Monday, November 14, 2011

Cabaran Jadi Blogger Tegar



Assalamualaikum....

Sihat semua? Bila dah ada blog dan mula jadi blogger tegar korang perlu bersedia menghadapi beberapa perkara yang buat hati korang kurang syok. Nak tau apa?

1. Bila korang lupa nak buat entri autopost, pembaca setia akan tertanya-tanya mana korang pergi...masa tu memang rasa bersalah la juga.


2. Bila korang cuma ada 2 tangan je, tak sempat nak balas ziarah dan mula muncul email kata korang sombong, berlagak diva, berlagak..hadapilah dengan tenang ye..hehe
3. Ramai pula minta buat entri itu dan ini..haishh wat blog sendiri dan taip entri sendiri boleh? Ingat senang ke buat entri..kena google semua tau, bukan senang nak cari info..huhu.



4. Dah hidang entri baik punya, masih ada yang tak kena....pening gak kan? siap ada yang minta hadis bagai..haha, malas LM nak buat entri pasal agama kalau tak lengkap info.
5. Korang rasa korang tak dikenali pun, tapi bila ramai yang kenal korang dan korang tak follow mereka....sila jaga-jaga. Pasti ada yang datang sembur korang nanti..hehe



Ingatkan LM je pening layan kerenah email dan macam-macam permintaan ni Diana pun pening juga rupanya..huhu. Jangan ambik peduli apa yang memeningkan...teruskan saja menaip dengan ceria, ada cerita kita hidang buat korang baca..santai-santai sudah....agak-agak Ben Ashaari tak hadapi benda cam ni ke?
www.tips-fb.com

25 comments:

.: iEyLa :. said...Reply To This Comment

buat aku tersenyum.. :)

Lelord said...Reply To This Comment

mahap yek kalau x sempat ziarah ekekeke

najihah sahami said...Reply To This Comment

haha..ntah2 ben ashaari lagi teruk kena kot. tapi dia jadikan tu kritikan membina. sebab tu dia berjaya. ecece,..

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

LM dah gelemer sangat kot.. saya belum sampai lagi tahap retis.. hahaha.. saje gurau2 ye LM.. menceriakan suasana

Iffah Afeefah said...Reply To This Comment

bkn senang nk jadi senang

kene pk byk mende

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@.: iEyLa :.hihi

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@Lelordbiasalah tu lela..kadang2 busy mmg tak sempat

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@najihah sahamiye kot..hati kena kental cam ben

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@Chekgu Azrinehahah..lum retis dah pening..takmo jd retis la cikgu

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@Iffah Afeefahbetul iffah..kena kreatif lbh

THE LEKAT LEKIT STORY said...Reply To This Comment

buat apa yg termampu je kak.. mcm sy ni senang. blog x popular.. tuan blog pun x popular so takde permintaan (x tau la jarang check email) jadi tulis apa yang tahu & mampu.
LESBIAN UPLOAD GAMBAR GHAIRAH

rara pinkmafia said...Reply To This Comment

fuhhhh nasib lah saye tak sepopular akk2 saye ni.kalau tak jenuh gak nk cr hadith.hehehe

zalin onceitalk said...Reply To This Comment

blog x pemes cam sy punya, xde orang kesah kak..hehehe..

feza said...Reply To This Comment

blog feza tak popular. tak ada la jadi mcm LM yang dilema gitu sb banyak permintaan.

apa pun, itu la blogger tegar LM. teruskan membuat entri.

diana said...Reply To This Comment

tadi saya sedih sebenarnya..
sebab kalau kritikan yang sikit2 tu saya boleh je tahan..tapi bila lebih2 sampai membandingkan saya macam bogger itu ini,itu yang buat saya sedih..
nak cari blogger yang ada aura mungkin bukan kat blog senyum2..
saya pun tak menulis untuk menimbulkan aura..heheh..
pelik sangat sebab dia pulak yang pandai nak tentukan hala tuju tulisan saya..

DianaAzis said...Reply To This Comment

haha..susah juga jadi blogger tegar ni yea..hari2 nak kena fikirkan idea :)

ieda said...Reply To This Comment

en ben x perlu risau .. dia x baas komen punnn entry dia terima kunjungan 20-30 org gak :)

nana said...Reply To This Comment

wah sampai begitu sekali ker?mau pusing pale melayan kerenah dorang...amik yg mana memberi kritikan membina dan asingkan kutukan yg men 'down'kan...

Cik Ina Do Do Cheng said...Reply To This Comment

senang je berblog, jgn pikir pasal org lain.tujuan kita buat blog nak puaskan hati sendiri bukan org lain.bila kita fikir pasal org lain tu yg jadi tension. kalau lah cik ina nak datang semua blog yg kunjung blog cik ina fengsan. kui kui kui .

JIJI YU said...Reply To This Comment

last2..iktu suka hati je la..

S.U.F.E.E.N.A.N said...Reply To This Comment

Hihi..dik miza..Blogger suam-suam air milo cam akak ni rasanya takde kot alami sindrom blogger tegar gitu..haha..

Tapi betullah akan ada harga yg perlu dibayar bagi setiap populariti yang diraih..:)

iza said...Reply To This Comment

Assalam..
Susah juga hidup kalau orang kenal ni kan..

YNA said...Reply To This Comment

touching jugak bila kita beria komen kt entri dia tp satu pun dia x pernah komen kt entri kiter :)

klu yg mmg tegar setegar tegarnya tu pahamla tp yg biasa2 nih yg sedihnyer, huhuhu

Kak Aya said...Reply To This Comment

kak aya rasa tak ada sapa pun yg kisah bila kak aya tak buat entry berhari2, buktinya hari tu masa pc rosak, langsung tak ada entry, tak ada sapa heran pun hu hu...

Kalamhati said...Reply To This Comment

Rasa bersalah pd pengunjung tu mmg ye..huhu nak2 bila berhari2 tak sempat nk jenguk blog dan balas komen..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...