loading pun lama gilew...sbb widget penuh blog..kalau blh semua part nk ltk widget pelik2...cmpor lak psg2 kuar lagu bingit..tension je rasa..nak kejar fllwer pun,agk2 la kan kak..ni dk style menipu cmtu..=)

aiNa yaZiD said...Reply To This Comment

sabar ye LM.. blogging 4 create friends.
(^^,). folo dgn ikhlas suda. tak payah nak paksa2 kan. Kita pun tak suka bila dpt arahan macam tu. huhuhu..

Cik Ina Do Do Cheng said...Reply To This Comment

cik ina tak suka orang paksa , kalau ada yang follow, kita kena gak tengok blog dia cam mana takkan suka-suka nak follow.bab follow menfollow ni bukan paksaan.

NOOR FATIN said...Reply To This Comment

penah dapat. bila saya check xde pn. bila saya follow dia, esoknya baru nampak dia follow saya

kahkah

zulkbo said...Reply To This Comment

salam..
ha ha..saya dah lama buang
habis cerita..shout saya buang
widget follower pun saya buang..

tak tahu kenapa mereka mengejar
angka itu..realiti mereka tak
follow pun blog kita kan..
macam saya..tetap follow blog
LM dari jauh..he he

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@Chekgu Azrineada dan sgt2 ramai..huhhh

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@Cik Kasihtau takpe..rasa cam nak bom pun ada..haha.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@I am...izuan-biasanya mereka yg follower ramai tu blog mereka byk info...

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@Cik Puan Bunga-ada gak yg cam tak ikhlas...kadang2 entri satu pun takda sehari....tapi sibuk duk menipu sana sini suh org follow

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@khairul akmal bin azman-tu la pasal

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@laskar pelangiperghhh apa yg adik sebut semua yg akak bencikkk.haha.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@aiNa yaZiD-ye la..LM sgt menjaga hubungan sesama rakan blogger

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@Cik Ina Do Do Cheng-betul tu cik ina...tp kalau tak follow kena perli2 lak tu

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@NOOR FATIN-bengang kan?

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@zulkbo-dah buang eh?saya pun kadang2 skodeng tak komen pun entri awak

al_hakim said...Reply To This Comment

sabar kak..ni perkara biasa dah..wuu

kiz said...Reply To This Comment

sabar je lah kak..apo nak buek an

Syafiq Rosli said...Reply To This Comment

isk truk dyeorang ni kan LM

renjerkabloi said...Reply To This Comment

sama la kita :) +pulak blog hanyir cam renjersungai ni..

macam renjer,dah xlarat nak follow2 blog orang..biar jela..de yang minat die follow pastu kite follow balik..xjadi kerja kadang2 duk ngadap blog ni :P tapi bile xupdate rase gelisah jugak hehehe..

Kak Aya said...Reply To This Comment

betul tu...nak follow, biar follow kerana memang kita suka dgn blog tu..tak perlu mintak org follow kita semula sb kalau org suka blog kita, tanpa disuruh pun org tetap akan follow.

Lelord said...Reply To This Comment

yup slalu sgt dah jumpa ayat cenggitu

Schajar McFlurry said...Reply To This Comment

ikhlas itu sangat penting =)

Yayan. said...Reply To This Comment

akak.. sye blogger baru hee tpi sye follow akak bukn sbb nak difollow balik tpi sebab nugget homemade yang telah menarik perhatian sye.. 1st time saye tahu bole buat nugget sndri.. hehee noob betul.. ^^ and plus ade tips diet lgi tuu.. **sye tgh dlm proses diet ni**

btw sye suke blog akak :D

Citarasa Rinduan said...Reply To This Comment

adik........
kak ayu singgah dari Malaysia jam 5.28 am..
(nie betul2 punya waktu nie.. tak tipu.. hahhahhaah)

aduh.. mmg bengang bila ada kes macam itu.
dik, komen kamu di blog kak, buatkan kak sangat sayu..
thanks sayang....
love uuuuuuuuuuu

zaMir said...Reply To This Comment

betul tu akak....hahha...saya pun malas sangat nk kisah pasal follower nih dah...trpulang ladia nk follow kita atau tak...=)))

iza said...Reply To This Comment

Assalam..
Taktik lama oleh blogger baru..

JIJI YU said...Reply To This Comment

inila yg memeriahkan dunia blog

.: iEyLa :. said...Reply To This Comment

huhu...xsuke2.. ;)

mama liza said...Reply To This Comment

betul 2.... keikhlasan 2 penting.... x mo tipu2 yer....

Mama Zharfan said...Reply To This Comment

bagi me, UV yg tinggi lebih penting hehhehe kalau followers ramai tapi UV ciput tak de maknanya :)

Pia said...Reply To This Comment

"akak selalu jumpa org shout kt sb akk camtu..dah tk terkira ramai nyer..malas ahh nk layan....selalunya budak2 sekolah ni.."

Aku Ibu Muda said...Reply To This Comment

bab2 i follow u, u follow i ni wani tutup mata je sis

haha

tak peduli dah kalo dorang mintak follow...kalo tk best/berat nak loading...mmg tak follow pun biasanya

tp kalo blog tu best giloss....org tak mintak pon kita follow je kannn

KAMIHIDUP said...Reply To This Comment

tak suka penipu. :)

Nieda said...Reply To This Comment

RAmainya follower LM. Tahniah.Bukan senang nak kumpaul byk tu!!

Azwani said...Reply To This Comment

betul kak, follow orang dengan ikhlas, kerana entry dia kita suka baca. kalau wani plak..kalau orang bagi arahan macamtu, wani jadi takde rasa nak follow blog dia

khairul akmal bin azman said...Reply To This Comment

biarlah dowang..keje follower ramai x gune..
kalaw org x sudi komen entry kite

Faaein Talip Roy said...Reply To This Comment

skema ayat yang sama untuk mengaburi mata yang membaca...

pestaim jalan2 ke blog pink hari ini.. ^^,

Rain said...Reply To This Comment

diorang kejar follower agaknya, bila ramai follower leh buat diorang rasa gah semacam. hurm..


berminat je baru follow.

Peri PiA said...Reply To This Comment

sab blog pia pulak semak sgt dgn iklan,sebal ;(

D_08 said...Reply To This Comment

ajenye ye cik LM...
memang ade yang buat macam ni...
deme ingat kite tak tau tektik deme tu.... agak2 le ndak menipu.....
udah polo nanti tu...terpulang le pade deme same ade nak komen ato idak kat blog kite kan cik LM???

butterflyana said...Reply To This Comment

first time datang sini..ha meh cepat datang belog saya dan follow!


hehehe...gurau je kak..

:)

pena rozie said...Reply To This Comment

PR follow aje. Org x nak follow x kisah pun...

Melati Qistyna's Mummy said...Reply To This Comment

Akak mmg selalu kena mcmtu.... Malas akak nk layan...huhuhu. Kalau akak, akak rs nak folo, akak folo, akak nk add kt bloglist akak add je, xyah nak gtau tuanpunya.... :)

emieysandra said...Reply To This Comment

dh jarang bukak kotak jerit tu..bila ade mase, bru bukak & bls blogwalking pngunjung..ntahla kak, skg emiey rase lebih nk tumpu pd blog sndiri & kpuasan sndiri jer tmbah lak mkin nk habis study ni makin besar lak komitmen yg emiey kne pgg..errm cmni k rasa bila dh snior dlm b'blog ni? huhu. tp bkn nk mnyombong. hee :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...