Wednesday, February 8, 2012

Lasaknya Syafiq



Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Apa khabar semua? Maaf buat pembaca setia blog saya kerana dah lama LM tak balas ziarah korang kan. Busy sangat sejak akhir-akhir ni. Terlalu banyak benda tak selesai ...huhu.



Syafiq semakin lasak, malam-malam bukan nak tidur pun. bulat je mata dia. Orang busy macam dia mana ingat nak tidur pun kan. Ada je benda dia nak buat. Bila tak tidur dia mula lapar dan menyusu tak putus-putus sepanjang malam. Kepala LM rasa nak pecah dah akibat terlalu mengantuk.




Dah 2 hari dia makan bubur. Dah 6 bulan setengah pun syafiq sekarang. Semakin sihat dia sekarang. Saya rasa tak lama lagi susut la badan dia kot sebab dia memang makin lasak. Tadi saya nak bagi dia makan dan saya letak dia atas baby seat tu. Tup-tup dia meniarap atas tu dan menggelongsor turun. Lepas tu dia berdiri kat situ sambil kerusi tu bergoyang-goyang. Mak aii tecut perut saya tengok aksi si kenit ni.


 
 
Pakaikan stokin dia buka, lawak juga dak kecik ni...macam-macam kerja dia cuba buat. Dia ingat syok sangat ke berdiri kat situ. Lepas tu tergolek jatuh macam mana??huhu. Ummi makin kurus la kejar syafiq pasni...



www.tips-fb.com

29 comments:

Eyeme said...Reply To This Comment

diet sihat tu kak kalau kurus jaga anak..pahala pun berganda2 kan..hehehhe :D

najihah sahami said...Reply To This Comment

tak payan susah nak iet la kan kak kan...hehe...sekejap je. dah 6 bulan dah. hehe

.: iEyLa :. said...Reply To This Comment

seb baek de buai letrik..
kalau tak bertmbah senaman tuk tmbah muscle ummi plak.. :)

Gary Asip said...Reply To This Comment

anak buah saya dah setahun lebih. walaupun perempuan, lasak sama macam laki gak... huhu~..

lieynanilaz said...Reply To This Comment

ala ala comel syafiq...

fRaMe+LenSeS said...Reply To This Comment

alaa.. tomeinyaaa.. bila nak bawa jmpa uncle nadh ni? gulpp.. ahahaha :P

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@Eyemehehe..tu betul dik

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@najihah sahaminak diet pun tak larat mish..makin lapar akak rasa.ekeke

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@.: iEyLa :.nnt ketul2 ummi dia..haha

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@Gary Asipkesimpulannya budak sekarang mmg lasak kan?

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@lieynanilazhahaha..rasanak gigit je budak melasak camni dik!

Kalamhati said...Reply To This Comment

hehe ummi takyah berzumba dah pasni..kejor syafiq je..=)

deno said...Reply To This Comment

hihi... happy tahu perkembangan baby syafiq! :) budak lelaki mmg lasak kan akak, anak buah deno pun mcm tu jugak... tunggulah bila syafiq dapat "kaki", jenuh mengejarnya... :)

FasiHaH SupiaN said...Reply To This Comment

xpe kak..xyah diet dah kalau kejar syafiq leh kurus :)

Melor said...Reply To This Comment

saya baca tampalan ini

siMpLY nana said...Reply To This Comment

Jap lagi dah pandai berjalan lagi tak menang tanganlah umminye

JIJI YU said...Reply To This Comment

sampai tertanggal stokin

azwa amani said...Reply To This Comment

comelnye bam bam.. huhuhu, main sampai tercabut stokin.. kak.amani belum dapat cerita kat akak, isnyaAllah, amani cuba cari masa..maaf kak, sibuk sikit. rindu akak..nak peluk, tapi jauh.. huhuhu ) take care kak, jga family baik2.. syg akak

Salim Harmanain said...Reply To This Comment

Tak payah susah2 nak exercise ngan diet..kejar si comel ni dah cukup^_^

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

Yeay..lps ni LM makin kurus kejar syafiq je..xyah nk diet2 mkn dah erk..hehe

Halimatun Sa'adiah said...Reply To This Comment

geramnye tgk die..
tgk lasak sampai tak tdo2 ek syafiq..

Melati Qistyna's Mummy said...Reply To This Comment

Ahahaha.... Nak berubah angin kot... Akak tgk pp Dia dh xde dh kesan eczema tu, LM gn apa....

Pasni nak kurus, xyah xsersaiz dah, kejo je bb syafiq tu... :)

lensa hitam.putih said...Reply To This Comment

comelnye :D

tomatokering :) said...Reply To This Comment

hihih comelll je :D

diana said...Reply To This Comment

ya Allah..
seronoknya baca keletah syafiq.seronok kan bila anak aktif.tu tanda dia sihat.tengok la betis bengkak dia tu.kalau dekat saya gigit dah tu.

aDisH.sHidA said...Reply To This Comment

ALOLOLO KECIAN UMMI...SABAR YE UMMI UTK ANAK SENDIRI JUGAK KAN....

BABY SYAFIQ JGN NAKAL2 TAU..KECIAN UMMI...

ejulz said...Reply To This Comment

comel syafiq.. hehe

Suhaili Sarif said...Reply To This Comment

smp tercabut stoking.hehe
adik syafiqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqq

MaYa MustWany said...Reply To This Comment

akak memang supermak lah..cayalah!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...