Thursday, November 17, 2011

Emosi




Assalamualaikum....


Emosi. Selagi orang itu waras pasti dia ada emosi. Emosi dia terlebih gembira..atau sedih kadang-kadang hiba dan pilu. Itulah manusia. Biasanya wanita ni emosi negatif tu terlebih sikit. Tapi lelaki pun macam tu juga, sampaikan encik suami kata kawannya perangai macam budak-budak benda kecil pun nak sentap..haha. 
LM sentiasa ceria setiap hari kalau dapat mengadap blog pink phanter ni. Jarang lah rasa sedih sebab sangat seronok sebab ramai sahabat dan kawan kat sini. Cuma bila buka facebook, kadang-kadang pelik juga. Ramai manusia yang emosi dia macam pokok. Uik...naper pokok? haha..saja LM cakap macam pokok sebab tadi okey, tiba-tiba mood dia berubah, terlebih emosi la pulak. Rasa tak cakap apa-apa yang mencederakan hati orang pun. Tapi LM memang tak minat main muka buku pun sebab busy main dengan baby dan qila. Qila tak sihat dan baby merengek...orang takda anak maybe tak tau macam mana kelam kabut LM kat umah ni. Encik suami pun hairan gambar gi oman dan abu dhabi hari tu tak upload lagi...sori lah, memang tak cukup masa.



Mood manusia ni kadang-kadang macam pokok di tiup angin. Bila mereka berada dalam keadaan tak tension, mereka boleh terima gurauan dengan santai. Tapi bila mereka dalam gelombang mulalah habis semua orang dia libas...



Korang ceria hari ni?LM ceria sangat-sangat hari ni. Senyum sampai ke telinga...haha


www.tips-fb.com

13 comments:

Mr. Z dan Mis N said...Reply To This Comment

hidup mau ceria...boleh jadi muda selalu


Jemputan khas singgah ke blog chegu zubir BLOG CHEGU ZUBIR
Santa 2011 xpakai rusa dah...dia pakai..
soalan killer buat lawyer
Libresse boleh jadi anak patung
RM 30 Shopping voucher
beg prada,YSL oercuma utk anda
rm 16 ribu buat yang awal..dan bercuti
Menari bersama SHOWDOWN 2012

Cik Ina Do Do Cheng said...Reply To This Comment

cik ina tak suka sentap sentap ni, kalau dah simpan lama kemarahan tu cik ina akan luahkan kat blog.lepas tu 0

.: iEyLa :. said...Reply To This Comment

ieyla doakan akak happy slalu..

najihah sahami said...Reply To This Comment

akak...mish mood down dua tiga hari ni...cane nak kasi ceria eh??

seronok je tengok orang duk gelak-gelak. kita ikut gelak pun, tetap tak lepas beban lam hati tu. huhu...

diana said...Reply To This Comment

mood saya hari ni mood sedih..tapi bila adik cakap nak balik kampung cepat2 siapkan kek batik untuk kirim kat mak..terus mood jadi ok..tak sabr2 nak tanya call mak dan tanya
"sedap tak?"

hehehehe

khairul akmal bin azman said...Reply To This Comment

suke on blogger je..

fb da kuwang

#bosan

Iffah Afeefah said...Reply To This Comment

erm tol gak kan
emosi sng sgt berubah

MaYa MustWany said...Reply To This Comment

ceria??emm..conflict oo jiwa ni..hihihi..tapi nasib baik la karenah anak buah tido sini this week ceriakan jugak hati..

~ yus ~ said...Reply To This Comment

saya pun ceria hari ini, tapi penat sikit....:)

zalin onceitalk said...Reply To This Comment

amboi kak..senyum sampai telinga ea? hihi..=)

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

Ceria..alhamdulillah..hehe

simply nana said...Reply To This Comment

sronok bila ada kengkawan yang memahami...

Tapak Kaki said...Reply To This Comment

orang yang tak waras tak dapat kawal emosi.. tu yang kenkadang ketawa terlebih, menanges terlebih..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...