Tuesday, March 6, 2012

Sambal Daging Cili Api



Assalamualaikum semua.

Dah beberapa hari blog tak muncul entri baru. Maaf buat sahabat yang selalu singgah melihat tiada entri baru. Ecece..ada ke pembaca setia di sini? Takmo bebel banyak meh nak tayang lauk mudah dan simple.



Sambal daging cili api ni sedap dan sangat mudah. Jom semak resepi

Bahan:

Daging rebus semangkuk kecil
Cili api dalam 10-12 biji*kisar
halia seinci*kisar
bawang merah 5 biji*kisar
bawang putih 2 ulas*kisar
serai-1 batang*kisar
asam keping -1 saiz kecil@satu 1/2 sudu asam jawa
garam
minyak

Cara: tumis semua bahan kisar hingga garing dan naik bau. Masukkan daging rebus dan gaul bersama hingga mesra dan serasi bersama..hihi. Rasakan garam dan asam jawa. biarkan 10 minit dan angkat.


www.tips-fb.com

15 comments:

Hafizin Jamil said...Reply To This Comment

makan dengan roti arab sedap ni.hehe

aDisH.sHidA said...Reply To This Comment

terliuuuuur eh...nyum nyum

.: iEyLa :. said...Reply To This Comment

simple and sedap..
tapi kne make sure daging tu lembut kan kak..
kalau tak mau nye lenguh mengunyah.. :)

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

nanti nak cuba la LM.. heheeh

diana said...Reply To This Comment

dalam pantang nanti saya nak cuba buat la..sekarang tak boleh lagi nak makan daging..

kiera'sakura said...Reply To This Comment

x pedas ke kak letak byk2 cili padi...huhuhu.. nk buat la jgak nanti tp nk kurangkn cili..hihihi

fRaMe+LenSeS said...Reply To This Comment

perghhh.. tergoda la kak. ehehe :D

Izan Ishak said...Reply To This Comment

sedapnya... dah lama tak makan daging... boleh cuba resepi miza ni..

Melati Qistyna's Mummy said...Reply To This Comment

Mil selalu buat ni time raya, tp tambah kerisik, jadi rendang daging... Mmg berasap tinge, cili akar sekilo...huhuhu. Tp mmg sedap... :)

MaYa MustWany said...Reply To This Comment

pedas sangat tak kak?

YAYA AZURA said...Reply To This Comment

yaya fail bab potong daging..hehe

najihah sahami said...Reply To This Comment

Okey,
mish ske daging.kna try nih!

saniah said...Reply To This Comment

sedap nya ..ni cicah dengan roti arab pun sedap agaknya ya..ishh..nak cuba lahh..:)
thanks dik..bg resepi :)

Nana said...Reply To This Comment

Sedapnya....meleleh air liur bila membayangkan makan dgn nasi panas

mimi zakaria said...Reply To This Comment

sngat la terliur bila nmpak resepi bkisarkn cili api nie..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...