Thursday, March 29, 2012

Anak Tak Mau Makan



Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Anak-anak LM ni selalu kena marah dengan ummi mereka sebab takmo makan. Pagi ni bekpes agak lewat, pkl 8 lebih baru nak call order makanan. Tanya nak makan apa semua kata taknak makan. Malam tadi pun macam tu juga. Geram pula rasanya dengan budak semua ni. Takut jatuh sakit kalau tak makan. Tapi mungkin mereka kekenyangan sebab makanan tu banyak dan saya paksa makan sampai habis. So bila tiba time dinner makanan yang mereka makan lunch tadi belum hadam agaknya kot?

Alhamdulillah peruntukan makan sehari tiap seorang dari kami 400 riyal. Memang tak terhabis pun sebenarnya. Tapi budak ni makan pun susah, rasa rugi pula. Tadi bekpes saya cuma orderkan burger satu set dan sandwich 1 set(ada 4), buah sepinggan,ais tea dan cappuccino utk umminya. dan cheese cake satu untuk mereka.

saya cuma mampu habiskan satu saja...ahaha.


Tu pun makan buah dari tadi tak siap-siap. Alahai anak..makan la cepat, ummi susah hati kalau orang tak makan tau tak?Kita perlu sihat dan bertenaga untuk pulang ke tanah air esok. 





www.tips-fb.com

4 comments:

syariena said...Reply To This Comment

sebenarnya diorg rindukan masakan rumah dan rimas dok hotel lelama.. -syariena-

Rozuan Ismail said...Reply To This Comment

pulang esok =)

.: iEyLa :. said...Reply To This Comment

excited nak balik M'sia smpai tak selera makan ke budak2 tu ummi??
can't wait to see u...
have a safe journey ummi.. :)

Melati Qistyna's Mummy said...Reply To This Comment

Anak x mkn, Mak yg riso tau... Selamat kembali ke tanah air ye dear....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...