Tuesday, December 13, 2011

Asik Tanya Je...



Assalamualaikum dan salam sejahtera. Baru saja selesai buat carrot cheese cake dengan manggo yogurt. Wahh rasanya memang terbaik dari ladang lah. Tapi buat saya rimas adalah bila buat sesuatu makanan depan anak-anak 3 orang tu. Anak yang paling besar lah sebenarnya, yang dah pandai bercakap.




Saya ni kalau buat makanan suka aman dan tenang, tak suka orang menyibuk. Dari saya pegang senduk dia dah mengadap, saya menepek dia dah menunggu, saya memakar dia asik jenguk oven. Saya tepek cream cheese dia  dah tak sabar nak potong kek saya. 
Memang saya rimas nak ketuk je tangan mereka bila cheese saya tak keras lagi dia asik nak usik kek tu...tanya dan tanya tak habis-habis. Bila boleh potong ni ummi? grrr memang saya rasa geram. 



Dalam hati gembira sebenarnya sebab mereka teruja nak rasa percubaan saya buat carrot cheese cake yang saya cuba campurkan yogurt manggo sekali dalam cream cheese tu. Rasanya memang menarik walau rupanya sangat comot akibat keras tangan saya menepek krim. Apa saya peduli? yang penting kata lela lelord kek tu sedap...memang sedap pun~~~

Jom menambah lemak, supaya tak la gigil kesejukan. Saya nak tambah sekilo lemak supaya saya tahan sikit jalani winter ni, nanti musim panas saya kuruskan badan semula..ekeke.



Dia masik merengek tu.."ummi bila boleh potong?"hahaha...lawak betul budak-budak ni.
www.tips-fb.com

12 comments:

LAici KAng Ais said...Reply To This Comment

haha

Aisy Nasiha said...Reply To This Comment

ni sebab kek ummi dia bt sedap sgt tu..tu yg tak sabar nk potong..

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

nak resepi ye LM.. nanti kongsikan kat sini

Melati Qistyna's Mummy said...Reply To This Comment

Wahhh....tangkas ummi ngan anak2 yg ramai2 tu ye... Teruja tgk anak x sabo nak cuba hasil eksperimen kita....hehehe

FasiHaH SupiaN said...Reply To This Comment

rajinnya akak.......

Kalamhati said...Reply To This Comment

utk mkn sendiri,rupa no 2..yg penting rasa dia sedap kan adik..hehe

saniah said...Reply To This Comment

alaa miza..sedapnyaa...akak suka cheese cake walaupun duk pantang tapi sekali sekala memang nyumm jee...:) nak tengok gambar nya ..

deno said...Reply To This Comment

budak2 mmg suka makan kek.. akak percaya tak yang adam khaleef suka makan cheese cake? semalam baru dia makan yg deno beli dari secret recipe.. hihi... :) tak cukup kalau satu potong!

psst2, akak... nak tengok gambar kek... :)

Lea Isnawi said...Reply To This Comment

nak kek jugak!

hehe

S.U.F.E.E.N.A.N said...Reply To This Comment

Salam dik miza sayang..

I'm here..he he he..

Wahh akak dpt bayangkan cmne menggiurkannya cheese cake miza buatkan tu..tu pasai la anak2 tak sabar nak rasa..mesti dorng dh geram2 nk makan..hihi..

untung anak2 yg ada ummi yg rajin mencuba macam2 menu...mcm2 bule makan!eeeee jeles lak rasa..hahaha..*nak jugak!:P

.: iEyLa :. said...Reply To This Comment

gambar kek??

Peri PiA said...Reply To This Comment

ehehe teletah anak2 yg manis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...