Saturday, October 1, 2011

Nak Kurus Tapi Makan Tak Ingat Dunia




Assalamualaikum....

Salam sejahtera buat semua. Hari tu kan LM kata nak cuba gigihkan diri nak turunkan berat badan. Dah 2 bulan pun bersalin so inilah masa yang sesuai untuk kembali ke bentuk asal. Kawal makan? jangan makan nasi??? owh tidak!!! LM adalah insan kampung yang tak boleh berdiri kalau tak telan nasi walau sehari....haha. Baby menyusu mana boleh tak makan...jadinya kenalah cari cara lain untuk kurus.


LM jadikan ia cabaran dalam diri untuk turunkan berat badan ni sebelum raya haji. Nampaknya ramai rakan blogger pun nak kuruskan badan semula sebelum raya haji kan? Dah tau apa akibat korang gi open house makan tak ingat dunia tu? Hahah....dah gempal baru tau kan? Tulah...makan tak ingat LM yang dalam pantang..hehe




Kata diana dia tak pernah guna alat senaman. Dia cuma berjogging je tiap hari. Tu adalah kelemahan LM...tak larat nak jogging. Adakah cabaran untuk diri sendiri ni berjaya? antara cabarannya:

1.kalau makan tu tak ingat dunia-eh..cam sedap jek aku masak..wahaha.Pastu bertambah 2 kali..camner nak kurus?


2.bersenam-memang tak larat...sebab rasa perut bergoncang-nampak sangat perut LM menggeleber

Nak tau satu rahsia? kiter ni suka makan coklat tau...terutama yang ada hazel nut. Hari tu hubby kita hadiahkan sekotak coklat tuk kiter...ada sekilo. Tau tak coklat tu dah tinggal separuh kotak, kita makan dah 2 hari tanpa rasa bersalah...huwaaa..adakah kiter berjaya kuruskan badan? adik rara nak kawen kelam-lambut nak kuruskan badan. Kita lak naper ek nak kurus?hehehe  


Doakan kiter kurus sebab kalau kiter gemuks kiter akan jadi pemalas dan kuat tido. Tumit kiter pun sakit.
www.tips-fb.com

22 comments:

Kak Aya said...Reply To This Comment

LM - kak aya pun sedang menghadapi masalah yang sama macam LM.

tolongla cakap sesuatu pada kak aya ni, agar sedari diri sikit, obeseti tu bahaya tp tak nak atasinya.

ishhh tak tau la nak cakap apa, kalau dah tua pun masih degil .

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

kak aya-hahaha..ada geng..ingat saya dan rara je sedang berusaha gigih ni.jom akak syg join club kami.keh3

diana said...Reply To This Comment

saya nak kurus sebab bila gemuk banyak baju terpaksa di simpan dalam stor.sayang duit nak beli baju2 lain.dah la baju2 besar semua mahal2..ahahah..giler kedekut..

tapi sebenarnya lebih kepada malu la..segan la kan bila suami badan nya tegap dan tak de lemak2 melampau tapi kita keliling pingggang lemak.bila nak keluar satu jam dok pilih baju je.serba tak kena pakai itu ini.semua rasa ketat.bila ketat nak keluar rumah pun jadi tak yakin dengan diri sendiri.betul tak LM?

ijatnuar87 said...Reply To This Comment

hehehhe...xper kak...pelan2,nnt2 kurus la tu,hehehe...jgn gopoh2...

Cik Puan Bunga said...Reply To This Comment

Kak, saya nak kurus jugak. Tak tahan orang ejek saya gemuk sebab lepas bersalin berbeza habis dengan masa anak dara. kesiannya saya! HAHA!

Tapi niat dalam hati nak kurus untuk suami! Ecehcehceh!

Sama macam akak, saya hantu cokelat! HAMBIK KAU SEKALI HADAP COKELAT tak ingat benda lain! HUHU!

JIJI YU said...Reply To This Comment

perut sy pon sama gak kak..sedih2

Sunah Sakura said...Reply To This Comment

kakak comot bagi la sikit gemuks tu kat kiter...

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

diana-ye..sgt setuju ngan pandangan awak.samalah ngan saya.dulu beli baju niat nk pki lama,so tak leh la gemuk melampaukan?hehe.baju mahal ooo skrg ni.kena jimat.keh3

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

ijatnuar-hehe..slow2 la ni dik oii..cuma tak sabar jek rasa hati.bkn gopoh

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

cik puan bunga-hihi..tau pun.klu cokelat..jgn la letak dpn mata..huhu.slow2 saingi cabaran akak ni ye?hehe

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

jijiyu-hahhh tu sit-up dah beres kot..hehe.jgn sedih

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

sunah-klu la blh potong2 lemak ni..dah lma bg adik sket.hehe

Melati Qistyna's Mummy said...Reply To This Comment

Moga berjaya dear.... Tp akak tgk dh kecik comey je orgnya, nak kurus tang mana lagi yang...hehehehe

S.U.F.E.E.N.A.N said...Reply To This Comment

Kikihh..klaka lak baca kisah miza nk kurus tapi makan tk hengat dunia..:))

Kdg2 faktor metabolisme dlm bdn pn mempengaruhi kurus atau gemuk bdn kita. Ada orng metabolisme tinggi, makan mcm orng membela antu raya tapi bdn sekelimping (sekeping+ramping)juga..ada yg jenis makan alahai secuit cuma tpi bdn bagai dipam2..

Akak pula, time beria2 nak diet bagai time tula dia naik berat..tpi time akak rasa lantak lah hai nak gemuk ke apa, me nak makan apa sj, takde pulak dia gemuk!bersenam..? haha..sesekali saja bersenam guna wii..tu pun kalu rajin..:P

Tp no worries ye dik sayang..gemuk atau kurus tu anugerah..kalau kurus tapi asyik sakit, lesu tak bermaya..xde nikmat juga kan..gemuk tp ati ceria sehat sejahtera satu rahmat juga..tp jgn ober dah ler..bala pula jadinya..:)

Mrs. Mazlan said...Reply To This Comment

eh, sama la kite ye.
baby da 6 bulan ni br terasa mengigih nk mnguruskan badan..
huhu..makan tetap makan.
hajat nk kurus tetap ada.. kui3.

Lelord said...Reply To This Comment

hehehe lela pun tgh usaha kurangkan kg ni. sume baju dh ketat uwaaaaa

H.J said...Reply To This Comment

gemuk itu bahagia kak LM..aahaha

FasiHaH SupiaN said...Reply To This Comment

kakkkk! sy punye peberet pun coklatttt! hahaha dkt loker bilik kat asrama ni sentiasa ada stok coklat hehe

miya said...Reply To This Comment

wahh.. LM pun dpt baby baru gak ya,,,
sy lepas bersalin badan jadi sgt kuruslah pulak... meh kita pass2 lemak. wee...

rara pinkmafia said...Reply To This Comment

1/2 kilo kak?hehehehe besh nya.coklat mmg sdap....sis saye tgh berusaha ni =)

Anonymous said...Reply To This Comment

saya tersentap orang ckp saya kakak kpd kakak sulung saya..sedangkan saya anak bongsu dari 4 bradik..uwaaa..

skrg tgh bc buku ni
http:// tinyurl.com/aku -dah- kurus

Azlina said...Reply To This Comment

Berita baik untuk yang sukar tahan makan dan tak suka meal replacement method to slim down our extra fat, feel free to visit here http://iwant2slim.com

TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...