Thursday, February 2, 2012

Kuatnya Angin



Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Sekarang ni angin sangat kuat di Qatar ni. Angin sepoi-sepoi bahasa membawa khabar rindu dari jauh takpe la...ni angin ganas yang membawa sejuta habuk dan kotoran memang buat saya ketakutan.
Semalam masuk je bilik air dalam bilik saya habus penuh dalam bath tab. Puas saya membersihkan, bilik air tu khas saya guna seorang saja. Tak share dengan orang lain. Bilik air atas yang satu lagi tu elok je pula takda habuk mungkin sebab kipasnya berputar susah habuk nak masuk ke?tak tau lah...huhu.



Bilik air bawah yang anak-anak saya mandi time pagi pun kurang berdebu. Saya dah nak pengsan membersihkan habuk. Sendal segala towel di muka pintu agar habuk tak banyak masuk. Risau maisarah terkena serangan asma pula nanti..huhu
Bilik air saya yang ke empat ada di belakang sekali. Kononnya bilik air maid. Wahhh kat situ habuk sangatlah tebal. Letih saya membersihkan. Bilik air tu saya guna untuk ampai baju. Saya perlu pastikan tiada debu untuk saya ampai baju. Letih kuasa tiga..haha..terpengaruh dengan boboi boy lah ni. Adoii malas dah nak masak bila letih mengemop habuk, menyental sana-sini. Gaduh ngan baby syafiq lagi..mewarna ngan qila lagi..kihkihkih...camlah mewarna pun letih ek? uwekkk sila muntah hijau!
www.tips-fb.com

13 comments:

Gary Asip said...Reply To This Comment

sibuk bebenor yer~... :)

Melati Qistyna's Mummy said...Reply To This Comment

Eh, kalau mop sana, mop sini... Lap sana, lap sini... Mmg penat....huhuhu

Kalamhati said...Reply To This Comment

manyaknye bilik aiiirrr..hehe
mmg letih kalo cemtu..huhu

fRaMe+LenSeS said...Reply To This Comment

Mewarna? Ala tomeinya kak. Hihi x sbr blik jenguk yaya bersekolah. Hihi

My Simple Life With Music said...Reply To This Comment

Kesian akak... Mesti penat kan!!!

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

Tula tugas ibu erk..semua kna ambik tahu..

diana said...Reply To This Comment

kelilimg kawasan perumahan saya ni ada orang dok buat bangunan la..kelilng ni...jadi habuk toksah cakap la..memng tk dapat di kawal.sampai kan tv dan peti sejuk saya pakaikan tudung...heheh..sebab tak larat nak lap hari2..
jadi bila pakai alas tak payah la lap.tukar dan cuci je kain alas tu.

MaYa MustWany said...Reply To This Comment

fuhh..jgn nanti kene flu pulak ..hacummm...hihihi..

ieda said...Reply To This Comment

penatnye dikk
tapi kena buat juga
kalau tidak kita rasa selesa kan ..

Syat0za Zai said...Reply To This Comment

byk nya bilik air =="
nk satu! hahahha

missSenget said...Reply To This Comment

napa bilik air tu tak bole share sis..?

.: iEyLa :. said...Reply To This Comment

hikhik..tu tak campur bangun lewat lagi tu kak...
xpe..sekali sekala.. :)

Suhaili Sarif said...Reply To This Comment

macam kena ribut pasir je.seram lak dengar.hehe

jaga diri ya kak..
tetibe syukur kat malaysia ni xde ribut.alhamdulillah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...