Thursday, February 2, 2012

Tempe Goreng-Bekalan Anak-Anak



Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Sihat ke? hari ni saya sangat busy. Tak sempat nak menaip panjang lebar dan berceloteh dengan kalian. Hajat hati nak sambung entri episod perjalanan saya umrah hari tu tapi tak punya masa nak taip..lain kali ye kawan-kawan...


 


Hari ni saya sediakan tempe goreng untuk bekalan mereka ke sekolah. Azhad dah 2 hari merengek minta saya sedikan tempe goreng sebagai bekalan dia. Sebenarnya saya malas nak goreng pagi-pagi buta tu..haha. Kena bangun awal  menggoreng kan...sebab suami pukul 5.30 pagi dah gerak kerja. Pagi tadi laju-laju goreng untuk suami, dan anak-anak.



Simple saja, tapi sangat sedap di tekak kami. Takmo fikir harga kita makan je lah. Tempe sebungkus kat sini bukan seringgit macam kat tempat kita ye kawan-kawan. Harganya 7.5 riyal. Saya beli 4 bungkus hari tu. Dapatlah makan puas-puas.



Cicah dengan sambal kicap memang menjilat jari lah..nyum-nyum.


P/s: siapa tak makan tempe takyah la komen  merapu atau meroyan. Saja je nak share apa menu saya bekalkan anak-anak saya hari ni..hehe



www.tips-fb.com

12 comments:

.: iEyLa :. said...Reply To This Comment

sebab tempe nih favorite saye so leyh la saye komen kan kak??
mak xpenah lupe beli tempe kalau anak die sorang ni blk..

psstt: mak penah buat adik nangis time die nk g umrah thn lps singgah kt umah kakak die siap bwk tempe suh kakak goreng tuk adik..

diana said...Reply To This Comment

selalunya saya goreng macam tu je..tak de pakai tepung2 ni..lm buat cemana tu ye..buat macam goreng pisang tu je ye??

kat sini tempe yang dalam daun tu seringgit dapat 2-3..kalau yang dalam plastik tu seringgit lebih sebungkus..

kakchik@ella said...Reply To This Comment

Sedapnya dik .. Feveret KC ni.

intan_blur said...Reply To This Comment

memang marbeles..i like..lagi2 org jawa mcm sye nih..tempe tu penting ;)hehheheh

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@.: iEyLa :.kasihnya ibu..huhu

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@dianalebih kurang cam tu lah diana..cuma cmpr jintan dan ketumbar je sket

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@kakchik@ellannt kita leh mkn sama2 kan kc

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@intan_blursamalah kita..smpi qatar saya msh cr tempe..hehe

My Simple Life With Music said...Reply To This Comment

Wah sedapnya tempe tu... Mesti sedap kalau dapat rasa sendiri... Kalau makan waktu petang dengan minum air teh'o panas, best ni...^__^

Rozuan Ismail said...Reply To This Comment

wan tak pernah jumpa tempe waktu kecik.dah besar ni baru kenal

Peri PiA said...Reply To This Comment

puia n hubby suke tempe

terliur

fRaMe+LenSeS said...Reply To This Comment

cam sedap je. anto cket.

#eh asek entry makanan je. lapo T.T

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...