Thursday, November 3, 2011

Sangap



Assalamualaikum....

Sejak akhir-akhir ni selalu saja dengar perkataan sangap. Ternyata maksudnya bukan menguap akibat mengantuk jika diperhatikan dari susunan ayat. Apa makna 'sangap' tu?


Orang berumur macam saya ni kurang arif tentang perkataan baru....Boleh tolong jelaskan maksudnya?
www.tips-fb.com

36 comments:

Cik Puan Bunga said...Reply To This Comment

Desperado / Desperate

**::CIKNUURUL::** said...Reply To This Comment

kak!,.err,.sangap tu macam alaaa,xde word la nk dscribe,.huhu,.macam malu plak nk terang ayt pnjang lebor.hehe


sangap=mengantuk dh sy skang ni,.huhu

Addin said...Reply To This Comment

sy pun tak faham juga.

Anonymous said...Reply To This Comment

sangap = sangat bengap

Lelord said...Reply To This Comment

contoh ayat camne?

hehhehe adakah spt..."ko ni sangap btul la"
camtu ke lingg

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

saya gunakan sangap tu utk menggambarkan mengantuk jugak LM.. hehehe

ummie-shoppe said...Reply To This Comment

buka kamus dewan..

Isteri Encek Bard said...Reply To This Comment

adeh kak saya pun tak paham sebenarnyer maksud ni.. tapi saya selalu cakap sangap untuk menguap kerana ngantuk

Reena said...Reply To This Comment

bg remaja..sangap tu more kpd keinginan, mostly kpd yg tuttttt... :p

azian said...Reply To This Comment

setau yan sangap tu mneguap laa kak...ade makna len ke????heheheh

Iffah Afeefah said...Reply To This Comment

sangap maksud gersang
dah tak tahan

ps: ifa dgr membe ckp. tpi bile org ngntuk ckp sngap terus je pk lain

warghhh

FIFIEY LYCHEE MARATION said...Reply To This Comment

bahasa artis kan? tak tahulah sangap itu apa. dh banyak sgt words baru-,-

sha a.s said...Reply To This Comment

sangap = errr...errmm..hurmm...ape yeh? hurmmm x tau nk ckp mksudnye ape...

eheh

JIJI YU said...Reply To This Comment

hentah le plak..

KAMIHIDUP said...Reply To This Comment

kak, selamat hari raya haji.

khairul akmal bin azman said...Reply To This Comment

better jgn taw la..
hehe..

coz bdk2 muda gune ayat ni utk tujuan ayat2 nak wat seks

rara pinkmafia said...Reply To This Comment

sangap?heheheh mcm lucah perkataan tu.heheh

Izan Ishak said...Reply To This Comment

izan cuma tau maksudnya menguap aje. **org tua jgk nih...huhu

Cik Bambam said...Reply To This Comment

certain people

sangap tuh bila kepala 'dah masuk air' errr.. means gersang semacam tuh

others

stress/desperate.. hehehe

ejulz said...Reply To This Comment

first time dengar word ni dlm cite aku masih dara kalo x silap.. farid kamel punya dialog.. tp x tau sgt maksudnye yg detail..

Nini Hartini said...Reply To This Comment

x tau nak explain cmne yg jelas lepas baca perkataan menguap automatik mulut tini menguap. hehe

THE LEKAT LEKIT STORY said...Reply To This Comment

sangap ni org yg ketagih seks la kak.. setahu saya la

Anonymous said...Reply To This Comment

nurul : haha...apela kaklong ni..sangap tu macam kehausan la...haus ehem2..alaa...ehem2..sangap sangat...hahahaa

Citarasa Rinduan said...Reply To This Comment

lemah ker LM??

shatooman said...Reply To This Comment

ahahaha..x tahu nk bg makna yg tepat.. bergantung kpd ayat~ sangap tu mcm terlalu ingin, gersang, nafsu yg sedang bergelora..ekkk..lebih kurang mcm tu la.. (-_-;)

N@SIQUE said...Reply To This Comment

hahaha....semacam jer,,,sangap tue kena rujuk kamus dewan bahasa pustaka la...xtau la..orang utara x pkai..

Selamat Tinggal Dunia ©: Anda Di Mata Orang Lain

EZAN IDMA said...Reply To This Comment

kalo belah2 johor ckp sangap tu menguap, kalo belah2 pahang cakap sangap tu mcm ketagih

Citarasa Rinduan said...Reply To This Comment

LM.. KEMANA kah dikau adikku??
salam aidiladha

Qaseh dalia adelia said...Reply To This Comment

entah lah .. huhu mak tak ajar perkataan2 gitu hehe

Cik Ina Do Do Cheng said...Reply To This Comment

sangap , tu perkataan ang menandakan orang tu sunyi, ada gak yang guna sangap ni ,menyimpang kearah lain.

Melati Qistyna's Mummy said...Reply To This Comment

pada akak byk makna, terpulang pada pembuat ayat (ade ke perkataan pembuat) tu... ngantuk pon buleh gak... :)

blog-tips-kurus said...Reply To This Comment

bukan kebulur yek?? hehe!

MaYa MustWany said...Reply To This Comment

setahu mas and pe yang mas tahu dari kawan2 sangap selalu digunakan untuk orang yang tak tahan dengan S-x. Kebanyakkan lelaki yang selalu guna bahasa tuh.(tak semua ye)

tapi awal tahu,arwah pernah terangkan orang johor selalu guna perkataan sangap untuk mengantuk.(kesian dia tak pasal2 kena marah bila dia guna words tuh akibat mas dah salah faham)

ehh sori terkomen panjang.hihihi

Ujie said...Reply To This Comment

saya org jawa..
dlm bahasa jawa, sangap = menguap.

tapi kalau sangap yg bdk2 skrg ckp tu..tak paham la.

EE said...Reply To This Comment

gian...

aDisH.sHidA said...Reply To This Comment

shida guna utk menguap mengantuk sangat2.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...