Sunday, October 16, 2011

Tahap Retis, Berlagak Diva,Amboi Beratnyer?



Assalamualaikum....

Salam pagi ahad buat semua. sihat ke? LM dan family diperantauan ni sihat sejahtera. Entri mulai sombong semalam tiada kaitan langsung dengan kalian yang meninggalkan komen. Jangan risau walau kamu tahap retis kamu tak pula LM rasa sombong dengan LM tau, korang memang terbaek! Jangan rasa bersalah kerana kesibukan korang sebab LM pun sibuk memanjang sejak kebelakangan ni, korang tak sombong dan bukan korang yang mulai tinggi hidung menadah air hujan masuk ke hidung okey!


Nak mengomel sikit pagi-pagi ni. Blog LM ada pengunjung baru kata lambat loading, sedih pulak rasa. Dia kata blog LMsangat berat. Maaf buat kalian pengunjung tetap blog ni jika menyusahkan dengan keberatan blog LM ini. Apakan daya blog ni bukan banyak widget pun tapi kalau nak berat juga tak tau nak buang mana satu dah ...huhu.



Satu lagi bab pop up window kat blog ni. LM tak tau lah pula bila dah pasang reply kat ruang komen tu terus hilang pop up window untuk ruang komen tu. Nanti LM tanya kepada mereka yang lebih pakar dalam edit blog ni ye, LM belum mahir dan tak punya masa nak godek, baik godek baby syafiq dari gedek blog..keh keh keh. Bila pasang reply pada komen tu terus hilang dah pop up window dan memang kamu semua perlu loading lagi untuk komen ke? huhu..maaf LM tak tau.


Satu lagi, memandangkan LM ni blogger picisan yang korang selalu nak tuding jari cari salah itu dan ini, maka terpaksa LM pasang reply untuk komen tu supaya mudah nak reply komen korang semula. Ada yang membebel kata LM ni dah berlagak diva tak balas komen korang kat entri ni. Haiya...nak balas komen, balas ziarah , balas follow, up entri....mana satu yang korang rasa jadi keutamaan? Kalau busy balas 40 komen kan baik kalau LM pergi balas ziarah blog korang? Tapi memandangkan korang dah kata LM berlagak diva tak jawab komen maka terpaksa jawab selagi mampu, tapi jangan marah entri mungkin hanya satu saja sehari.


Terima kasih buat kalian yang setia jadi pembaca blog ini dari dulu sampai sekarang. Semampu mungkin LM cuba memberi yang terbaik dalam entri yang ada, tapi tak mampu LM nak puaskan kalian semua. Tak mampu nak follow semua terutama yang takda link di profile picture kamu. Tak mampu nak balas ziarah kamu setiap hari terutama yang tak pernah drop komen. Ampun maaf dari insan lemah ini jika ramai yang terasa hati. Blog ini bukan best pun, blog ini cuma catatan peribadi seorang isteri dan ummi saja. Anda berhak unfollow jika rasa tak berbaloi follow blog ini.
www.tips-fb.com

34 comments:

aDisH.sHidA said...Reply To This Comment

miza.....shida masuk blog miza x berat pun..cepat je leh baca....ehem ehem apa kata miza letak button like or share...dah lama shida nak like entry2 miza tp x boleh :)

bloghok said...Reply To This Comment

berat3

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

ada yg terasa ke LM..nasib saya bkn retis.. hahaha

emieysandra said...Reply To This Comment

ok jer sy bukak blog ni, pdhal broadband sy nk dh nk habis limit (maxis) :)


sabar je la kak, bese la..salah org sllu nmpak, slh sndiri xmau ingat~

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@aDisH.sHidA-tq shida..org yg tak biasa masuk kata berat.pelik tul..huhu

PinKy MoMMa said...Reply To This Comment

akak buatlar tuto nak pasang reply komen tu..mcm best je hehehe..

ermmm pasal berat tu..rasa mcm tak jer..sbb buka siang ke malam ke senang je..org lain tak pasti lar pulak ;)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@bloghok-takpelah berat.tosah masuk lagi la ye..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@Chekgu Azrine-hahaha..kiter pun bkn retis gak

ujie said...Reply To This Comment

sama dgn emieysandara...b/band celcom saya langsung dah lebih limit, tapi skrg okey je bukak blog LM.

psl komen tu, kalau saya..cuma jawab mana yg perlu, bukan setiap komen saya jwb.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@emieysandra-tu lah..akak lg pelik.timbang blog tiap mgu, tak la berat sgt pun..saja je mereka ni

JIJI YU said...Reply To This Comment

nak wat blog untuk tatapan umum pon jgn le syok seniri ye tak

Lelord said...Reply To This Comment

aah la yanggg semlm ada org komen kat blog lela dia kata blog ok tp lambat...hmmmm tp kita bukak berdezup jek laju

diana said...Reply To This Comment

tak berat la lm..
cuma pasal pop up window hilang tu lm kena pi kat setting comment balik dan tick semula kat komen pop up window.tengok jadi ke tak..

shatooman said...Reply To This Comment

x berat pon blog akak.. mungkin yg kata berat tu sebenarnya internet/ komputer diorang yg slow..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@JIJI YU-betul tu jiji

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@Lelord-kesimpulannya line tenet dia yg semput lela..haha

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@diana-tq diana..saya dah cuba tp bila buat pop up reply tu ilang la pulak..huhu

Tihara said...Reply To This Comment

saya memang baru je kenal blog ni..tk ingat cane leh masuk sini..tapi saya rasa owner blog ni ramah kan..thanks penah sudi berbalas kunjungan..
:)

blog ni tk berat ringan jek.maybe komen tu loading page baru jd lambat sket jer..dont worry

AyuArjuna BiGoshh said...Reply To This Comment

ok jer loading smooth ..n takde lambat sangat :)

Kak Aya said...Reply To This Comment

laju je loading blog dan kotak komen...setakat ni nak blogwalking ke sini cepat je

sarah-najwan said...Reply To This Comment

buat mana yg terdaya ajo sis..kita xmampu nk puaskn hati seme org..hehehe

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@shatooman-ye kot..sbb tu rasa geram gak kadang2

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@Tihara-tq tihara sudi ziarah sini.reply tuk ruang komen tu pun br buat semalam.tu pun adik kesayangan yg bantu buatkan

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@AyuArjuna BiGoshh-tq ayu..hrp ia tak menyusahkan kamu utk komen

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@Kak Aya-terima kasih kak aya.itu bermakna line teneta akak sgt bagus nmpknyer

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@sarah-najwan-tq akak cayang..mmg susah nak puaskan hati org

THE LEKAT LEKIT STORY said...Reply To This Comment

sy pun jarang reply komen.. nak2 lg sekarang. ms berblog pun dh x byk mcm dulu. rasa bab reply komen tu kecik sgt dorang nak touching.

deno said...Reply To This Comment

eh? lambat loading? laju je bile deno bukak blog kaklydia... rasa la, dlm2 byk2 blog.. yg kaklydia paling laju bile bukak blog... org tu tak pakai google chrome kot...

Ms Ef Abas said...Reply To This Comment

retis, first time mak cik dengar perkataan ni. zaman mak cik dulu takde perkataan ni...

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@THE LEKAT LEKIT STORY-lain org lain ragam suria..

Aku Ibu Muda said...Reply To This Comment

sis LM....

kdg bila terlalu bz kan wani hanya reply komen berunsurkan pertanyaan je...hihi

YNA said...Reply To This Comment

bg yna x kisah dia x bls komen kita tapi bila dia dtg komen kt entri kita nmpk sgt dia aware dgn kita.. so sgtla terharu kt blogger yg mcm nie..

biarla org nak kata apa pun jika LM rasa LM x buat silap :-)

S.U.F.E.E.N.A.N said...Reply To This Comment

Salam dik miza sayang..

He he he..nk tergelak plak akak baca bila ada yg kata berlagak diva HANYA kerana tak balas komen dorang..ermm..alahai..

Tu la dia kan..patutnya, sblm mengata org, cuba tanya dulu diri sendiri apa niat kita pi komen blog orang; apakah kita betul2 ikhlas nak 'berinteraksi' dgn empunya blog atau semata nak harap komen dari empunya blogger tu so that kita leh kata :wowwww!! blogger femes reply komen aku...!"

Jika setiap perbuatan mengharapkan balasan, bermakna tiada lagi keikhlasan dan ketulusan kita berkawan di alam maya ini..kesudahannya nanti, keakraban itu sikit demi sedikit akan kian pudar dan hilang auranya..renung2kan..

Peri PiA said...Reply To This Comment

sabar ye LM,pedulikan

love ur blog,love LM ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...