Monday, April 9, 2012

Basikal-Aqilah

Assalamualaikum Sejak dah petah bercakap ni qila dah pandai minta itu ini. Dari 3-4 bulan lalu dia minta dibelikan basikal baru. Saya pujuk kata nanti beli kat Malaysia. Dah sampai sini seminggu tapi masih belum dapat basikal. Ada 20 kali hari ni dia tanya boleh tak belikan basikal 'yibbit'. Rabbit tu dia sebut yibbit dalam bahasa pelatnya. Esok kena cari beskal juga nampaknya untuk anak bertiga ni. Lemas telinga dengar dia merayu.
www.tips-fb.com

14 comments:

Kakzakie said...Reply To This Comment

Dik.. kalau di M'sia memang majoriti anak-anak ada basikal. Eloklah beli tapi kena perhati masa mereka bermain... Org jahat pun ramai di M'sia...

Izan Ishak said...Reply To This Comment

boleh dah belikan basikal baru utk aqilah tu miza... tak tahan pula sampai 20 kali dia minta satu hari... huhu...

Yaya Azura aka Naz Azra said...Reply To This Comment

sampai 20x sehari?
haha..kena cepat-cepat beli LM..
budak2 dengan basikal mmg tak leh dipisahkan..

ejulz said...Reply To This Comment

comel je yibbit.. hehe

hawiz said...Reply To This Comment

yibbit?.comeynyer..hihihii.

bujal X said...Reply To This Comment

kot tetiba dia minta basikal fixi camna? he~~

bujal X said...Reply To This Comment

kot tetiba dia minta basikal fixi camna? he~~

.: iEyLa :. said...Reply To This Comment

alolo..comey je Qila mintak nak beskal.. :)
budak2 kalau kite janji memang die ingat kan kak..

~~zana@pb~~ said...Reply To This Comment

Baik belikan...bdk2 ni kalau nak, bukan boleh tahan. Lepas tu senyap la dia...

azwa amani said...Reply To This Comment

basikal roda 3 amani masa kecik2 dulu warna putih gambar rabbit.. menangis2 minta kat arwah maka, padahal arwah mak tengh sakit kat hospital... kalau amani teringat, mesti nangis laaa... basikal tu elok lagi, cuma karat2 sikit.. syg nak buang, ada sentimental value

aDisH.sHidA said...Reply To This Comment

jgn dia mintak nak basikal mcm blog ummi da le

najihah sahami said...Reply To This Comment

haha..siannya kak..sabar eh. nanti dh beli senyaplah mulut tu. tak mintak lagi dah. hehe

Melati Qistyna's Mummy said...Reply To This Comment

Hehe, comel je "yibbit" ... Jgn lupa upload pic dia yek... :)

kiera'sakura said...Reply To This Comment

cm mana basikal yibbit tue kak?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...