Wednesday, October 26, 2011

Tips Cepat Kurus



Assalamualaikum....

Ingin LM berkongsi sedikit tips ringkas bagi semua yang ingin cepat kurus. Moga ia dapat membantu .



Jika berat anda 64 kg- Dengan berjalan selama 10 minit setiap hari dan naik 4 tangga saja, anda telah membakar kira-kira 17.500 kkal per tahun.
Anda dapat menurunkan 2-3 kg berat badan, bukannya menambah berat badan setiap tahunnya akibat ketidakaktifan.
Berat badan selalu bertambah 2-3 kg/tahun atau lebih jika kita tidak aktif dalam kehidupan kita sehari-hari.
Itu cuma berjalan selama 10 minit, bagaimana jika kita berjalan lebih lama dan menaiki anak tangga lebih dari 4 mata tangga. Pastinya hasil yang akan diperolehi akan lebih baik kan?
LM cuba berjalan sejauh 1.2km selama 30 minit setiap hari. Moga impian anda untuk kurus secara sihat akan tercapai. Jangan lupa...berjalan baik untuk kesihatan jantung anda!
www.tips-fb.com

18 comments:

ijatnuar87 said...Reply To This Comment

ahaks...terbaik la kak...semoga mencapai target tu ek,hehehe

khairul akmal bin azman said...Reply To This Comment

nice tips kak..
kay gi class jalan kaki


pun dpat mmbakar kalori..

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

fuhh.. alhamdulillah.. mmg selalu berjalan jauh n naik turun tangga pun LM.. tp kan.. makan tu bertambah2 la LM.. dasar makan banyak katakan..huhu

Ujie said...Reply To This Comment

kalau kurus pon mmg kena buat jugak..utk kesihatan jantung.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

ijat-hehe..tq adik

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

kay-ye..bagus tu, baik gak tuk jantung kita

cik sakdi said...Reply To This Comment

dulu zaman sekolah kene naik jejantas hari2 2 kali,,ngan jalan dlam 15 min,, baru la dapat berat badan yg ideal.skrg ni hampeh. hahaha

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

chekgu azrine-hehe..kena pandang2 sipi je makanan yg sedap2 tu, br tak bertambah2

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

ujie-ye ..betul tu

Cik Puan Bunga said...Reply To This Comment

Hehehehe tips macam ni mmg sgt realistik ingin dicapai dan dilakukan! :D

Thanks kak!

Rain said...Reply To This Comment

memang menyihatkan.. segala otot bergerak. mau lenguh kalu naik turun menara alor setar kat kedah tu..


sis, tips bagi chubby sihat ada?
baru la adil kan.. *.*

bersama kak Es said...Reply To This Comment

kak es naik tingkat lima ari2 kecuali ari sabtu ahad je...
berat turun time preggy ni sampai kena warning dgn doc huhuhu...wat camne nasi tak boleh nak makan :(

lieynanilaz said...Reply To This Comment

saya hari berjalan dalam kawasan opis tapi x jugak kurus..huhu..

hazanis said...Reply To This Comment

ahaksss..nasib baik...kat hstel duk level 3..hoho naik tangga hari2 nak pi kelas...:)

hazanis said...Reply To This Comment

ahaksss..nasib baik...kat hstel duk level 3..hoho naik tangga hari2 nak pi kelas...:)

EZAN IDMA said...Reply To This Comment

jom same2

zirconia said...Reply To This Comment

sis saya cikgu kena turun naik tangga tiap-tiap hari, jalan pergi jabatan sana sini tapi tetap naik berat badan. huhu.

JIJI YU said...Reply To This Comment

air masak tu jgn tinggal

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...