Sunday, October 23, 2011

Menderita Sakit- Penyakit Keturunan?



Assalamualaikum....

Salam ceria buat  semua. Moga hari ini kalian sihat dan gembira bersama insan tersayang. Diri LM ??? sekarang ni parah tenggelam dalam kerinduan terhadap insan - insan di tanah air dan sangat menderita dengan penyakit yang masih kabur kesahihannya. Malam ni baru nak jumpa encik doktor mengesahkan penyakit ni.



Dah hampir tiga minggu menderita sakit tapi sejak semalam memang dah tak tahan menanggungnya. Bila tengok apa yang LM alami LM dan suami buat penilaian bahawa penyakit ni mirip sekali dengan apa yang ayahnda deritai selama ni. Ingat lagi masa bertunang dulu ayah diserang sakit sampai tak boleh berjalan dan terpaksa minta bantuan encik tunang menghantar ke hospital. Sekarang derita tu dirasai oleh diriku. 



Buat bonda yang jauh, doakan anakmu tabah melalui ujian ini, sangat sakit!!!huhu. Doakan anaknda mampu berdiri dan berjalan menguruskan kehisupan di sini ye bonda. Malam ni baru tau apakah penyakit ini sama dengan ayahnda atau bukan. Dah google tentang tanda-tanda penyakit ni, jika itu bukan penyakit yang sama macam ayahnda, maka perlu buat physiotherapy selama 5 minggu.



Jangan cuba ingatkan sakit itu penghapus dosa, itu LM tau. Tapi apakah enak menahan sakit dengan baby dan keluarga terbiar?
www.tips-fb.com

22 comments:

era kecik said...Reply To This Comment

sabar ek ^^

fieda said...Reply To This Comment

semoga cepat sembuh..

najihah sahami said...Reply To This Comment

kak...akak ok ke ni?akak sape apa?

kak tabah ye. akak kena kuat untuk family akak...mish teringin nak tau akak sakit apa..tapi kalau perlu dirahsiakan xpe la...

akak kena gigih tau buat fisio tu nanti. in case kalau kena buat la...

mish doakan akak sihat k!

aDisH.sHidA said...Reply To This Comment

miza sakit apa nie.....semoga semua nya ok yer...byk2 doa n sabar...

hawiz said...Reply To This Comment

hawiz doakan kak miza cepat sembuh...hurmm...rindu dkt akak....

duan lang said...Reply To This Comment

sabar kak............................................................................uhhuhuhuhuhuhuhu

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...Reply To This Comment

LM sakit apa ni?huihs...bgtau la...risau kakD mendengar nyA NI...

alexa yussida said...Reply To This Comment

akak..

be strong my dear sis!!akak mmpu hadapi..insyaAllah:)


ape symptom2 nye kak?

exora said...Reply To This Comment

sabar byk2 yer LM...
dari kejauhan insyaAllah semua org mendoakan kesihatan LM.

skrg ni pun ada sorng kawan baik saya tb2 jer sakit2...belum tau skt sbnrnya, kjp sakit dada, perut n blkg..kdg2 smpai xle bernafas...
kesian, dia pun baru lps pantang...
baby lak asyik nangis2

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

LM.. saba erk.. LM sakit apa?? semoga cepat sembuh!!

saniah said...Reply To This Comment

moga miza tabah menghadapi ujian Allah ni..Harap2 tiada yang serius ye dik..mengharapkan update dr miza nnt..akak doakan miza sembuh dan sihat semula..
sedih membaca rintihan miza ni..:( kuat kan semangat yaa..take care yang

Adinda Amy Sensei said...Reply To This Comment

sabar ya..

Nazifa said...Reply To This Comment

sakit pe kak?
nak taw nak taw :(

Rain said...Reply To This Comment

salam bahagia buat akak tersayang..

sis .. semua yang ada kat Malaysia dan yang kenal sis semua sentiasa mengharapkan dan medoakan yang terbaik buat sis.

kita manusia cuma mampu berusaha selagi terdaya, Allah akan memakbulkan doa-doa hamba yang diperkenankanNYA..

ini ujian yang menduga kesabaran akak.. tabah ya. itu yang terdaya saya tolong. mendoakan..

THE LEKAT LEKIT STORY said...Reply To This Comment

semoga kak LM tabah & berjuang melawan sakit tu.. kesian lak, dgn baby kecik. apapun kak.. Tabah yer. semangat je ubat melawan semua penyakit

missSenget said...Reply To This Comment

Moga dipermudahkan segala urusan sis...

kuatkan smgt..

semuanya akan baik2 aja..

Melati Qistyna's Mummy said...Reply To This Comment

Sakit ape dear? Mg LM lekas sembuh.... Akak tau LM kuat semangat.....

Kak Aya said...Reply To This Comment

miza, sakit apa sebenarnya tu?

kak aya baru je baca entry ni...pergi check kat klinik dan confirmkan sakit apa, baru boleh berubat betul2

Cik Ina Do Do Cheng said...Reply To This Comment

LM , moga cepat sembuh ye.Harap-harap penyakit tu tak memberhayakan kesihatan LM. Sabar dan tabah ye LM.

.: iEyLa :. said...Reply To This Comment

ieyla doakan akk kuat tuk hadapi sume ni..
sihat adalah nikmat yg paling kita perlukan dlm hidup ni..

fRaMe+LenSeS said...Reply To This Comment

Nadh doakan akak cpt smbuh. amin2.. :(

ain dzaya said...Reply To This Comment

dear sis!
moga cepat sembuh ye...

ain doakan!ujian Allah ini baru kkecil sahaja..tabahkan hati!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...