Monday, January 9, 2012

Sekolah



Assalamualaikum dan salam sejahtera. Petang ni pukul 5.30-8.00 malam ada majlis di sekolah anak-anak. Maisarah dan azhad dah pesan awal-awal jangan lupa ke sekolah untuk hadir parent everning kat sekolah mereka. Sesi soal jawab dengan cikgu tentang masalah pelajaran anak-anak. Boleh bermesra dengan cikgu arab yang comel-comel.




Adik qila dari pagi i dah busy kemas beg dora dia. Dia kata hari ni nak ke sekolah, pakai baju baru, beg dora, stokin baru, gi main kat sekolah. Huhu..dah malam tu, dia semangat juga dengar nak ke sekolah. Mungkin jap 6 baru kami bertolak dari rumah lepas solat maghrib. Adik qila dah bagi tau ayah dia tadi, nak gi sekolah,  bla bla bla...banyak bebelnye. 



Nampak gayanya saya kena layan qila main di playground sekolah sementara ayahnya jumpa cikgu-cikgu arab comel tu. Saya sungguh ngeri nak jumpa cikgu kerana kebanyakan mereka hentam cakap arab, mau keras kejung saya dibuatnya nanti. Tapi guru kelas maisarah wajahnya mirip filiphina dan tak cakap arab. Cikgu dia yang lain...ramai yang cakap arab. Hehehe.




www.tips-fb.com

14 comments:

diana said...Reply To This Comment

seronoknya kalau pandai cakap arab..
tu untungnya LM kat sana..kan??anak2 mesti fasih berbahasa arab..

Lm..ada masa upload la video maisarah dan Azhad..teringin la nak tengok coleteh depa tu..

adele said...Reply To This Comment

anak saudara sy pun dah start sekolah..seronok tengok..kejap je dah besar..sekolah dah :)

THE LEKAT LEKIT STORY said...Reply To This Comment

anak2 akak blh ckp arab tak??

Izan Ishak said...Reply To This Comment

mesti anak2 LM dah terer cakap arab kan! takpe... ummi dia pun boleh belajar perlahan2....

azwa amani said...Reply To This Comment

ala tomei-tomei... huhu

eiela said...Reply To This Comment

Cikgu arab comel-comel kan.

MaYa MustWany said...Reply To This Comment

wahh best..suka dgr bahasa arab..sedap je dgr.

Iffah Afeefah said...Reply To This Comment

alahai snoknye kan kak

Cikpuan rara said...Reply To This Comment

akk boleh ckp arab x?best nya cikgu sana mst cantekkan.

AMMAR YASIR said...Reply To This Comment

Tak sabar rasanya nak balik rumah. Nak tengok adik-adik pergi sekolah ramai-ramai... So sweet. Nak nak yang baru masuk Pra tu.

Belalang hijau Perisik said...Reply To This Comment

kalau mak sangkut2 cakap arab, anak2 nanti sure lancar je sebab kecik2 dah terbiasa... bestnya!

najihah sahami said...Reply To This Comment

nape akak xhentam balik cakap melayu. baru ternganga dorang.

.: iEyLa :. said...Reply To This Comment

huhu..lamenye tinggalkan bahasa arab..
ruginye dah belajar bertahun2 last2 ilang cmtu je.. :)

pssstt:Qila xsabar nk skolah tu kak..

YAYA AZURA said...Reply To This Comment

Untung anak2 LM...org sekeliling mereka berbahasa arab...moga terkena tempiasnya...jgn jd mcm yaya..setahun belajar bahasa arab satu ape pun tak faham.... last kelas pun mls pergi dh..Hihi....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...