Thursday, November 3, 2011

D_08 Bertanya...



Asssalamualaikum....

Dalam bercerita tentang tips menurunkan berat badan dan cabaran LM buat diri sendiri, kak aya, chekgu azrine, diana dan ramai lagi pastinya mendapat banyak soalan muncul dari mereka.


Bagi diri LM sendiri memandangkan LM menyusukan baby, maka LM perlu seimbangkan pemakanan agar baby tak terjejas pertumbuhannya. Baby LM cukup debab okey...so jangan risau. 



D_08  tanya macam mana nak kempiskan perutnya yang semakin ke depan? Selera makannya pun tinggi katanya. Kalau LM, orang yang tak kuat iman dalam berdiet ni, dan bukan pakar dalam bidang ni...biasanya LM gunakan cara yang paling mudah dalam usaha mengempiskan perut yang berlapis tu.



Kalau D_08 dan yang lain juga ingin cuba, biasanya LM amalkan buat sit-up 120 kali setiap hari. Bukan buat sekali gus, tapi buat sikit-sikit. Buat pagi lepas bangun tidur dan sebelum tidur. Pastikan pengambilan air kosong mencukupi kerana akibat kekurangan air kita akan sentiasa rasa lapar. Pastikan juga sebelum makan ambil cukup buah-buahan terlebih dahulu.



Dengan cara cara tersebut LM dapat membuat perut flat dalam masa 2 bulan saja sebelum LM hamil tahun lepas. Moga tips ringkas ini dapat membantu D_08 dan rakan lain.


Jika ostad jiji berjaya dapat kurus dari 120kg ke saiz sekarang, bermakna kita tak mustahil kan?

 
www.tips-fb.com

12 comments:

sha a.s said...Reply To This Comment

gud tips! tp x leh nk praktik skrg...tggu lps bsalin tahun depan...ekeke

Citarasa Rinduan said...Reply To This Comment

entry nie mmg terbaik.. thank sayang....

wah... nak kempis perut juga

D_08 said...Reply To This Comment

alamak cik LM....
teghoih buat entri..... malu le awok.... maklomle awok ni kan pemalu.... awok bukan ape.... kalo dulu bulih je pakei saiz 30 ....sekaghang ni 33 pun tak tentu lagi.... time kasih jugak le pade Mem Awok.... yang tulong bagi awok naik badan ni.... hehehe.... Insyallah awok terai tips2 yang cik LM bagi tu...

Addin said...Reply To This Comment

ada tips kecik kan pipi tak ? hehe

THE LEKAT LEKIT STORY said...Reply To This Comment

bab berat tak berat bab perut tu.. nampak lebih bolat sedikit dr sblm mengandung.. walau x ketara sgt tp risau jugak kak.. kang x jaga makin kedepan lak.. kekekekekeke

bujal X said...Reply To This Comment

saya pun tengah gigih diet~lani da turun 10kg~dari ***kg~keh keh~

Myra Jay said...Reply To This Comment

Tip yang berguna..

Nak kena amalkan la lepas ni :)

Muzliani Umar Zay said...Reply To This Comment

salam.. sy silent reader jek.tp suke bace sbb kenal kak miza nih
:-).. akak2 sume nk kurus? better kurus/cantik & sihat. sy bleh tolong kalu minat la.. :-)
kak miza..sy adik muhaini..ingt lg ke?

Izan Ishak said...Reply To This Comment

boleh buat ni...tp betul2 kena kuat semangat!

rara pinkmafia said...Reply To This Comment

120 kali sis?nk buat 12 pon blum tentu boleh ag kot =(

MaYa MustWany said...Reply To This Comment

sit up?errr takat 20 je mas lalu.hihihih..lepas tuh off coz sakit tang bawah perut.hihihihi

Muzliani Umar Zay said...Reply To This Comment

Sila la jenguk blog sy http:// mysecret-muzel.blogspot.com utk dptkn info psl kcantikan dn ksihatan :-)..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...