Wednesday, November 30, 2011

Ummi Dah Mandi?



Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Selalunya balik dari sekolah maisarah akan ke dapur cari kacang atau apa saja. LM sedang di sinki mencuci piring. Dia ni makan mesti nak depan tong sampah, mudah agaknya dia nak buang kulit kacang tu. Tiba-tiba...


Maisarah: Ummi dah mandi ke? 


Ummi: ish..dah pukul 2. lebih ni, dah mandi la...



Bau apa yang busuk ni ek? Dia tanya...


Ummi: ello...yang awak makan mengadap tong sampah tu buat apa? kan ada kulit ayam ummi yang ummi buang sebelum masak tadi tu !


Dia gelak sampai nak pecah perut...ayat last dia, " ingat ummi tak mandi lagi...kih kih kih" 


Ada lak yang kena cepuk budak sorang ni..haha. Mujur mood ummi baik, kalau time demam, mau kena sedas..haha



Psst: sebab tu kena buang sampah sebelum dia balik sekolah atau sebelum hubby balik kerja...haha

www.tips-fb.com

10 comments:

khairul akmal bin azman said...Reply To This Comment

ceh2

ingt kan dia x mandi

Cik Puan Bunga said...Reply To This Comment

Ehem kak bau ummi dia macam ayam eh?

Kihkihkih!

zalin onceitalk said...Reply To This Comment

hahaha..kelakar anak akak tu..=)

Jo Qusary said...Reply To This Comment

Amboi... kena kat ummi dulu, hehehe...

YAYA AZURA said...Reply To This Comment

haha..maisarah oo miasarah..
gelagat anak penghibur hati...

zulkbo said...Reply To This Comment

salam..
ha ha..lawak betul
ketawa saya bila membayangkan
si kecil tu bertanya :)

MaYa MustWany said...Reply To This Comment

hahah..anak beranak ni..de je hiburkan kami gak.hahah

diana said...Reply To This Comment

suka suki je tuduh orang tau...:p

saffiya_aleesya @ echa said...Reply To This Comment

sabar jela anak akak ni..lawak je

deno said...Reply To This Comment

hihi... tu la sape suh duk depan tong sampah.. hihi.. kelakar la... :0

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...