Saturday, November 19, 2011

Berat Badan-Biar Turun Sikit....



Assalamualaikum...

Khamis lepas sahabat LM tanya kenapa buang target menguruskan badan di sidebar tu? LM jawab...awak selalu tanya berat saya berapa sekarang, saya buang lah...dalam nada merajuk..haha. Konon je merajuk! Bukan sebab tu sebenarnya, tapi sebab target dah hampir sampai ke garisan penamat. Jadinya baik saya buang untuk meringankan blog saya lagi sebagai menghargai pengunjung di sini. Mudah nak loading bagi tetamu ke blog pink phanter ni pasti mereka suka....


Owh...baguslah, jawabnya. Ternyata dia tak jeles saya semakin mengecil walau saya rasa dia semakin membesar..hahaha. Ops, nanti dia kejar saya dengan batang penyapu...haha. 



LM hari-hari timbang berat badan, kesian juga pada penimbang tu. Hari-hari ibu comel ni naik atas dia. Tapi kalau turun pun cuma 200 gram dalam 2-3 hari. Itu pun dah buat LM happy. Bagi kak aya terutamanya, jangan mudah putus asa. Adik tau kak aya boleh, jangan la selalu cakap tak boleh. Kita adalah apa yang kita katakan. Kita adalah apa yang kita fikirkan. Jika kita fikir kita muda maka kita memang akan sentiasa muda dalam jiwa kita. Jika kita fikir kita cantik kita akan yakin kita cantik, dan jika kita fikir kita boleh kurus pastinya kita boleh kurus.....



Kesimpulannya, fikir positif, takmo rasa down lagi dalam mengurangkan beran badan okey. Regangan juga perlu dalam membentuk tubuh. Walau tak melompat-lompat tapi regangan dapat membentuk tubuh dengan baik.

www.tips-fb.com

11 comments:

Munnafendy said...Reply To This Comment

xda gmbr sblm dan selepas ke kak? hehe

Iffah Afeefah said...Reply To This Comment

jgn mudah ptus ase

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

Setuju LM..saya nk turun pun bia sikit2..xmo mendadak je..xsaba nk kurus sikit lg..huhu

Scarlett O'Hara said...Reply To This Comment

Tak sabo nak slim balik.

Acik Erna said...Reply To This Comment

assalam LM..acik pun timbang hari2..tapi acik tak kawal makan..macam mana tu kan..tapi teringin nak turunkan sikit berat badan..

NinaAz said...Reply To This Comment

bagus kak..teruskan usaha.. tapi jangan lupa makanan yang cukup..vitamin, zat besi,kalsium..serat..fiber.. nanti bahaya untuk badan akak nanti..

saya juz nak kongsi apa yang saya amalkan sekarang..hanya ambilan nutrisi yang sihat pada waktu pagihttp://danishninaaz.blogspot.com/2011/11/produk-herbalife.html

laskar pelangi said...Reply To This Comment

nak slim melim jugak...he3

simply nana said...Reply To This Comment

wah...caiyok2! tahniah, dh sampai target dah...smoga maintain aw, sweet sokmo

JIJI YU said...Reply To This Comment

bias akalo berat turun mendadak..mgm aakn ada kesan jangka panjang..

Kak Aya said...Reply To This Comment

LM - Kak aya senyummmm baca entry ni..t.kasih-t.kasih sentiasa tiupkan semangat pada kakak mu nan sorang ni.

Muzel Zay said...Reply To This Comment

Acik erna: cuba la premium beautiful :-) insyaALLAH mmbantu! Sila la jenguk http:// mysecret-muzel.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...