Saturday, January 28, 2012

Lepak Habis...Nak Makan Apa?




Assalamualaikum dan salam sejahtera.




Dah lama tak menaip entri. Rindu giler nak berceloteh dengan korang. Entri sebelas hari auto publish tempoh hari buat blog pink phanter tak sunyi....terima kasih buat kalian yang hadir baca dan komen. Tak sangka ramai yang setia baca entri walau saya tak blog walking.


Pagi tadi hampir jam  baru sampai. Balas dendam tidur sampai matahari atas kepala. Hubby kejut dah dekat pukul 11 pagi. Lepas solat zuhur terus cari sesuap nasi. Ecece..sesuap ke? sepinggan okey! Makan kat restoran minang je hari ni. Anak-anak ni macam tak letih ke...sebab mereka bertiga tu tak tidur pun lepas sampai rumah pagi tadi....ye lah, azhad dan aqila hentam tidur dari madinah sampai doha...hahaha. Lepas makan malam jam  lebih tu terus mereka terlena.



Maisarah tak boleh tidur sebab kena teman ummi pergi tandas selalu..ehehe. Sejuk sangat sampai perlu kerap ke tandas. Kali terakhir saya berani ke tandas jam 1 lebih pagi kot...huhu. 



Solat subuh di border Qatar dan terus pulang ke rumah. Lepas pulang dari restoran tengah hari tadi terus pulang, barang dapur pun takda lagi. Encik suami masih keletihan dan mengantuk. Saya dah pesan, jika saya letih saya takmo masak petang ni. Tapi...bila saya fikir kembali, nak makan apa? briyani ke..adoii tak mampu nak telan dah. Fast food jangan harap lah saya nak telan kan. Maka saya gagahkan diri masak ringkas-ringkas untuk dinner kami malam ni.



Saya cuma masak gulai lemak cili api ikan tenggiri, tak pedas pun sebab anak tak boleh makan pedas sangat nanti. Ulam jantung pisang dan sambal belacan. Ringkas dan mudah. Cukuplah untuk pembukaan dapur ku semula selepas dicutikan selama 10 hari...hehehe.


www.tips-fb.com

10 comments:

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

Masak sendiri baru puas makan LM..

Lelord said...Reply To This Comment

lauk mabeless camtu miza ckp ringkas...yummy

Sam Banjamin said...Reply To This Comment

cabaran hidup diperantauan... semoga tabah dan sabo je la...

Izan Ishak said...Reply To This Comment

bila dah selalu makan kat kedai, mmg terus tak lalu. bila masak kat umah ni, lauk simple lah yg paling sedap kan miza...

alhamdulillah...miza dah selamat sampai rumah ye...

Iffah Afeefah said...Reply To This Comment

makan tu penting kak

bile mkn seronok je kan

lg2 ngn famili

Kalamhati said...Reply To This Comment

Selamat kembali!
waah jantung pisang lg tuu..bestnyee

Iza Teratak Usang said...Reply To This Comment

Assalam..
Aik?
Dah makan jantung pisang dah?

MaYa MustWany said...Reply To This Comment

itulah pengorbana isteri kan..penat2 tapi pikir family,gagahkan diri.macam tuh gak mak mas,penat balik,terus wat ni wat tuh..xde diamnya..tido berapa jam..nanti bangun lik.hemm

Cik Ina Do Do Cheng said...Reply To This Comment

cik ina selalu merajinkan diri masak salah satu sebabnya jemu makan kat luar, tak tahu nak makan apa.

.: iEyLa :. said...Reply To This Comment

seb baek de maisara nk teman ummi..
ingat ila je yg bngun nak berteman.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...