Sunday, December 4, 2011

Bentang Tikar



Assalamualaikum dan salam sejahtera. Terasa sangat lama tak beraktiviti di luar sejak beberapa minggu ni. Kalau dapat berbbq sedapnyer time sejuk-sejuk ni. Duduk mana-mana bentang tikar dan buka bekal makanan pun syok juga.



Sebenarnya semalam ada majlis perpisahan rakan hubby dan makan-makan serta bbq. Tapi sebab maisarah ada kelas kafa tak sempatlah kami join sama. Takpelah, memandangkan exam habis minggu ni boleh la beraktiviti sebanyak mana merakan kenangan terindah sebelum meninggalkan bumi qatar ni kan?
Duduk merantau jauh-jauh kalau tak merakam kenangan memang rugi lah. Duduk terperuk baik tak payah datang negara orang, betul tak? Sebab tu LM suka merakam gambar dan kenangan di sini, nanti dah balik negara sendiri boleh selak album kenangan lalu...hehe



Nak bentang tikar belakang rumah buat bbq la hujung minggu ni, ada sate, ayam, sausage....bla bla bla. Ada nak join? LM selalu kalau takda saper yang nak join, kami anak beranak pun boleh je bbq, habis gak sate 70-80 cucuk kami bakar...haha, tapi tak habis. Bentang tikar boleh terbang sekarang ni. angin kuat sangat.


www.tips-fb.com

12 comments:

fRaMe+LenSeS said...Reply To This Comment

Smpn kt adk cket kak.

Melati Qistyna's Mummy said...Reply To This Comment

Erkk.... Bleh jd mcm 'zam2 allakazam' x tikar tu...hehehe

Best gak mkn ramai2, kami umah kt atas ni susah skit nk BBQ, heheheh

diana said...Reply To This Comment

minggu lepas saya dah bakar satey...
walaupun hujan tapi
aktiviti pembakaran berjalan dengan jayanya,...
heheh...

sedapnya satey buat sendiri..:)

Citarasa Rinduan said...Reply To This Comment

best2..
lagi2 dapat kump ramai.
oh. kat sana angin kuat eik..

dik.......
sate buat sendiri atau beli??

amik ko, balik dr pantai, walau mabuk laut, ttp nak soal kamu.. hehehe

aimaniman said...Reply To This Comment

salam kenal dan dofollow sini..
seronok agaknya kan berbbq.. tapi rumah akak ni kalau nak berbbq.. kene buat kat atas simen la, x da rumput almaklum rumah kiri kanan dinding rumah orang.. lemas bau anjing kat sebelah kiri, bau kucing sebelah kanan... isshh

najihah sahami said...Reply To This Comment

ala...satay..terliurrr sangat...huhu

Izan Ishak said...Reply To This Comment

wahhh..sonoknya bentang sambil bako2 sate. izan kalau anak beranak ni tak pernah lah buat sendiri. selalunya kat umah mertua rajinlah bakar ayam percik.

Solihin Zubir said...Reply To This Comment

berapa lama lagi nk stay kt qatar tu? hehe..

saniah said...Reply To This Comment

wahh sedap ya ber bbq..suka sgt makan daging bakar..sedap..tapi kat rumah teres mcmana nak buat bbq? karang jiran tarik muka pulak asap masuk kedlm rmh dia..:)

Lelord said...Reply To This Comment

hehehehe zamzam alakazammmmmmmmm

rara pinkmafia said...Reply To This Comment

yelah kak.kat mesia ni,banjir sana sini skrg.tkut sgt.

adele said...Reply To This Comment

LM duk Qatar rupanya..mesti bestkan..teringin nak berjalan luar negara..lps habis study lah..kumpul duit lu..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...