Monday, October 24, 2011

Tips Bibir Merah



Assalamualaikum....

Setiap orang khususnya wanita menginginkan bibir yang cantik dan merah. Bibir memainkan peranan penting dalam keterampilan seseorang. Jika bibir nampak pucat akan menampakkan rupa paras kita seperti orang berpenyakit.  Mari kita  kongsi apa petua memerahkan bibir yang kelhatan pucat.


1. Sapukan mentega sekerap mungkin pada  bibir .

2. Ambil halia dan pecahkan sedikit agar keluar airnya dan sapu pada bibir yang pucat. 


LM perlu amalkan dua petua ni sebab bibir LM memang selalu nampak pucat. Kalau suka boleh like .
www.tips-fb.com

22 comments:

Nazifa said...Reply To This Comment

bibir bulan merekah.sakit.
selalu berdarah :(

ijatnuar87 said...Reply To This Comment

hehehhe..kena cuba tu kak...

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

Really??nti nk tryla..

JIJI YU said...Reply To This Comment

hurm..mnetega ek..ekeke..kalo geng2 isap rokok sori la ek

laskar pelangi said...Reply To This Comment

nanti nak try lah..mekasih kak info yang berguna ni =)

belogkiter said...Reply To This Comment

nak try lah.. thanks kongsi

exora said...Reply To This Comment

thanx kongsi...
yg saya tahu sapu ubat gigi kat bibir

Lelord said...Reply To This Comment

hehehhehehe maceh kongsi tips

Kak Aya said...Reply To This Comment

kena banyak minum air jugak utk kurangkan kekeringan pada bibir.

mcm lama tak bersua maya.

najihah sahami said...Reply To This Comment

oo..yeke sis?yang guna halia tu mish xtau pun..huhu...leh la try lepas ni. tp xpanas ke bibir nanti?err!

Cik Ina Do Do Cheng said...Reply To This Comment

cik ina tulis like kat sini boleh. majerin atau butter pernah dengar, tapi halia tu first time dengar.

Mama Zharfan said...Reply To This Comment

nanti LM coter yer sama ada jadi ker tak petua tu hehehhe

Notami said...Reply To This Comment

waa..mcm2 petua ada yek! huhu..

zalin onceitalk said...Reply To This Comment

nk bibir nampak sihat, minum air masak selalu..hihi..

Aku Ibu Muda said...Reply To This Comment

kalo wani buat, tak dapek merah tu

sbb org dh kulit hitam kan....ahaha

Citarasa Rinduan said...Reply To This Comment

mmg suka bila dapat petua...

thanks LM..

Rain said...Reply To This Comment

sapu mentega kat bibir then makan roti hehe..


rain guna vaselin baby.

auw, comel gitu haha

fRaMe+LenSeS said...Reply To This Comment

cam menarik kak. tapi nt nadh wat orang igt geng tangan patah plak. eeuu.. hihihi

ain dzaya said...Reply To This Comment

guna madu lg berkesan sis,

Peri PiA said...Reply To This Comment

ha'ah la puct lesi dh bibir ni,thx LM ;)

Solihin Zubir said...Reply To This Comment

guna colgate pun boleh! tp bibir cepat kering n merekah.. sakit.. prnah buat.. haha..

mysara said...Reply To This Comment

sy amalkn lip balm or lip glossble kuar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...