Tuesday, January 17, 2012

Tips-Melipat Baju



Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Hari ni saya sangat busy. Busy melipat baju yang melambak dan menggunung tinggi. Bila tengok dah penuh memang malas nak lipat. Kain susah nak kering sebab sekarang musim sejuk di Qatar ni.



Bagi memudahkan kerja melipat biasanya saya akan asingkan baju suami, saya, qila, azhad, adlan dan maisarah. Jika mereka ada bersama saya minta mereka yang pilih sendiri dan tolong terbalikkan baju tu. Jika sendiri saya perlu buat sendiri lah, budak besar tu kan pergi sekolah.


Bagi sesiapa nak tips untuk melipat kain yang melambak banyak boleh lah berkunjung ke blog cik yut . Dia ada buat toturial cara melipat kain yang melambak banyak. 



 Gambar pun saya pinjam di blog beliau di sini. Kredit buat beliau.




Terima kasih buat cik yut, buat semua...hepi-hepi kan diri melipat kain ye. Salam sayang buat semua. Maaf sangat busy sampai tak sempat menziarahi korang semua.







www.tips-fb.com

31 comments:

intan_blur said...Reply To This Comment

adoiiii..tibe2 teringat kain basuhan intan yg melambak2..aiyakkkkkk..stress sungguh tgk bj2 yg menggunung tuh tau.. ;(

Kakzakie said...Reply To This Comment

Mas kecik-kecik memang rasa sibk... bila dah besar masing-masing akan lipat sendiri dik... ajar sedari kecik...

.: iEyLa :. said...Reply To This Comment

adik rase la kan kak..
nanti dh ade anak nak sediakn sorang satu mesin lipat baju cam omputih wat tu..


camni..
http://www.youtube.com/watch?v=vp8pMVm5zUg

Cikpuan rara said...Reply To This Comment

mana entry nya kak?alaaaaa.ok nk g tuan blog tu jap.hehe

Izan Ishak said...Reply To This Comment

izan pun sama miza... asing2kan baju masa nak lipat. lipat besar2 dulu... baru lipat yg kecik2...

lega kalau baju dah berlipat dah tak menggunung dlm bakul baju...

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

sangat2 memerlukan tips2 ni.. sebab sangat malas nak lipat baju.. hahaha..setinggu gunung everest dah ropenya..hehehe

diana said...Reply To This Comment

saya malas betul nak uruskan bab kain baju ni..heheh

Izzah said...Reply To This Comment

assalam sahabat...apa khabar...lama dah tak berkunjung ke mari...

Samalah mcm saya..kain selalu bertimbun!

azwa amani said...Reply To This Comment

amani pula suka lipat baju.. terutama sambil tgok tv.. baju sikit pun berejam baru siap.. huhu

Anwar Naim said...Reply To This Comment

baju belunggok kat rumah..hehe

Anak Ulu Cheka said...Reply To This Comment

tip isi dlm bakul masing2 ni lama dh praktiknya...
nak tanya kat sana ada mesin lipat kain hehee

Eyda Syahida said...Reply To This Comment

tak suke lipat baju!!! mintak2 nnti ade jual mesin lipat baju.. hehehe

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@intan_blurhik3..samalah kita

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@Kakzakieye kakzakie..akan saya cuba didik mereka lipan sendiri perlahan2

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@.: iEyLa :.hahaha..beli dik, jgn tak beli.mmg mls nak lipan kain kan?pening paler tgk kain byk

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@Cikpuan raragi lah skodeng blog dia

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@Izan Ishakbetul tu izan.kadang2 yg kecik2 tu yg mls nak lipat tu

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@Chekgu Azrinehahaha..gunung rumah saya jarang yg rendah rine.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@dianakita sama..saya lbh suka cuci pinggan.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@Izzahhai liza...lama tak berbual kan?masing2 busy..huhu


ye lah..bab kain ni mmg tak minat

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@azwa amaniwahh suka ye?leh duk umah akak lah camni dik

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@Anwar Naimada juga kain tak berlipat ke?

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@Anak Ulu Chekaooo, tp saya tak suka isi dlm bakul.nnt baju berkedut2.

kat qatar ni tak cr pun mesin.melampau pula mesin lipat kain pun nak beli..hahaha

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@Eyda Syahidahahaha..gi cr kat kedai..ada jual tak?

JIJI YU said...Reply To This Comment

sangkut je..ehhee

pena rozie said...Reply To This Comment

PR pun ade gak bj yg blm dilipat..

aDisH.sHidA said...Reply To This Comment

shida pun wat mcm tu...bahagi baju masing2...pastu lipat by part x de la tensen sangat masa melipat hahaa..kalau ada empunya baju siap bg kat dia suruh lpt sendiri

Cik Yut said...Reply To This Comment

waaah...

sejak bila tips daku mendapat perhatian? kehkehkeh....

selamat melipat kengkawan!

Melati Qistyna's Mummy said...Reply To This Comment

Akak suka basuh, sidai dan lipat baju, tp malas nak susun kt tempt Dia....hahahaha

Peri PiA said...Reply To This Comment

ini lah keje umah yg paling susah utk pia,adoi

deno said...Reply To This Comment

tugas deno di rumah memang melipat kain sbb itu yang paling baik buat deno... ma tak bagi buat kerja berat2... just lipat kain! nasib betul la....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...