Friday, December 30, 2011

Nak Masak Apa?



Assalamualaikum...


Kepala saya sangat sakit hari ni, berdenyut-denyut akibat kurang tidur. Bila dengar sebarang bunyi kuat lagilah rasa macam nak pecah. Nak cerita pasal lauk lagi.Saya dan lauk memang tak dapat dipisaahkan.



Kadang kala saya ketandusan idea apakah hidangan yang bagus untuk saya saji buat keluarga. Lauk yang tinggal untuk saya adalah daging dan ayam saja. Malam ni dan esok kereta masuk klinik, saya rasa cemas juga sebenarnya. Biasanya bila ada barang habis saja pasti saya merengek minta hubby pergi kedai. Bukan lama pun masuk klinik kereta kami tu tapi saya tetap cemas.



2 ekor baby chicken dah menanti tapi saya masih ketandusan idea apakah masakan paling enak untuk saya hidang buat mereka. Nasi ayam? ermm entah la...saya sangat tak larat nak masak sebenarnya. Tapi saya perlu masak kerana saya perlu susukan baby, tenanga saya dah makin kurang ni dah bip bip bip macam ultraman kehabisan tenaga..hehehe.




Kalau saya masak ayam hari ni esok perlulah daging. Harap stok lauk mencukupi sampai kami shopping hari Sabtu nanti. Berita paling indah untuk dikhabarkan minggu depan anak saya naik sekolah dari cuti panjang mereka. Rumah sepi kembali...huhu.




www.tips-fb.com

14 comments:

eRza farEeha said...Reply To This Comment

hehhe..kak Lm masak msti sedap kn..hihi

EnciK AxixOu said...Reply To This Comment

masak bubur ayam je...

diana said...Reply To This Comment

kalau ibu2 yang masak anak2 mesti mkan punye..masak la yang ringkas2 yang tak meletihkan Lm...;)

~ yus ~ said...Reply To This Comment

bila hari2 masak pun jadi buntu tak tahu nak masak apa kan LM. Saya pun kadang 2 serupa, ada masa masak ikut tekak saya, ada masa ikut tekak anak-anak dan suami, kena bergilirlah...hehe

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

masak LM..jangan tak masak.. katanya sejuk kat sana.. sure lapo manjang..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...Reply To This Comment

tiap2 hari itula yg saya fikir..nak masak apa utk anak2?? hehe

pena rozie said...Reply To This Comment

mesti best masak kan....

Woofer Storm said...Reply To This Comment

masak apa je ummi,.jangan blh masak..

#sy tak reti masak,makan kat luar je la jawapnya.heheee

DaddyDian said...Reply To This Comment

cilok la resepi kt masterchep.. ;)

blog-tips-kurus said...Reply To This Comment

agenda harian si ibu:
cari idea nak variasikan menu. (>.<)

Cikpuan rara said...Reply To This Comment

mak rara pon sllu kalau cuti tny nk msk apa ni.mak dh tak tau nk masak apa.

Peri PiA said...Reply To This Comment

LM msk mesti sedap punya,blog msk byk sebagai rujukan :)

Lina said...Reply To This Comment

assalamualaikum LM,

dah lama sebenarnya follow blog LM tp baru smlm kak lina baca dpd awal (suka baca dpd awal sesuatu blog utk mengenali tuan punya hehe) tp x abis lg br separuh nanti sambung lagi hehe

LM mcm member kat ofis ni kawin dlm usia yg muda, 4 org anak tp kagum lar dgn LM duduk di negara org, melayan 4 anak nampak x sesukar mana...kak lina yg baru 2 anak pun dah rasa kelam-kabut hehe

oklah selamat berkenalan ye n jg diri baik2 :)

hawiz said...Reply To This Comment

wahh...nk sikit kak!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...