Monday, December 5, 2011

Menanti Hujung Minggu



Assalamualaikum dan salam sejahtera. Ini entri terlebih emo, tiada apa-apa isi yang menguntungkan korang, takmo baca sila x saja je. Saja nak luah di sini sebab blog sajalah tempat saya mengadu selain hubby dan bonda, pada korang jelah yang LM boleh mengadu cerita remeh temeh ni kan sebab korang je yang selalu tanya khabar sihat ke pengsan ke saya..hehe.


Hari ni dah masuk hari isnin, bermakna ada 2 hari lagi peperiksaan buat anak-anak ku. Siyes rasa sangat terpukul bila anakexam dan keadaan diri sangat tak sihat. Mana nak fokus anak-anak buat ulangkaji lagi, nak urus baby dan berjaga malam bila syafiq minta diteman mungkin kesejukan time winter ni kan?
Hurm...hujung minggu ni memang rasa sangat ditunggu-tunggu. Apa taknyer, anak dah habis semester ni, bakal bercuti 3 minggu lagi tu. Bila hujung minggu boleh la minta bantuan hubby jaga baby yang merengek malam-malam supaya boleh cover semula tidurku yang tak lena dah hampir 3 minggu ni. 



Bila tak kerja, hubby boleh jaga baby dan bancuh susu baby, main dan borak tengah malam buta tu ngan baby syafiq. Siyes kami melayan kerenah syafiq dengan mata yang tertutup memang nampak sangat sweet. Cakap je takmo bangun, tapi bila anak meraung...dua-dua menopok2 baby sambil tanagn berlaga-laga...sweet jek kan? dah ada anak korang tau lah nanti, bagi kakak yang lebih berusia dan berpengalaman pasti senyum simpul baca entri ni kan? 
Releks la...baru 4 anak, esok 8 camner ek?hahaha..mampukah saya menguruskan 8 anak? wahahaha...

 
www.tips-fb.com

7 comments:

fRaMe+LenSeS said...Reply To This Comment

ala tomeinyaa.. nadh nak mencontohi akak la camni. :P miahahahahaha

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

insyaAllah..boleh punya..tp..LM nk 8 ank ke..muahaha!"

Yatie said...Reply To This Comment

Assalamualaikum adikku Lydia Miza,
sabar ya dlm mendidik dan membesarkan anak2..time exam ni mmng berdebar2 sikit..mcm biasa pantau anak2 dan banyakkan berdoa utk ketenangan diaorang sepanjang peperiksaan...moga anak2 Miza berjaya dngn cemerlang..

Rain said...Reply To This Comment

sis!!

semalam saya mimpi sis. serius..

1st time mimpi jumpa blogger ni hehe.

iza said...Reply To This Comment

Assalam..
ramai tu 8 orang...iza tak mampu seramai tu, tak muat kereta nak balik kg..

diana said...Reply To This Comment

kalau saya mau pengsan dah...
hehheh...
nak masak lagi..
nak uruskan anak2..
huaaaaa!saya bukan supermom..:P

Gimi said...Reply To This Comment

sweetnye...camtu kot masa sy baby dulu masa mak n ayah jaga...main rebut2 jaga baby...hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...