Thursday, February 2, 2012

Baby Adlan Syafiq



Assalamualaikum dan salam sejahtera.



Baby syafiq dah makin membesar. Mudah nak urus dia sekarang ni.Janji kenyang dia okey lah. Tapi tak boleh nampak ummi lalu, terus menangis nak minta dukung walau ayah atau kakaknya sedang kendong dia.



Manjanya anak ummi...alhamdulillah ummi amat gembira melahirkan dan mengasuhmu 24 jam wahai anakku. Membesar di depan mata ummi memang terasa sangat cepat masa berlalu. Aksi manja dan keletah dia buat saya tersenyum puas.



Saya terjumpa kaca mata azhad yang lama, saya pakaikan dia. Ingat dia menangis sebab gelap atau dia nak cuba buka, tapi dia gelak rupanya bergaya dengan kaca mata hitam ni.



Agaknya sebab ummi dia sentiasa berkaca mata melaram sana sini masa mengandungkan dia kot dulu, sebab tu dia pun dah terikut-ikut. Tapi taukah kalian..berkaca mata bukan setakat melaram ye...saya sangat pening bila kena pancaran mentari dan migrain mudah menyerang lepas tu. Selain itu jagalah kesihatan mata dari pancaran mentari kerana pancaran mentari akan membuat mata kita rosak. Sayangi mata yang Allah anugerahkan buat kita. Tak rugi berhabis ratusan ringgit beli kaca mata demi kesihatan mata kita kan.


Sayangi mata kita! Lebih -lebih lagi jika memandu, takut kerana silau akan mengakibatkan kecelakaan pula nanti.



www.tips-fb.com

15 comments:

My Simple Life With Music said...Reply To This Comment

Wah comelnya baby syafiq... kan best kalau dapat pegang pipi dia yang tembam tu...^_^

Kakzakie said...Reply To This Comment

Umi yg gayakan dah macam budak besar pulak kakak tengok baby:)

Mooniqueen said...Reply To This Comment

Bulatnye badan..geram..

Eyeme said...Reply To This Comment

tembamnye dia kak..tgk pun tau sihat ni..hihi...

mata mmg kena jaga..xleh ditukar ganti :D

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...Reply To This Comment

alo2 sangat2 cumilnya dia...

betoi2...kakD dulu pun mcm tak berapa endahkan sgt..tapi skg bila dah bermata 4 ni..kalau memandu kena tukar spek hitam lak...TAPI yg bestnya spek mata hitam kakD hanya kakD sorang ja boleh pakai...sbbnya spek tu dah ada kanta...

.: iEyLa :. said...Reply To This Comment

mata..anugerah yang tak ternilai..
bile dah pakai spec ni tahu la nikmatnye bila mata xde rabun.. :)

Izan Ishak said...Reply To This Comment

comelnya bby syafiq! suka ye pakai cermin mata hitam abg...

diana said...Reply To This Comment

lm sama macam saya..pening bila kena cahaya matahari..mungkin sebab hari2 dok dalam umah je..tak nampak cahaya matahari pun..sekali bila keluar macam tak biasa la..

laskar pelangi said...Reply To This Comment

alololo...tembamnyeeee pipi.cam pau dah:) geram tengok haaaa:)
cute sangat sape suwuh...hihi

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

sama ngan saya..kuat migrain.. tambahan saya ni pakai spec power tinggi gak.. maunya rabun.. n silau tinggi.. malam susah nak pandu.. husband selalu risau kalau saya kena drive memalam..

Suhaili Sarif said...Reply To This Comment

tomeinya adik syafiq.hihi
bergaya mcm umi dia :)

intan_blur said...Reply To This Comment

sgt kiut miut la dia ;)
kiss utk dia ye..

saniah said...Reply To This Comment

Miza...mmg betul tu..masa akak kn migraine hari tu pun doktor srh pakak sunglasses bila kluar rmh...nk elak trlalu bnyk chya masuk keanak mata...lg pulak i likeee....perasan lawa gitu :)

Suhailah mngekek ketawa smlm tgk gambar syafiq yg miza post kat akak mlm td...comel btl.. :))

cekmet said...Reply To This Comment

:))

FasiHaH SupiaN said...Reply To This Comment

betul! jaga mata...nanti kalau dah tinggi silau payah nak sembuh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...