Thursday, November 24, 2011

Daging Lembu


Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Lamanya tak berceloteh di blog pink phanter ni. Entri setakat basi-basi je, tak larat nak celoteh ngan korang sebab mood memang ke laut dah seminggu ni. Tak mampu nak tipu diri yang hati tak ceria...huhu.



Hari ni nak celoteh sikit kat korang pasal daging. Bukan daging kambing, tapi daging lembu. Last year masa sambut besday LM memang ada makan stik. Kegemaran LM tu, hehe. Tapi tak sampai 24 jam terus sakit perut sampai nak pitam dan muntah-muntah. Ulang alik ke tandas tu memang la...huhu. Sampaikan adik LM shatooman tu memang ingat sangat tak bagi LM makan daging lembu.



Bila cuba makan stik atau apa saja masakan yang ada daging lembu memang LM akan sakit macam tu. Pelik juga, perut tak boleh terima danging lembu. Apa kes? makan kambing boleh pula..huhu. Tapi lepas pantang je LM pun cuba usik daging. Okey je..Alhamdulillah dah baik. suka sangat hati ni. 



Semalam besday LM cubalah order stik kat applebee's. Nyum nyum nyum...sangat sedap. Meleleh sos cendawan dia. Tapi, malangnya penyakit tu datang semula. Pening betul, apa kes sampai tak boleh makan daging ni? Pelik bin ajaib. Tapi makan daging lembu pun bukan baik sangat pun. Lepas ni kena makan lamb chop je lah kot. Lembik dah badan kena ulang alik ke tandas. Letih....



www.tips-fb.com

14 comments:

najihah sahami said...Reply To This Comment

banyaknya dugaan akak. aihh..akak tak pe la suka makan daging kambing. mish xsuka. aging lembu je yang boleh telan.hehehe

saffiya_aleesya @ echa said...Reply To This Comment

echa pun suka mkn beef steak..
tambah2 black pepper steak..yum yum!!

eRza farEeha said...Reply To This Comment

hhehhhe.take care akak..mkn lamb cop je la cm gitu..fillet pon ok..ehhe

.: iEyLa :. said...Reply To This Comment

bile badan xsehat...
mule la mood pon xkan datang...
xpe..pasni mkn lamb chop je ek.. ;)

Iffah Afeefah said...Reply To This Comment

sedapnye dgg kamben hehe

aDisH.sHidA said...Reply To This Comment

alahai kecian nyer ummi.....pelik jugak kenapa x leh makan daging lembu yer...kami 1 family daging kambing x boleh mkan...ok dear take care

diana said...Reply To This Comment

mak sedara saya pun macam tu..
dia lebih suka ikan dan ayam je..

bersama kak Es said...Reply To This Comment

ehh..kenapa lak jadi gitu ye?
kalau preggy tu tak hairan sangat kalo benda biasa jadi luar biasa.

hhmmm...tp makan kambing lagi sodap !!

Peri PiA said...Reply To This Comment

LM order steak cukup masak x?

akuanakpahang said...Reply To This Comment

Salam, berkunjung juga kehalaman blog anda semoga ceria sentiasa :)

S..U..D..@..I..S said...Reply To This Comment

makan ikan je la LM....
adaka hari birthday nak jamah ikan kan kan kan///

JIJI YU said...Reply To This Comment

steek tu apa ek

Mohammad Noor Afifi said...Reply To This Comment

Exactly sama dgn sy la akak. Sy pn xbleh mkn daging, if mkn knfem sakit perut n muntah2

Mohammad Noor Afifi said...Reply To This Comment

Exactly sama mcm sy la awk. Seriyus lepas mkn msti jd sama mcm awk. Xtau la kenapa. Siap kena kutuk dgn mmbe2 sbb xboleh mkn daging ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...