Wednesday, January 11, 2012

Syarat Follow Blog



Assalamualaikum...

Sekarang ni ramai yang buat apa-apa bersyarat. Wah, macam nak buat pinjaman atau nak beli kereta pun ada juga. Kalau nak itu kamu kena begini...macam-macam kes.


Saya terasa hati juga bila ada yang kata sila follow mereka nanti mereka follow saya kembali. Waktu datang kali pertama tak boleh follow saya ke? tak minat dengan blog saya? tak usah la follow. Begitu juga saya, kalau saya tak minat saya takkan follow. 




Saya punya dashboard yang rosak berbulan-bulan dah kembali dari sakitnya. Alhamdulillah saya dapat menziarah semua mereka yang saya follow. Tapi, drop komen atau tak itu kena tengok blog kalian mudah nak komen atau tak. Saya tak suka komen blog yang perlu loading banyak page dan perlu klik welcome note. Saya ada baby dan perlu cepat kejar masa.




Saya sangat malu nak mohon orang datang baca entri saya, follow saya. Saya tau entri saya tak best, takda isi, tak bermanfaat. Tapi saya juga bosan bila cara yang diguna minta follow blog sedangkan kamu sendiri tak sudi pun nak follow blog saya kan? hanya meminta tanpa memberi mana adil kan?




Maaf ...banyak kali luah benda ni, tapi makin saya diam makin menjadi-jadi pula. Kepuasan membaca entri yang best amat bermakna walau kita datang 5 kali ke blog mereka. Maka followlah dengan ikhlas kerana datang dan pergi sekadar mengharap balasan tu tak baik. Mungkin dia jiran kamu, kawan sekolah kamu....tapi kamu tak tau sebab kamu tak baca langsung entri dia. Masuk dan pergi begitu saja. 




Pada saya buat apa pun perlu ikhlas. Tak ikhlas tak perlu buat. Itu saja...



www.tips-fb.com

29 comments:

Jo Qusary said...Reply To This Comment

Pertunangan saya aritu pun siap bersyarat juga... penat sain menyain surat perjanjian pertunangan... nie nanti tak tau la tebal mana kontrak kawen yg akan disain masa upacara nikah nanti...

fRaMe+LenSeS said...Reply To This Comment

Cam annoying gle dok suruh2 follow depa kak. Cm mrh sgt. Cian .. Klu entry bgs, x suruh pn org follow

Kalamhati said...Reply To This Comment

setuju.. nk follow follow dgn ikhlas..huhu

Izan Ishak said...Reply To This Comment

setuju ngan LM... bab folo2 ni tak perlu di paksa2. kita pun mesti tau blog mana yg kita suka then klik ajelah folo kan...

azwa amani said...Reply To This Comment

betu tu kak.. amani nak ollow org, amani tengok content entry ni. kalau entrynya menarik minat amani, baru amani follow.. hehehe. :) ikhlas tu sangat penting dlm buat apa saja :)

PCL said...Reply To This Comment

yes. blogging juga mau ikhlas...

Cikpuan rara said...Reply To This Comment

hmm abaikan je org cm ni kak.rara pon selalu kena.selalu nya cm ni budak2 je yg buat.

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

mcm budak2 lagaknya.. be pro la kan LM..mcm rine kalau nak folow..rine folow je tanpa bgthu pun.. follower banyak bkn tujuan utama bikin blog.. yg pntg luahah\n hati di blog tu rasa sangat satisfied...

biela bell said...Reply To This Comment

adoii..macam tak matang pulak letak syarat klu nak folo2 nie..huhu

Cik Puan Bunga said...Reply To This Comment

Terima kasih kak selalu datang dan komen blog saya! ^____^

Belalang hijau Perisik said...Reply To This Comment

blog menarik, entry best, x yah suruh follow pun org akan follow :)

ya sis, mmg perkara ni sering berlaku dan rasanya selagi widget follower tu ada, ayat mcm tu akan terus kita jumpa... hehehe

ieda said...Reply To This Comment

setuju ! ;)

eiela said...Reply To This Comment

dulu je selalu kena sebab dulu ada shoutbox so ramai suruh follow, skrg dah takde takde dah yang minta macam tu. kalau dia betul-betul minat dan ikhlas mesti dia follow.

sarah mohamad said...Reply To This Comment

Kak selalunya blogger macam ni berlambak dekat group ping blog dekat fb. Ehem. Paksa2 follow tapi entry taknak baca. Blogwalking pun malas. Tapi nak orang follow. Malas layan orang macam ni, Tahu nak glamer jek!

Iffah Afeefah said...Reply To This Comment

lama tak baca sal folo folo ni kak

tp betol ape akk kate

Citarasa Rinduan said...Reply To This Comment

tak suka dengan kawan2 mcm yang adik syer ini..
setuju bab IKHLAs

Wira Chomel said...Reply To This Comment

sori, sy org baru kt cnie.
hihi memang ramai cam ni..suh follow tp mls nk baca artikel..

Puan Besar Shag Yahaya said...Reply To This Comment

Lama dah rasanya Shag tak baca kes pasal follow ni. Alhamdulillah, kat belog Shag pun dah lama tak timbul isu ni - I follow u bila u fillow i / u follow i follow.

Nak orang follow senang je kak kak LM, hanya komen ikhlas pasla entri. InsyaAllah owner akan pergi belog dia dan follow even tak mintak follow pun ;))

Woofer Storm said...Reply To This Comment

betul2,ummi ada anak yang perlu dijaga..masa itu emas kata orang..

#ikhlas jgn skdar dari kata,yang penting telus dari hati...salam dari malaysia ummi^^

Lelord said...Reply To This Comment

setuju sangat...selalu gak jumpa sila follow saya saya akan follow back. huh apehal lak kan camtu

~~zAnAfAhMi~~ said...Reply To This Comment

Bg akak, follow memolo xyah suruh2, ikhlas hati nk follow ke tak. Akk ni komen2 setiap blog akk pergi pun akk baca. Org x kunjung bls blog pun akk x ambil pusing. Kita x tau apa sb org x dtg lwt blog, mungkin ada hal, ada mslh, ada tak kena dgn blog kita.

Melati Qistyna's Mummy said...Reply To This Comment

Akak buat xtau je yg jenis tgal mesej gitu LM, kekdg kata dh folo, tp xde pun, akak bukan kesah pon folo ke x? Kalau akak suka sesuatu blog tu, akak folo siap add kat bloglist lagi, xde pon akak nk gtau suh add balik.... Abaikan je... :)

missSenget said...Reply To This Comment

heheh..

sabar je laa kak..

cara orang fikir lain2 kann..

agaknya pada pihak dia, follower tu lambang kegagahan..

err..gagah ke..?

diana said...Reply To This Comment

setuju lam..
saya sakit kepala sekarang..tapi ada yang timggal mesej suruh follow nanti dia follow balik..lagi sekit kepala saya ni..sampai sakit kat hati pulak..

.: iEyLa :. said...Reply To This Comment

follow pastu wat semak dashboard watpe kan kak..
klu blog tu best xyah suruh pon sy follow je.. :)

ctpayong said...Reply To This Comment

Kadang2 pertama kali dtg mmg taknak follow tapi bila rajin bertandang sbb entry yg menyenangkan baru terasa mahu follow.

Bersyarat-syarat ni no way la. Tapi ntah lah ye...kenapa perlu ada syarat. Nasib bukan wasiat.

najihah sahami said...Reply To This Comment

dh lama xnampak benda2 macam ni. ish..ade lg virus folo ni rupanya eh kak..sabor ye.

Kakzakie said...Reply To This Comment

Ini dia yg dikatakan manusia bermacam ragam dik...

Aziela said...Reply To This Comment

mesej2 yg begitu, melambangkan keperibadian pemiliknya... Allhu'alam...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...