Friday, October 14, 2011

Tiada Rotan Akar Pun Berguna



Assalamualaikum....

Memandangkan hari Jumaat tuan blog bercuti, maka hari ni boleh berjimba-jimba di dapur. Hari ni buat kek coklat dan cornflakes madu. Maisarah nak makan cornflakes madu, cam raya lah pula kan?hehe...buat dalam paper cup besar bunga-bunga yang untuk buat muffin tu. Kebetulan paper cup comel tu habis. Tapi nak makan sendiri tak jadi hal pun kan? besar pun takpe janji sedap !


Sebelum buat cornflakes tu LMdah bakar dulu kek coklat dah...berangan lah bila siap buat cornflakes madu nak buat topping untuk kek coklat tadi, sekali memang rasa hampa bila tengok susu manis takda. Tengok resipe adik sunah pakai susu manis. Geram punya geram sebab tekak merengek gak minta buat topping so, LM pakai jelah coklat masakan campur butter dan campur sikit susu tepung. Nyum-nyum...jadi gak, dan tak manis sangat. Sedap je kat tekak comel LM ni.



Bila adik syafiq ada orang nak tolong jaga time nilah baru ummi boleh berjimba dengan gembira kat dapur comel tu..yiha...suka sangat. Nak buat talam cha cha...lum ada masa.  Takda rotan akar pun berguna kan?
www.tips-fb.com

28 comments:

Aku Ibu Muda said...Reply To This Comment

rajinnya sis...hehe

kunci locker said...Reply To This Comment

hahaha...mcm2..ada jek..hahaha

anamizu said...Reply To This Comment

wahh ummi buat kek coklat siap dgn topping!
mesti sedap! ala laporr pulak :P





luv,
anamizu

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@Aku Ibu Muda-hari ni vitamin R dtg..hehe

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@kunci locker-keh3

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@anamizu-topping dia mmg syiok...hehe

diana said...Reply To This Comment

rajin nya..
saya pulak berehat dari mmasak kek dan kuih2 ni..
dah pesan kat somi kalau maisara mintak kek ke kuih2 ke beli je la..
kalau buat nanti saya bedal sama sebab sah2 kalau buat dapat banyak..
dah kurus nanti saya kembali buat kuih2 ni..
wakakakak...

Iffah Afeefah said...Reply To This Comment

betolll ubah ikut kesesuaian kn elok

Kalamhati said...Reply To This Comment

tu dia..adik sayang kita dah activate dapo dia..hehe

faryzh said...Reply To This Comment

kalau takde akar nak guna apa pulak akak?=p

rara pinkmafia said...Reply To This Comment

sedapnya...mcm raya eh buat cornflakes.hehehe.yelah kan kak.pakai susu tepung mst tak manis sgt kan.

Melur Jelita said...Reply To This Comment

Berjimba-jimba tu ...ayat ASST akak..ekeke
Rajinnya Adik jelita kita ni..muahssssss

Woofer Storm said...Reply To This Comment

suka sngt ummi masak kan??rasa nak try gak memasak,manatau ada bakat mcm mat gebu,,hee

jaga diri bebaik ummi^^

MaYa MustWany said...Reply To This Comment

kak LM xpakai pop window comment ek?he2
ehh dah lama tak baca peribahasa macam ni.
~rindu subject BM~

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@MaYa MustWanydah tak pki..sblm ni pki.senang akak nk reply komen korang

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@Woofer Storm-msk la achie.lelaki lbh hebab bab msk ni sbnrnyer

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@Melur Jelita-eh?ayat akak ye?hehe

Kak Aya said...Reply To This Comment

rajinnya Miza, dalam sibuk berdiet sempat lagi bakar kek coklat..

Melati Qistyna's Mummy said...Reply To This Comment

Ehe, rajin ummi terjun dapor ye hr minggu. :)

JIJI YU said...Reply To This Comment

kena pandai ambik peluang je la

eRza farEeha said...Reply To This Comment

nyum2..mesti sedap ni kak LM..:)

eRza farEeha said...Reply To This Comment

wahhh..msti sdp ni kak LM.

nana said...Reply To This Comment

rajinnya awk...skali masak 2 jenis terus...kalu dekat dah g serbu dah nie...sedapnya...

AMMAR YASIR said...Reply To This Comment

Rindunya kat kek coklat..lama dh tak buat...balik nanti nak buat lah...heeeeeeeee

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

suka giler dengan kek coklat.. teringin nak makan.. anak2 suka.. malas nak buat.. hehehe

Addin said...Reply To This Comment

wahh rajin rajin ! :D nyum nyum kek coklat . wallah ~

Cik Ina Do Do Cheng said...Reply To This Comment

wah rajinnnya lydia . cornflakes madu sedap, buat kudap-kudapan time tengok tv.

aDisH.sHidA said...Reply To This Comment

SHIDA PERNAH ALAMI GAK NAK WAT TOPPING KEK COKLAT PUNYA PASAL 2 MINGGU LEPAS....COKLAT MASAK XDE...GUNA SERBUK KOKO + SUSU PEKAT+ BUTTER..


NAK TAHU APA JADI







PAHIT YA AMAT...KALAH JAMU....

LAST2 SAPU BUANG JE TOPPING TU :(

HAHAHAA..KIRA MIZA OK LA LEH GAK MAKAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...