Sunday, April 22, 2012

Bila Cuti



Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Hari ni cuti setelah seminggu berdepan dengan pelbagai kerenah anak dan cikgu cikgi di sekolah. Letih otak dan letik badan LM tau. Macam-macam benda berlaku yang menduga kesabaran lain kali LM citer ngan korang untuk dijadikan teladan bersama. Hari ni cuti, plan asal nak bawa budak ni main air kat KLCC. Tapi sebab enak tidur lambat bersiap pukul 10 masih kat rumah lagi dengan belum bekpes bagai...haish! Pekena roti canai dulu dan tak jadi pi KLCC la nampaknya.

Tukaq plan pi Mines je la cuci mata cuci poket. Sampai sana baru perasan pakwe saya tinggal...DSLR saya tinggal sedangkan model-model telah siap sedia..haiya! Hujan pula saat sampai tu dah la jem duria rambutan semua ada lebih kurang 8 km je dari rumah tapi rasa lebih 30 minit dalam kereta menuju ke sana....huhu. Oleh kerana hujan tak la menikmati keindahan luar...kita gi sopink-sopink pun okey gak kan cuci poket..hihi.

Pi beli baju qila dan maisarah, jumpa baju baby yang cumil-cumil...dan pastu layan cik tutti...


Qila dan cik tutti dia.

Oleh kerana tak jadi nak pi KLCC mood  bersopink jadi luntur macam dah tersiram vanish...so ummi ajak balik je la nak berposing pun kumira tak bawa...singgah kedai beli nasi kerabu jap dan balik je rumah. Sampai rumah banyak je kerja menanti, hari ni incek somi yang hantar baju pi kedai dobi. Dia hantar kedai lain yang lebih murah..RM2.50 je katanya 8kg.

Mood hepi sebab dapat cuci mata, cuci poket,cuci minda dan yang sonok sangat sebab dah siap iron baju untuk 3 hari...yeayyy suka. So esok leh dating lagi kat luar sebab kerja dah siap kan? Adinda saya demam lak, sian lak kat dia. Letih sangat ke dia wat kerja kat umah kekanda dia ni ek?jadi PA je bukan susah sangat ...ehehe...tapi melayan syafiq bukan mudah tau, dah la nak berdukung memanjang. Kalau tak berdukung dia menanjat, jatuh sampai benjol. Melasak je hero kenit tu. Moga adinda saya sudi duduk sini sampai cuti sem dia tamat, amin. 


www.tips-fb.com

17 comments:

Rozuan Ismail said...Reply To This Comment

saya baru je g mines tadi tgk battleship.huhu

aDisH.sHidA said...Reply To This Comment

erm..cuci poket tu yg best kan ummi..hehe..esok plan ke mana lak

jgn lupa bawak kumira yer

ain dzaya said...Reply To This Comment

seronok pulak LM bila dapat cuci poket skali...mentang2 la goverment naik gaji..huhuhu

"Jadi draftsman cita cita sejak azali.".

Iffah Afeefah said...Reply To This Comment

BerHarap juga haha

tutti itu sdp

Fiera said...Reply To This Comment

wahh tutti frutti tu sedap tak? =)

azwa amani said...Reply To This Comment

demam adik akak..huhu..syafiq boolat lasak sgt lah tu.. :) amboi..seronoknya.. :) tumpang bahagia..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@Rozuan IsmailTu lg best dr projek akak kan wan

ejulz said...Reply To This Comment

g la naik bot mines.. hehe.. bas air.. hehe

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

Nak angkut kumira tu yg letih yang.. Stafiq dan handbag lg.. Hihi

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

Alamak ain. Sis dan hubi bkn org gomen la

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

Mmg tutti sedap tp mencuci poket ahaha.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

Sedap tp mhl sgt kot. Sis mkn eskrem yogurt camni kat mekah murah je tau

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

Amani... Mmg tgk melasak skrg ni

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

Mahal sgt dan terasa sgt membazir lah ejulz

kiera'sakura said...Reply To This Comment

nak tutti jugakkkkk~~~~~

Melati Qistyna's Mummy said...Reply To This Comment

kalau ada PA ms kritikal ni, mmg membantu sgt, walau sekadar peneman kan dear :)


pstt, ni kalau cik ieyla baca, xtau dia komen apa, akak buat2 paham jer, ahahahaha *typo*

jgn mareee yee, nanti kena jual

hawiz said...Reply To This Comment

sedapnyer!!..rindu kak lydia...uhhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...