Monday, February 13, 2012

Spelling Test-Azhad



Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Saya nak cerita sikit tentang azhad. Anak ke dua saya ni aktif orangnya. Dia memang tak tau duduk diam. Cepat juga terusik hatinya jika kena marah. Dia ni biasanya kalau hari khamis akan ada spelling test di sekolahnya. Dulu masa dia darjah satu dia akan buat latihan pada hari sebelumnya. Sekarang ni tak pernah saya nampak dia buat latihan pada hari sebelumnya.


Bila dia balik dari sekolah dia terus cakap pada saya...

"ummi, adik ad dapat 9/9 saja hari ni. Dapat 9, rasa dah betul semua dah. Pelik kan..kenapa tak dapat 10/10 " Azhad

" ada salah lah tu, mesti ada salah satu sebab tu awak dapat 9 saja. Kan ummi suruh buat latihan dulu sebelum pergi sekolah. Awak malas, tau lah ayah rotan nanti!" ummi

" semua betul...tengok ni, dapat very good juga dari miss" Azhad


Rupanya cuma ada 9 saja perkataan yang cikgu dia bagi , patutlah dia dapat 9/9. Tulisan dia macam cacing memang susah saya nak nampak apa yang dia tulis. Biasanya cikgu dia bagi 10 perkataan, bila dapat 9 perkataan dia rasa tak sedap hati sebab tak dapat 10/10. Lawak juga budak azhad ni..ehehe


nota pengarang: takut kena rotan sebab tak dapat 10/10


 

www.tips-fb.com

14 comments:

diana said...Reply To This Comment

tahniah azhad..:)

H.J said...Reply To This Comment

kena rotan tu..tegas ayah dia..hehe

adele said...Reply To This Comment

ehehe..azhad..azhad..mesti dah biasa dpt 10 ni..

najihah sahami said...Reply To This Comment

haha...dia tak paham kot kenapa per sembilan tu. heheh

Eyeme said...Reply To This Comment

huhu..macam2 kak kan..rasa bersalah dia..

comelnye la tulisan dia kak..kecik cenonet je :D

ieda said...Reply To This Comment

bagusnya azhad ! .. ;)

Belalang hijau Perisik said...Reply To This Comment

biar tulisan mcm cacen janji dalam 9/9... huhuhu

.: iEyLa :. said...Reply To This Comment

hurmm..pandainye diee!!!!
tbe2 teringat time skolah rendah dlu slalu ade test camni
smpai skrang ingt xdpt full mark sebab salah satu...
nak thu ape word tu??

ashtray..adik eja=x-ray :)

deno said...Reply To This Comment

yeay!! betul semua! ^^

nana said...Reply To This Comment

pandainyaaa azhad..

Cik Ina Do Do Cheng said...Reply To This Comment

cantik tulisan azhad.keletah plak tu.

Melati Qistyna's Mummy said...Reply To This Comment

Hehehe, lawak tol la Abg ad ni...

Yg last skali tu akak ingatkan cun, ropanya curl... :D

Izan Ishak said...Reply To This Comment

wahhh...pandainya azhad!

MaYa MustWany said...Reply To This Comment

hahaha pelik ek nape xlengkap 10.hihi anyway bagus azhad.bijak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...