Wednesday, December 7, 2011

Winter Sonata - Luruh Air Mata, Air Hidung




Assalamualaikum.....


Tengok tajuk tu buat korang tergelak ke? wahaha..jangan gelak la, tak pandai nak bagi tajuk dah sekarang ni. Sakit mata sakit jiwa pun ada. Aduhh saya dah mula melalut. Okey, winter buat saya kaku. Sejuk dan beku. Hati saya pun dah beku, kadang-kadang cair gak hati bila mentari muncul.  Hati beku takpe jangan hati jadi keras...hehehe.


Esok last day budak berdua tu exam, memang saat yang saya tunggu memandangkan badan belum pulih sepenuhnya, nak rest dan tidur lama sket lepas encik suami pergi kerja nanti . Air mata, air hidung silih berganti gugur....hihihi. Ye lah, bila tak mampu bangun dari perbaringan nak urus mereka memang buat air mata saya gugur. Dah la bila sujud hingus air hidung pun mengalir laju..ops, tengah makan biskut ke?  sori~~



Bila anak saya sakit saya akan berdoa agar Allah alihkan sakitnya kepada saya. Dari encik laling suami hingga adik syafiq sakit serentak kali ni. Alhamdulillah syafiq cuma selesema 2 hari. Bila selesema saya menjadi-jadi saya rasa macam Allah mendengar rintihan hati saya saat saya tak sanggup melihat syafiq sakit.



Azhad pula demam sedangkan esok masih ada paper, kalaulah boleh pindahkan saja demam itu kepadaku. Siyes air mataku tak tertahan lagi. Tumpah dan terus tumpah saat menaip entri ini. Haishh apalah kesedihan yang muncul dalam hatiku sampai sakit pun boleh buat air mataku mengalir laju.



Saya memang tak tahan sejuk! menci sejuk....bila winter je pasti saya demam lama-lama...huhuhu


www.tips-fb.com

10 comments:

ieda said...Reply To This Comment

yelah LM .. kalau anak2 sakit , kita ibu yg paling susah hati , sungguh kalau boleh dipindahkan sakit nak je kita menerimanya , itulah besar pengorbanan kita sbgai ibu kan ..

harap azhad dpt jawab soalan dengan baik walau x sihat ..

gedek! said...Reply To This Comment

uncle suka sejuk....

time tido, isteri pelok!

saniah said...Reply To This Comment

kesian miza sekeluarga...tak tambahkan vit c ke..? ambik lebih sikit musim2 sejok ni..akak ni panas sejuk sama je tak tahan...:)
harap banyak bersabar ya..take care

YAYA AZURA said...Reply To This Comment

Insya Allah Azhad boleh jawab paper tu..LM jgn sedih2..semoga cepat sembuh...aminnn...

Izan Ishak said...Reply To This Comment

Allah dengar rintihan LM tu... moga2 azhad dpt jawab exam dgn baik.

LM kena jaga diri tau... makan ubat jgn lupa.

zalin onceitalk said...Reply To This Comment

sabar ye kak..jg kesihatan..

sha a.s said...Reply To This Comment

sha suke sejuk tp x boleh tlalu sejuk.......syukur dilahirkan kt sini wpun xde winter...ehehe

Iffah Afeefah said...Reply To This Comment

xthn sjuk gak

tp suke sonata2 ni

Hanis Azla said...Reply To This Comment

bila anak2 dan insan tersayang sakit mmg klu boleh biar kita yg ambil sakit tu kan.. akak pun tak tahan sejuk.. sejuk aircond pun selalu buat akak rasa nak demam.. klu winter entah2 mcm lm juga.. tp akak mmg tak pernah rasa winterlah.. he..he.. take care yer lm.. semoga lm dan anak2 cpt sembuh hendaknya..

S..U..D..@..I..S said...Reply To This Comment

itulah hati nurani ibu sakit demam keluarga semua nya ditanggung...
sejuk!!!!! memang tak tahan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...