Thursday, October 6, 2011

Naper Ummi Tak Bagi Makanan?



Assalamualaikum....

Terasa teruk nya diri ni bila dapat soalan dari maisarah

Maisarah: ummi naper tak bagi makanan tuk kakak?
 
Ummi: eh, kan dah letak burger? kakak kata nak bawa tuk projek ngan cikgu kan?

Maisarah: Ye la..tapi masa rehat pertama kakak tak makan la. Sebab ummi tak letak makanan lain pun. Burger tu lepas rehat baru buat ngan cikgu.



La..rupanya projek dia buat burger ngan cikgu tu lepas rehat. Aduhh sian anak ummi lapar. Daging burger, salad, roti,cheese...semua ada. Kalau lapar sangat ngap je lah kan? Tapi sabar pulak dia tunggu lepas rehat buat ngan cikgu dia..



Lagi PELIK...kenapa dia tak beli makanan kat kantin? Ayah dia bagi duit 5 riyal tapi kenapa dia tak guna duit tu? boleh je dia jawab duit tu tuk beli baby doll nanti...huhu. Kedekut rupanya budak tu.ishhh.



Dulu..bagi 3riyal habis...5riyal pun habis. Bila ayah kata hari-hari ayah bagi 5 riyal....kumpul sendiri dalam tabung. Nak beli mainan beli pakai duit sendiri. Sejak tu dia jadi kedekut. Kedekut ke jimat?


muffin -3 riyal
jus-2 riyal
pizza mini besar tapak tgn -6 riyal.
www.tips-fb.com

18 comments:

YAYA AZURA said...Reply To This Comment

pandai maisarah 'jimat'..hikhik

diana said...Reply To This Comment

pandai berjimat dah tu...
bagus2..
besar nanti senang
sebab duit sentiasa ada dalam tangan...

THE LEKAT LEKIT STORY said...Reply To This Comment

kecik2 dh tunjuk pandai berdikari.. walau duit ayah bagi tp at least dia ada usaha utk simpan beli brg dia.

JIJI YU said...Reply To This Comment

waaa..leh jdi calon bini ni

zalin onceitalk said...Reply To This Comment

hihi..jimat untuk daptkan baby doll die tu kak..

ieda said...Reply To This Comment

aloor ciannya .. kita kdg2 tuu salah paham kan dik , akak mcm tuu jugak kdang tu huhuhu

ejulz said...Reply To This Comment

ok la tu.. pandai kumpul duit.. x mcm kbnykan budak2 skang.. kalau nak apa2 semua FAMA.. heHE

Kalamhati said...Reply To This Comment

mahalnya adik harga mknan..bdk2 sini rata bwk 2 inggit or 3 inggit..

Kak Aya said...Reply To This Comment

baguslah dia dah tau berjimat tp kesiannya bila dia menahan lapar mcm tu.

anamizu said...Reply To This Comment

hehe cian anak ummi..
err bagusla maisarah pandai jimat dah..hehe



luv,
anamizu :)

azian said...Reply To This Comment

bagusnya anak akak ni....

p/s akak, murahnya waffle maker akak beli???beli kat ne???yan dah beli 3...satu rm79....tapi dua lagi bg kat org....heheheh

Cik Ina Do Do Cheng said...Reply To This Comment

bagus tu kecik lgi dah pandai berjimat nak beli barang yang dia suka. satu sikap yng terpuji tuk budak sekecil tu.

Miss PIJAOSIX said...Reply To This Comment

salam LM.

budak2 gitu lah. mase kecik ni die memg senang nak ikut ape kite ckp. suruh jimat die jimat..tu pasal org tua2 kate melentur buluh biar dr rebungnye..hihii

laloque said...Reply To This Comment

soklan killer dari cicot kebena pun lebih kurang... "kenapa papa letak air tak cukup?.. kakak dahaga lagi"

Izan Ishak said...Reply To This Comment

bagus lah kakak ni...dah pandai simpan duit nak beli mainan sendiri.

Peri PiA said...Reply To This Comment

alahai,tapi bijak dah pandai simpan duit ;)

Sunah Sakura said...Reply To This Comment

macam tu la kami kecik2 dulu..sanggup simpan duit poket nak beli barang yang kami nak..hahaha

CIK TOM said...Reply To This Comment

kecik2 dah ajar berjimat bgs jgk tue...tp kesian ayat nape mama xbg makan..hee..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...