Tuesday, November 15, 2011

Dikejar Anjing?



Assalamualaikum....


Tadi terbaca kisah EE di kejar anjing, tak cukup tanah dia lari. Berpeluh LM baca entri dia. Boleh bayangkan macam mana berdebar rasa jantung ketakutan di gigit anjing -anjing tu.


Sebenarnya LM pernah sekali dikejar anjing. Masa tu hubby baru beli motor, sedang hamil pula tu. Kami meronda keliling taman perumahan kami. Tiba-tiba dalam bawa motor santai-santai tu kami dikejar beberapa ekor anjing. Garang dan galaknya mereka mengejar kami. Beberapa inci saja betis pejal LM nak digigit mereka.



Ishh jerit-jerit LM atas motor tu. Kalau biasa jadi minah rempit boleh gak berdiri atas motor tu. Ni sebab tak biasa, menjerit pun tak jadi apa. Last-last hubby buat aksi sepak terajang ke arah anjing tu. Padahal bukan kena pun. Tapi bila tengok hubby dah melawan terus anjing tu stop dari mengejar motor kami.


Peluh dingin tak boleh cakap la masa tu, kalau masuk hospital pasti korang bangga kenal dengan blogger retis sekarang ni kan? retis ke dapat masuk paper? haha...bila baca kisah EE terkenang kisah ngeri dulu.



www.tips-fb.com

30 comments:

Wanzi said...Reply To This Comment

bila baca kisah kena kejar kat anjing rasa lawak ada... takut ada... sedih pun ada... apa yg LM citer ni sama juga cam mana saya pernah kena kejar anjing kecil dahulu.... lari tak cukup tanah hahaha....

Wan85 said...Reply To This Comment

http://wanwidget.com/
pengalaman kena kejar anjing masa dulu sangat menakutkan, skrg dah x takut, tgk anjing skrg mcm lembut jer, hee

Kak Aya said...Reply To This Comment

kak aya pun pernah dikejar anjing, time tu menyewa di sentul, berjogging waktu subuh2 hari, agaknya bunyi hentakan kaki orang gemuk ni kuat sikit, mengganggu lena si anjing, apa lagi dikejarnya dan dia sempat tarik kaki seluar trek kak aya....nasib tak kena betis, kena seluar je, balik rumah terus buang seluar tu, akibatnya kak aya takut dgn anjing sampai skrg.

Iffah Afeefah said...Reply To This Comment

dlu pon penah rase

tp dlm mmpi

tatau la cm teringat2 smpai skng

pdhl mse tadika tu hurmmm

fiezah91 said...Reply To This Comment

hahaha. teringat masa kecik2 dulu. balik sekolah kena kejar anjing.kehkeh. lari sampai nak nangis pun ada nasib baik la ada orang yang baik hati kat kawasan perumahan depan sekolah tu tolong halaukan. wuwuwu

S.U.F.E.E.N.A.N said...Reply To This Comment

Pasal kisah ngn anjing ni kan miza, akak mmg dh biasa sangat kat sini..kene kejar, kene cium kene gesel2 sume ada..apa nk buat..kt sini anjing tu kan macam anak2 orang jer..marah betul mat saleh kalau kita terjerit2 bila anjing dia dok mai gesel2 kat kita..eeeeeee..xlarat nak samak dowh!

alexa yussida said...Reply To This Comment

saya takut anjing2 kat msia...garang benauuu..asik nak mnyalak jew..tp anjing2 kat sini sume bagus2..manja kemain cam kucing je smua..huhu..

Hanis MY said...Reply To This Comment

Tak pernah dan tak nak ada pengalaman dikejar anjing huhu...

faryzh said...Reply To This Comment

LM,petua bila berhadapan dgn anjing.jgn lari walo ape jd.cuba buat2 berani nk kejar balik hanjing tu.konfem hanjing tu lari punya.hehehe.

~~zAnAfAhMi~~ said...Reply To This Comment

Kak zana tak pernah kena kejar anjing, kita org kejar dia ada la....hehe...hubby akak suka kejar anjing dgn kereta (selamat skit kan?). Dia saje menyakat anjing2 tepi jalan...

Ujie said...Reply To This Comment

hehe..teringat zaman sekolah, jln kaki berdua dgn kakak saya..then ada anak anjing ikut nak gesel2. nasib ada org sekeliling tlg. mmg takut woo..

KuNanGKuNanG said...Reply To This Comment

hehehe..klakar pun ada tp kene kejar anjing ni bahaya sbb anjing ni kan ganas,xpasal2 kite masuk spital.member sy penah kene kjr anjing tp lg cian sbb masa tu dia naik basikal..

khairul akmal bin azman said...Reply To This Comment

anjing ni..
baling tapak kasut je ubatnye.
hehe

Sunah Sakura said...Reply To This Comment

hahaha! akak comot! memang comot lah kene kejar anjing!

zulkbo said...Reply To This Comment

salam..
bujang dulu saya pakai motor
bab di kejar anjing ni perkara
biasa..memang sakit hati juga..
ada orang bela pandai..nak jaga
anjing tak tahu

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@Wanzihahaha...org yg tgk nmpk cam kelakar...kita ni nak terhenti jantung kan wanzi

~Kirin Selama Perak~ said...Reply To This Comment

Kirin ngan anjing mmg tak dpat dipisahkan kat sini..geram btol...slaluny anjing suka tulang tapi kenapa asyik kejar kirin yang brisi ni..grrr!!!

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@Wan85betul la..anjing sekarang cam kucing lak

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@Kak Ayaapalah kak aya ckp camtu...gelak2 saya baca.takda sebab psl hentakan kaki.pagi2 mmg anjing suka mengganaz pagi2.ngeri dgr kak aya punya seluar kena gigit

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@Iffah Afeefahperghhh kalau mimpi pun leh peluh2 kan iffah

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@fiezah91nmpk cam lawak..tp mmg menakutkan kena kejar anjing

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@S.U.F.E.E.N.A.Nbetul la kak ann, anjing dah mcm kucing kat sana ek?

.: iEyLa :. said...Reply To This Comment

ieyla xkan lalu jalan yang ade anjing pon..even kne ikat still takot jgk..hihi

Scarlett O'Hara said...Reply To This Comment

Kena kejar anjing tak pernah tapi kena kejar lembu pernah...Serius menakutkan!Ingat dah mati time tu jugak.

diana said...Reply To This Comment

ekekekek...
lawak la lm...
sorry tergelak kuat2..
hahahahha

EZAN IDMA said...Reply To This Comment

penah kene kejar gak dlu. lintang pukang lari haha

Rabiatul Adawiyah Abd Rahim said...Reply To This Comment

Tak pernah lg kena kejar dgn anjing. Mintak dijauhi lah. :)

Cik Ina Do Do Cheng said...Reply To This Comment

cik ina selalu gak kena kejar anjin time atas moto.cik ina takut , suami cik ina ganas dia acah-acah sepak anjing, anjing larikkkk.kui kui kui

MaYa MustWany said...Reply To This Comment

amboii nak diri atas moto..hahahah..sekali terjatuh..haaa diri depan hanjing tuh..hihihi..

allhamdullilah tak pernah kene tapi just anjing tuh pandang mas tak puas hati..berlawan mata..last2 anjing tuh menyalak, terus lari mas..hihihi

EE said...Reply To This Comment

hahaha kelakarkan bila ingat blk tp Lm g bahaya sbb waktu LM mengandung,kalau jatuh moto boleh keguguran LM..syukur sbb anjing tu x buat apa2...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...